orcha prvotno napisa
Nedavno smo imali muzeve prijatelje na veceri. Dosli sa curicom od 19 mj. Malena je preslatko dijete. Sokiralo me slijedece: majka je( cini se draga zenica isti ka i muz, mladi , simpaticni, vrijedni) popila dvi tri visnjevace i par casa bevande uz veceru ka i mi ostali. Zapalila je dvi cigarete a zatim podojila curicu. U medjuvremenu je tata curici dao da pojede cijelu vrecicu kiki bonbona i pojede par zlica brudeta sa chilijem. Oko 11 uvece curica je postala grintava jer joj se prispalo i morali su doma jer nece zaspati bez majke i cike. Tata spava u drugoj sobi prakticki od rodjenja jer radi ujutro i mora se odmoriti. Kada je malena pocela bas plakati dali joj deci bevande uz komentar da joj nece biti nista od toga, da ce bolje i prije zaspati i da oboje drugo jutro rade i da se ne sjecaju kad su zadnji put spavali cijelu noc od dice. U toku veceri kroz lezeran razgovor ispricali su ako je malena stalno bolezljiva, ima manjak zeljeza, kako otkad doji uvijek jela sve i masno i peceno i slatko i posebno kavu i kako svako jutro curica pije tatinu tursku kavu i obozava je. Mene zanima da li su majke svjesne da svojom prehranom i navikama uveliko utjecu na kvalitetu i hranjivost mlijeka i da li bi u ducanu kupila kasicu ili sokic za bebu koji u sastavu ina nikotin, katran, alkohol, kofein, metale, secere i teske masti? Po cemu je takvo mlijeko puno razlicito od ada?????