-
s godinu i pol će postati starija sestra...
drage moje, moja jedinica će imati 18-19 mjeseci starosti kad joj rodim brata/sestru.
sad je centar našeg svijeta, još doji (ne znam još što ću s dojenjem, do termina ima još 6 mjeseci), muž i ja smo joj posvećeni maksimalno.
sad ne mogu zamisliti da će mi netko drugi postati važniji, no valjda to dođe odjednom, instiktivno možda... prijateljice su mi rekle, kad rodiš drugo, odjednom ti je ono prvo odraslo...
uglavnom, želim im oboma dati svu ljubav i pažnje koliko god mognem... a naravno, poticati ljubav i zajedništvo između njih dvoje.
molim vas koje ste imale sličnu dobnu razliku, što se može očekivati u toj dobi, kako ju pripremiti i pomoći njoj i sebi da prilagodba prođe što bezbolnije...
-
Razlika između mojih je 19 i koji dan.
Ne znam s dojenjem, E. je bio na boci, vjerujem da ima mama koje su dojile skupa starije i mlađe pa će ti se one javiti.
Inače, možeš očekivati svašta i ništa, ovisno o djetetu. Dobro je to što uglavnom u toj dobi nisu previše ljubomorni.
Istina da starije dijete naglo postaje odraslo u našim očima, ali ne treba zaboraviti da je još uvijek beba.
Posla ima preko glave, vremenom samo raste i raste.
Samo budite strpljivi, i ne očekujte od skoro dvogodišnjaka da shvati da se mama treba posvetiti bebi. Naravni da će biti situacija kad će čekati, ali neće shvaćati zašto.
-
-
Moji dečki su razlika 15 mjeseci. Isto nemam iskustva s tandemom jer sam drugu trudnoću preležala na Sv.duhu pa sam starijeg silom prilika prestala dojiti nešto prije prvog rođendana.
Inače, gledajući iskustva okoline, meni se čini da nam je bilo puuuuno lakše s dvoje djece rođene jako na blizu, nego sa zahtjevnim trogodišnjacima koji su dobili brata/sestru. Ne znam... Mi baš i nismo imali problema, osim što je to fizički izuzetno zahtjevno dok imaš dvoje u pelenama, dvoje koji još ne znaju sami jesti... ali isto tako se rješavaš svega toga relativno brzo.
Jedini ustupak koji pamtim je bio sobni vrtić (gajba) u kojem je mlađi sin sjedio u viperu da stariji ne može do njega, ne što bi mu nešto napravio, nego nije kužio da se mlađem bratu ne bi trebalo raditi "Tu ti je oko" (i prstom u oko, he he he...).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma