Rade li to po žurnom postupku i koliko im treba dana? Ima li šanse do kraja tjedna - četvrtka? Dobro da se na putu nismo sjetili.![]()
Rade li to po žurnom postupku i koliko im treba dana? Ima li šanse do kraja tjedna - četvrtka? Dobro da se na putu nismo sjetili.![]()
Ja sam svoju putovnicu ( po hitnom postupku) dobila u roku od 24 sata.
Moje dijete takoder u roku 24 sata kad je trebalo na operaciju u inozemstvo sa 3 dana starosti.
mislim da je izvedivo, ali da za to moraš u ZG i da je nešto skuplje. nisam sigurna, nadam se da ćeš uspjeti.
http://www.mup.hr/44.aspx
vidi ovdje, čini mi se da sam načelno bila u pravu.
Poznanica iz mup-a rekla da se osobna ne radi žurno, a za putovnicu bismo trebali do metropole. Sutra ću na našem mup-u moliti za slamku spasa i da mm ne ode bez nas. Hvala vam za info!
osobna se definitivno ne može napravit po žurnom postupku
putovnica može, ali samo u zg, i to košta oko 700kn :/
s tim da možeš i iz drugog grada zatražiti žurnu izradu putovnice, ali onda to nije gotovo u roku od 1 nego nekoliko dana (dok oni pošalju, pa 1 dan dok naprave, pa dok se vrati...) - nisam sigurna da je to još uvijek tako, ali znam da se prije par godina moglo.
To bi još bila ok opcija. Treba nam do čet., u petak putujemo. Kao kriminalci razmišljamo preko Pelješca do Dubrovnika (znam, nismo normalni i da, dva mj. vozimo u autu dokumente samo nikako da dođu do mup-a). Sad je iskrsnuo taj bilobinamsuper put.![]()
Mi smo radili putovnicu zurno u Zagrebu kad je srednji sin imao mjesec dana. Dosli ujutro iz Rijeke, slikali ga tamo negdje blizu mupa i u 4 pop podigli putovnicu i otisli u Slovenijukostala je ko suho zlato ali nama je stvarno bilo jako zurno ( mislim da smo morali navest i neki opravdani razlog zasto nam treba pod zurno)
I mi smo je dodatno placali, nije bila bas 700kn( to je bilo 6g unatrag) ali je bila skuplja nego obicno....
da, tad je razlika bila puno manja za taj žurni postupak, jer si kao morala imat opravdani razlog
od kad ga više ne moraš imat, i cijena je drugačija :/
prosle godine, vadili smo za balerinu zurno. zivimo u satelitnom naselju grada ZGB, imamo svoju PU, ali smo morali nositi papire u ZGB. Pri predavanje nam je receno da mozemo je podici isti dan popdne7navecer, jer smo je predali odmah ujutro. mislim da rade od 7:30.
i kosta 700 kn, kao sto puntica kaze, ne treba nikakav razlog. pri kupovini obrazaca treba naglasiti da se radi o zurnom postupku, da uplatite ispravni iznos.
630 kn, zapravo 610 kn uplatnice + 20 kn biljega.
Još slike i to dođe do 700 kn.
Mup potvrdio. Žurna putovnica se radi u metropoli, ako s edođe do 9 ujutro isti dan je gotova (možda nekome pomogne info) - 1000kn bi nam bilo troška sve skupa, neisplativo. Put ćemo još dodatno produžiti i malo prošvrljati po Pelješcu. Sreća da imamo i tih poluotoka.![]()
Idemo. Nećemo zalaziti u Bosnu ako se prebacimo brodom na Pelješac pa sa njega nastavimo.![]()
zna li netko ovako iz rukava - za ulazak u Crnu goru treba li dijete do 14g. putovnicu ili mu je dovoljna osobna iskaznica? Tretira li se CG jednako kao i Bosna?
Nama je ovo ljeto bila dovoljna osobna ( za Crnu Goru).
Je li netko u zadnje vrijeme izrađivao putovnicu?
Koliko se čeka na izradu?
Znam da piše 30 dana, ali ide li to malo brže?!
Ne da mi se plaćati žurni postupak jer ima osobnu, i nisam.sigurna hoće li trebati putovnica ili ne...
Najlakse ti je vidjeti na stranicama MUPa gdje pise kad su gorove putovnice koje su predane na nekibdatum. Ali uzmi ubobzir da sad dolaze mnogi na prazniks te da je to vrijeme kad iseljenici rade dokumente. Jer im je puno jeftinije nego u veleposlanstvima to raditi.
a znaš jel ideš na Evropsko tlo ili dalje, ak ideš sad tu hitno, onda eventuialno predaj papir za običnu putovnicu
Ne može se.u sve zemlje na europskom tlu ići s osobnom, nisu sve zemlje članice EU te time zadržavaju pravo tražit putovnicu.
Pritom naravno ne mislim na našu regiju tamo sve može s osobnom jer imamo potpisan sporazum.
Htjela sam reći da vrijeska zna kuda dete treba ići u mjesec dva,i ako to spada pod ruku onda ne treba vaditi hitnu putovnicu