Citiraj marka99 prvotno napisa
gle, sredit ću, platit ću, prodat ću samo da to nekak sredim...ne bi voljela pod dripom čekat satima ili 20 kak ti veliš. znam da sam optimistična, no valjda se u doba korupcije sve da sredit
Ako misliš dobiti epiduralnu, drip i sl, već si u boksu i prikopčana na ct. Dakle MM može biti cijelo vrijeme s tobom.

Ja sam obadva puta rodila s dripom. Prvi porod od prvog truda 7 sati, drugi 2,5 sata. Dali su mi drip jer su trudovi bili jaki, ali nedovoljno česti??!?! Prvi tjedan dana poslije, a drugi dva tjedna prije termina. Dok bi ja stigla do bolnice već sam bila otvorena 6 tj. 7 prstiju. Dakle koliko sam ja i planirala drugi put tražiti epiduralnu jednostavno nije išlo kad sam već bila previše otvorena. (U drugom porodu sam u boksu provela svega 45 minuta i jednostavno nije uopće bila opcija epiduralna-nije bilo potrebe/vremena). Idem ja za mjesec dana i treći put, ali se nadam da će sve biti tako brzo kao i prva dva puta.

Ovo ti pišem jer se ti prije svega moraš prihički pripremiti za SVE opcije. Najgore prođu one cure koje nisu psihički spremne. Ne znam kad ti je termin, ali sad se sprema sezona gripe i vrlo je vjerojatno da će zbog objektivnih razloga zabraniti prisustvo ikoga na porodu. Može se desiti da dođeš ko ja preotvorena za epiduralnu, ili neće biti anesteziologa ili će biti angažiran na operaciji i sl. Moraš se nadati najboljem, ali biti spremna i na najgore.
Sve u svemu nije porod nešto što se ne da izdržati (ja se doduše nisam predugo mučila). Moja frendica me tješila s rečenicom Draga ne možeš nazad, ti to moraš odraditi i nitko drugi. Ne znam jel tebi to utješno, ali meni je bilo. Prođe to brzo trud, pauza,trud, pauza, trud, pauza.... A ti si misli da si sa svakim trudom sve bliže svome zlatu. Nadam se da sam pomogla :/