Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: radno vrijeme vrtića i roditelja!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nas je neki dan neugodno iznenadila obavijest na vratima vrtića da su od pola 4 na dalje djeca u "drugim sobama", što će reći dežurstvima.
    I još neugodnija vijest da se za vrijeme "proljetnih praznika" (što je uopće to za vrtićku djecu, pa mi normalno radimo?), zatvara objekt i djeca će se morati voditi u centralni objekt udaljen oko 2 km dalje.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    I još neugodnija vijest da se za vrijeme "proljetnih praznika" (što je uopće to za vrtićku djecu, pa mi normalno radimo?), zatvara objekt i djeca će se morati voditi u centralni objekt udaljen oko 2 km dalje.
    Ovo me uvijek ispali iz cipela
    i za Božić bude ista priča
    gdje su sve te tete za to vrijeme? na godišnjem?
    gdje su djeca?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo me uvijek ispali iz cipela
    i za Božić bude ista priča
    gdje su sve te tete za to vrijeme? na godišnjem?
    gdje su djeca?
    sve su to posljedice
    1. štednje
    nema potrebe plaćati 20 teta kad 2 mogu odraditi posao, a te dvije mogu odraditi posao jer se roditeljima unaprijed inputira spajanje grupa pa svi koji uspiju nešto organizirati to i organiziraju. ja npr. uzmem GO ako ikako mogu, ako ne mogu uzme MM, ako oboje ne možemo čuva baka, ako ni ona ne može čuva veliki brat. ako je to sve palo u vodu dijete ide u spojenu grupu s nepoznatim tetama i preživi kako god zna. ali da mi je to drago, i nije baš.
    2. potrebe da se iskoriste dani GO
    tete imaju prilično dana GO za potrošiti, pa se ti dani prigodno troše po ljetu i za vrijeme školskih praznika kada se očekuje da bude manje djece u vrtiću ili se prisilnim metodama stvori manje djece u vrtiću.
    jer postoji pravilo da vrtići rade po školskoj godini, što zapravo nema veze s vezom jer su vrtići servis roditelja koji rade, a ne obrazovna ustanova djece starije od 7 godina.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    sve su to posljedice
    1. štednje
    nema potrebe plaćati 20 teta kad 2 mogu odraditi posao, a te dvije mogu odraditi posao jer se roditeljima unaprijed inputira spajanje grupa pa svi koji uspiju nešto organizirati to i organiziraju. ja npr. uzmem GO ako ikako mogu, ako ne mogu uzme MM, ako oboje ne možemo čuva baka, ako ni ona ne može čuva veliki brat. ako je to sve palo u vodu dijete ide u spojenu grupu s nepoznatim tetama i preživi kako god zna. ali da mi je to drago, i nije baš.
    2. potrebe da se iskoriste dani GO
    tete imaju prilično dana GO za potrošiti, pa se ti dani prigodno troše po ljetu i za vrijeme školskih praznika kada se očekuje da bude manje djece u vrtiću ili se prisilnim metodama stvori manje djece u vrtiću.
    jer postoji pravilo da vrtići rade po školskoj godini, što zapravo nema veze s vezom jer su vrtići servis roditelja koji rade, a ne obrazovna ustanova djece starije od 7 godina.

Me kužim kako se štedi - vrtić ima određen broj zaposlenih teta. Te teta rade obično kroz cijelu godinu i dobivaju istu plaću svih 12 mjeseci. U našem vrtiću nisam primjetila da ima teta koje rade 1,2 mjeseca u mjesecima kada ima više posla ili manje u mjesecima kada ima manje djece.

Koliko je maksimalni broj dana godišnjeg? Da li je to negdje ograničeno? Jer moj je subjektivni dojam da teta nema barem po 8 tjedana godišnje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Me kužim kako se štedi - vrtić ima određen broj zaposlenih teta. Te teta rade obično kroz cijelu godinu i dobivaju istu plaću svih 12 mjeseci. U našem vrtiću nisam primjetila da ima teta koje rade 1,2 mjeseca u mjesecima kada ima više posla ili manje u mjesecima kada ima manje djece.

Koliko je maksimalni broj dana godišnjeg? Da li je to negdje ograničeno? Jer moj je subjektivni dojam da teta nema barem po 8 tjedana godišnje.
    Meni je max. 29 dana (rijetko ih iskoristim), ne znam da li to vrijedi i za tete.
    S tim da se ne broje subote i nedjelje, pa ti to stvarno dođe 8 tjedana.
    Pa im onda još ne plate prekovremene nego im daju slobodne dane, nakupi se.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je max. 29 dana (rijetko ih iskoristim), ne znam da li to vrijedi i za tete.
    S tim da se ne broje subote i nedjelje, pa ti to stvarno dođe 8 tjedana.
    Pa im onda još ne plate prekovremene nego im daju slobodne dane, nakupi se.
    Kako, 29 dana je 5 tjedana i 4 dana? A za prekovremene, to još nisam vidjela da bi bilo u vrtiću.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kako, 29 dana je 5 tjedana i 4 dana? A za prekovremene, to još nisam vidjela da bi bilo u vrtiću.
    a ja ti ne znam točno, ne radim u vrtiću pa da znam iz prve ruke. priča se po selu :D.
    ali ako u godišnji ubaciš dane praznika koji se ne broje kao godišnji (a uvijek ih bude) nakupi se.
    pa onda su tete nekad i na bolovanju, meni dođe na isto-ne vidim ih, ne znam zašto su odsutne.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

I jo me zanima, ima li neki pravilnik o organizaciji rada u vrtićima Grada Zagreba?

Ono što mene zanima je šta se točno smatra pod dežurstvom?
    Da li je dežurstvo ako od 7-8 h ujutro su spojena djeca iz dvije mlađe vrtićke grupe. Od 4 tete (po 2 iz svake grupe), bude dakle samo jedna. Nekad su djeca u jednoj sobi, nekad u drugoj...Ima problema sa malim, koji je jedva prihvatio vrtić, i to uz uvjet: da je tamo jedna od njegovih teta, da su svojoj sobi i da je sa djecom iz svoje grupe.

E sad, mi dolazimo neko jutro, i njegova soba zatvorena, djeca iz 2 grupe u susjednoj sobi sa tetom iz druge grupe. Iduće jutro, djeca iz druge grupe u njihovoj sobi, sa njegovom tetom. Ja pitam, opet je dežurstvo, a teta mi kaže da to nije dežurstvo, pa u svojoj je sobi.

Dakle, glupo pitanje, ali šta definira dežurstvo: soba, teta, spajanje djece?
    kod nas na oglasnoj ploči stoji radno vrijeme vrtića (mislim da je od 6 ili 6.30 - 18) i vrijeme jutarnjeg i popodnevnog do dežurstva 6-7.30 i od 16.30-18
    mali smo vrtić, a dežurstvo popodnevno (na jutarnje nikad nisam stigla) je uvijek usobi od najmlađih. valja da njima bude lakše

nama se svako toliko dogodi da ista teta bude cijeli dan jer onoj drugoj nešto uleti pa se od toga valjda skupe prekovremeni.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I jo me zanima, ima li neki pravilnik o organizaciji rada u vrtićima Grada Zagreba?

Ono što mene zanima je šta se točno smatra pod dežurstvom?
    Da li je dežurstvo ako od 7-8 h ujutro su spojena djeca iz dvije mlađe vrtićke grupe. Od 4 tete (po 2 iz svake grupe), bude dakle samo jedna. Nekad su djeca u jednoj sobi, nekad u drugoj...Ima problema sa malim, koji je jedva prihvatio vrtić, i to uz uvjet: da je tamo jedna od njegovih teta, da su svojoj sobi i da je sa djecom iz svoje grupe.

E sad, mi dolazimo neko jutro, i njegova soba zatvorena, djeca iz 2 grupe u susjednoj sobi sa tetom iz druge grupe. Iduće jutro, djeca iz druge grupe u njihovoj sobi, sa njegovom tetom. Ja pitam, opet je dežurstvo, a teta mi kaže da to nije dežurstvo, pa u svojoj je sobi.

Dakle, glupo pitanje, ali šta definira dežurstvo: soba, teta, spajanje djece?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •