Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Plivanje

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Plivanje

Pozdrav! Pokusala sam naci ovu temu na forumu, ali nisam uspjela.
    Dakle...zanima me ima li netko iskustva u rekreativnom plivanju? Koliko cesto tjedno je najbolje plivati?
    Krenula sam svaki drugi dan na bazene, jer mi ovaj oblik vjezbanja odgovara. Imam problema sa koljenima, venama i...kilama
    Moze li se popraviti "stanje" redovitim plivanjem?
    Hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Plivanje je super za koljena jer ih ne opterećuje, a i za vene. Što se kila tiče, bez discipline u kuhinji samo plivanje neće puno pomoći, ali svakako je dobro pokrenuti se.
    Ja sam prije godinu i pol isto krenula na rekreativno plivanje, ali s ciljem da naučim kraul i delfin, tako da sam se odlučila za jedan triatlonski klub koji radi s rekreativcima. I bilo mi je super, osim pravilne tehnike plivanja (koju, dakako, i nisam najbolje svladala jer teško je nakon što cijeli život imaš neku traljavu tehniku u ovim godinama to ispravljati, no nadam se da ću ovo ljeto raditi na tome), imala sam ciljane treninge: zagrijavanje, određen broj dužina prsnoga, leđnog, kraula, razne vježbice plivanja na boku, samo upotrebom ruku, samo nogama itd... da bi se popravila tehnika. I zabavnije je nego na 25 metara plivati samo prsno po sat vremena.
    Uglavnom, stanje se može popraviti, jedino za kile uzmi u obzir ukupnu kalorijsku vrijednost koju u danu staviš u sebe Pogotovo što nakon plivanja možeš osjećati užasnu glad (barem ja, vola bih pojela poslije treninga).
    Posljednje uređivanje od vikki : 06.03.2014. at 07:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •