Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Ja ne mogu baš shvatit kako se to postaje slobodan uskraćivanjem adekvatne brige djeci. Naravno da se attachment roditeljstvo svede na attachment majčinstvo, kad je i dosad roditeljstvo većim dijelom majčinstvo. Ne znam gdje su ti oslobađajući efekti industrijske hrane i mlijeka u prahu? Moja je mama išla radit kad je nama bilo tri mjeseca, i nije nas dojila. Što naravno nije nagnalo mog tatu da ravnomjerno s njom podijeli brigu o kućanstvu i djeci.
Problemi među odraslima se trebaju rješavati među odraslima.
Meni je zapravo nesto drugo upalo u oci kad sam citala tekst.
ako se odmaknemo od stila pisanja, njezino razocarenje... Razocarenje kcerima svoje generacije.
feministice su radale kceri koje su obrazovane i neovisne u jednom trenutku odlucile postati najgora nocna mora njihovih majki.
One su postale samostalne , i ne trebaju muskarca , ali onda su u jednom trenutku odlucile postati robovi ( po videnju rudanice) svoje djece.
Ono sto bih se ja na njezinom mjestu pitala bilo bi : "zasto?"
zasto su te kceri odlucile raditi suprotno od svojih majki?
da li su zapravo dobile takav odgoj?
ili im je to falilo u djetinjstvu pa nadoknaduju?
da li je samo trend u pitanju?
ili svemir trazi ravnotezu?
mozda je zakasnjeli pubertet ( jer su u pubertetu sve smjele) pa se na ovaj nacin bune protiv roditeljica?
a onda jos... Kakva ce djeca od njih ispasti?
kao sto vidimo iz primjera djeca Rudanicine generacije su ispala suprotno od zelja i planova, ali mozda unuci/ unuke kakvi trebaju biti ? :D
a mozda budu jos gori...