-
Iskreno Rudaničin tekst nisam čitala jer nekako ne osjećam potrebu, zaista mi je svejedno što to ima za reći jer mi se ne sviđa taj "napadački" i "sirovi" stil koji je često odraz nekih vlastitih frustracija i neuspjeha.
Htjela sam samo prokomentirati ovaj dio o dojenju-nedojenju... Rodila sam prije 5 mj i prije poroda nisam nešto pretjerano razbijala glavu o tome kako ću hraniti djete, naravno bilo mi je nekako normalno da ću dojiti a ako ne ide ok nije smak svijeta pa valjda sva ta silna hrana za djecu postoji sa razlogom. Nisam tu vidjela neki problem, shvaćala sam hranjenje kao najmanju prepreku od svih sa kojom se susrećemo kad postanemo majke / roditelji. I onda slijedi šok, rodila sam mlijeko nikako da dođe, pa beba ne zna cicat, pa ju ja ne znam namjestiti, pa ragade, pa zastoji, pa upale itd itd... moj prvi šok: shvaćam da dojenje ne ide samo po sebi i "tako prirodno" staviš bebu na cicu i ona jede, drugi šok: propagira se samo dojenje, majka koja ne doji nije majka, AD je trovanje djeteta, djete će biti mentalno, fizički, psihički i ne znam kako još zaostalo (malo karikiram ali mislim da shvaćate bit). Ja kao mlada neiskusna majka dobivam šamar, ne znam šta da radim, osjećam se kao promašaj i pale sam na svijetu. Djete nadohranjujem, ali trudimo se uspostaviti dojenje. Nakon tri mjeseca borbe, svega i svačega odustajem, beba je sada na AD-u, živ je zdrav i prekrasan. Ne dojenje sam prebolila i nije mi se zamjerilo i nadam se da ću drugo djete dojiti, ali imam osjećaj da u ovom našem modernom svijetu bi ipak trebali biti fleksiblniji i imati pravo odgajati svoje djete onako kao MI mislimo da je najbolje, a ne društvo. I mislim da me ne čini dobrom ili lošom majkom način na koji hranim svoje djete, oblačim, kupam... već ono što ga učim, ljubav, sigurnost, nježnost i privrženost koju mu dajem. Mislim da se svima nama lako "praviti pametnima" dok nas iskustvo ne demantira, onda na stvari počinjemo drugačije gledati.
A usporedbe tko je dobra a tko loša majka smatram totalno promašenima, jer tko to od nas ima univerzalnu skalu po kojoj se to može izmjeriti. Za mene je najvažnija ljubav i to u svakom odnosu a ostalo su nijanse.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma