Sad ste malo zabrijale s tom afrikom.
Nije poanta koliko smo napredniji i na višem civilizacijskom razvoju (hvalite nas usta naša ) već u tome da nam odavno nije više normalno vidjeti golu dojku koju navlači beba. Ali nam je normalno da je vidimo na plaži, na kiosku, u bilo kojoj reklami. Pred 200 godina nam je bilo nevjerojatno vidjeti goli gležanj. Pogotovo ženski. To ne govori o stupnju razvoja nego o društvenoj normi. A po našoj društvenoj normi postalo je normalno da se vidi štošta, ali ne i dojenje.
U nekim dijelovima afrike je norma da se cice vide, i još svašta drugo. To nije do toga da se nema izbora nego do običaja. O dobrim i lošim stranama naših i tuđih običaja možemo nadugo raspravljati.

Inače, i ja sam u pravilu imala ok iskustva što se tiče dojenja u javnosti, na kavama, klupicama i slično. Isto sam gledala da se ne vidi puno, ali kako nemam upadljive cice nije mi trebala marama
Jedino što mi je smetalo su bili komentari u prvoj fazi o prednostima zaslađenog čaja i slično, no to je druga tema.
Zadnji put kad sam dojila u javnosti, dijete je imalo 18 mj. Bili smo u gostima kod neke mm-ove rodbine. Prvi put sam bila tamo, neko selo, skupila se proširena obitelj. Inače je već znala pričekati, ali je vjerojatno bila izmorena od putovanja i novih lica, pa sam popustila i dala cicu. Sve bakice su me gledale sa suzama u očima, komentari su bili - jooj, otkad nisam ovo vidjela, kao kad sam ja bila mlada. A mlađe žene: a ja nikako nisam imala mlijeka...