Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Nervozna sam...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno Nervozna sam...

Posljednjih par mjeseci pere me nervoza, a sad sam tek skužila, u drugoj fazi ciklusa.
    Smeta mi svaka sitnica, lako planem, drugačije se osjećam. I onda dođe menga, ja postanem opuštena...i kreće 10-12 predivnih dana, sve mi je lijepo, divno, krasno..ja sam smirena, divna partnerica i mama, ma ono, sama sebi budem super I nakon ovulacije...opet kreće...fitilj mi se skrati, otresam se, teško mi je iskontrolirati...
    Kao ful dugačak pms...

Imate li sličnih iskustava i s čim bi to moglo biti povezano?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Posljednjih par mjeseci pere me nervoza, a sad sam tek skužila, u drugoj fazi ciklusa.
    Smeta mi svaka sitnica, lako planem, drugačije se osjećam. I onda dođe menga, ja postanem opuštena...i kreće 10-12 predivnih dana, sve mi je lijepo, divno, krasno..ja sam smirena, divna partnerica i mama, ma ono, sama sebi budem super I nakon ovulacije...opet kreće...fitilj mi se skrati, otresam se, teško mi je iskontrolirati...
    Kao ful dugačak pms...

Imate li sličnih iskustava i s čim bi to moglo biti povezano?
    Zvuči poznato, iako meni to već pripada u davna vremena... Sve je to vezana trgovina - hormoni, umor, doba godine, stres... dobiješ prilično neugodan koktel.

Probaj si pomoći prirodnim tvarima - npr. ulje noćurka (meni je godinama bila zakon Calcia s uljem noćurka za ovo doba ciklusa). I baš si mislim da li napisati što mi je još pomagalo - nezanemarivanje bračnih dužnosti, he he he... ali ozbiljno! Koliko god mi se nije dalo, znala sam svjesno pristati na "gnjavažu", a poslije bih se osjećala višestruko bolje ! Kod mene to djeluje i protiv glavobolje, a naročito protiv živčanosti. Lijepo se opustim i bude super, u 90% slučajeva... Naravno, ima dana kad mi ništ ne pomaže, ali ovo vrijedi pokušati. Kasnije bi se trebala osjećati bolje, pa možeš hladne glave razmisliti što te u životu trenutno žulja kao kamen u cipeli...pa se time eventualno pozabaviti. Tijelo nam šalje poruke, vrijedi ih poslušati.

Budući da si osoba koja voli literaturu, ako već nisi to samljela, pročitaj knjigu Christiane Northrup: Žensko tijelo - ženska mudrost
    http://www.profil-mozaik.hr/zensko-t...hrup/PR/119465

BIlo je već o toj knjizi - evo ovdje: http://forum.roda.hr/threads/22887-b...Eenska-mudrost

Za mene je sad primjerena druga knjiga iste autorice - Mudrost menopauze !
    http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=18425

Sretno!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I ja sve više osjećam utjecaj PMS-a i dođem u situaciju da očajnički želim da poteče da se opustim i razvedrim.
    Moj problem nije toliko kratki fitilj, koliko tjeskobnost.

Zasad ništa ne poduzimam, osim možda što se pokušavam više kretati i biti na zraku, piti vodu da razvodnim hormone

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je otkriće bio topic o PMS-u na Rodi, tad sam se pomirila s tim da je to normalno
    Dotad sam mislila da sam užasna osoba
    A sve je počelo u poznijim godinama, nakon drugog poroda. Dotad uopće nisam osjećala nikakvu nervozu, ni vezano ni nevezano uz ciklus.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sve mi je to jako poznato, na žalost. I da sam sama pisala bi potpuno isto napisala: nervoza, kratak fitilj, svi i sve me smeta.... Po svemu napisanom - klasični PMS. Čitala sam knjigu Žensko tijelo-ženska mudrost i shvatila da se ne treba boriti protiv tog stanja, nego tražiti odgovore negdje unutra - ne znam još točno gdje, ali intenzivno razmišljam o tome.
    Ipak pijem b-komplex i čaj od kamilice, izbacila sam maksimalno šećer i bijelo brašno,ali ne vidim baš neke pomake. Pomaže mi biti vani i baviti se nekom fizičkom aktivnosti, kad osjećam da pucam po šavovima djecu negdje "udomim" i malo budem sama sa sobom.
    Svaki mjesec ista stvar...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Imaš li link, Angie?

I kakve pozne godine, pobogu?!
    Posljednje uređivanje od Jurana : 07.03.2014. at 11:57

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma imala sam ja pms i prije. Ono, dan prije menge koma, sve je grozno, ja tjeskobna, život mi je u banani, sve je crno, plačem čak i na reklame, ne vidim izlaza iz toga nečega...Zaspem, ujutro se probudim, dobijem mengu, pjevušim i žviždućem i mislim si, zbog čega sam ja ono bila jučer tako u k? I redovito se ne mogu sjetiti razloga jerbo je moj život baš super (nakon nepunih 10 sati!).
    Ali to je trajalo jedan dan!!!

Ovo je drukčije, traje puno dulje, počinje iza ovulacije..i nije da sam tjeskobna, koliko sam nervozna i baš osjetim tu kratkoću fitilja. Nešto što mi do pred par dana nije smetalo, ili nešto na što mi prije par dana tlak ne bi poskočio, sad postane razlog za režanje...
    Razlika u opuštenosti je baš vidljiva, žao mi mojih dragih doma ((

Pročitat ću tu knjigu, hvala na preporuci...
    Posljednje uređivanje od Zuska : 07.03.2014. at 12:06

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tko bi se žalio na PMS da traje 1 dan?
    Ovo moje je 10 dana i dulje.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dakle, ja sam tek sad zapravo normalna?
    Morat ću to tako objasniti dragom.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Sretan nam Dan žena!

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

PMS od jednog dana - jel to nešto za jesti?
    S vremenom se produžilo trajanje tog "stanja",ali sam ga osvijestila i znam da ne gubim razum ili nešto slično i da će proći.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš li link, Angie?

I kakve pozne godine, pobogu?!
    Tražim, tražim.... Ali mi javlja da je pms tako čest pojam da moram suziti potragu

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pratim

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hm, možda griješim, ali mislim da ne možemo hormone okrivljavati za sve nedaće ovoga svijeta, što često činimo (dobro, karikiram).

Imaju veliki utjecaj, ali nisu glavni. Glavna nam je psiha. Ono unutra u korelaciji s onim vani.

Normalno je da smo u tom periodu osjetljivije, ali ipak mislim da nam tada ono potisnuto vrišti okinuto hormonima.

Kad sam mirna "unutra" i kad mi je življenje u redu, nema tih hormona koji će mi pokvariti išta.

Postoji li nešto čime sam nezadovoljna, što me kopka, ruje negdje ispod površine (ili iznad nje), tada više dolazi do izražaja.

Tako da mislim da je to kombinacija hormona i... života

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne znam Zuska koliko imaš godina, ali meni su ovi simptomi počeli nakon 40e. do tada i nisam osjetila pms u pravoj mjeri ili što si već i spomenula to bi bilo možda dan, dva pred menstruaciju. doduše, imala sam ja nekih drugih problema tipa anksioznost i panični poremećaj u kombinaciji, ali ovo je nešto skroz drugo.

ja sam sad u dane pred ciklus toliko neurotična i razdražljiva da mi dođe da grizem oko sebe. sve mi ide na nerve, osjećam se promašenom, samosažaljevam se i mrzim u isto vrijeme :D i to traje i traje...pa recimo skoro 10 dana :/

meni paše jako promjena rutine u to vrijeme. evo, sad sam već par dana u drugom gradu. bila sam na koncertu, puno se družim i nekako u manjem intezitetu imam ove gore spomenute simptome. ali znam da to nije uvijek moguće, pogotovo uz malo dijete i ostale obaveze. ne znam kako stojiš s alternativom. ja nisam baš vična u tom području, ali sam odlučila probati nešto od ponuđenih pripravaka. nisam još sigurna što jer se na tržištu nudi svašta pa sam još u fazi informiranja. baš sam nedavno nabasala na ovaj link pa možda nešto od toga i probam. ako i ne pomogne, neće valjda naškoditi.

http://ladylike.hr/vise/zdravlje/pms...o-ublaziti-214

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Proguglaj malo i o Zelenoj magmi za žene.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo recept:

Nabaciš smješak na lice, pa što više nervoze unutra (ono kad bi pregrizla nekom vrat) to širi osmijeh.
    Uz to svjesno smanjivati decibele.

Prvih par puta činit će se presmiješno, pa preglupo, pa će se takav obrazac uvući pod kožu.

Kod mene je npr. od shvaćanja problema do rješnja prošlo cca 6 mjeseci, i to sam baš ciljala pms za vježbanje.

A shvaćanje je došlo s neba pa u rebra, doslovno mi se stvorila misao "otkud mi pravo terorizirati ukućane sa svojom nervozom i frustracijama?"

Iako, još uvijek mi se dogode iskliznuća tu i tamo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam zaboravila spomenuti yogu - a baš mi je to pomoglo u vrijeme kad su simptomi počeli (da, ima Bodulica pravo, brzo nakon četrdesete). Do danas nisam odustala. Dobro mi čini + to je vrijeme samo za mene.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jedna sam od sretnica koja pms ima od kada zna za sebe, ali sa godinama sve je gori. Upravo danas sam izazvala kaos, i koliko god svijesna bila o cemu se radi ne uspijevam se kontrolirati. Ovako od ovulacije da krene kod mene je pocelo negdje oko 30. Ja nisam rodila pa je kod mene mozda krenulo ranije.
    Ono sto meni pomaze kada se sjetim na vrijeme poceti piti cajeve. Ima raznih biljnih mjesavina na varijacju caj za zene.
    I brzo i duuugo hodanje. Kada je kriza ako je ikako moguce odem na hodanje od sat, dva uz prijateljicu-e, kojima je to blisko i koje me odtrpe pa kuci dodjem ispuhana. Inace je dobro to sa sinkronizacijom ciklusa zena koje su si bliske pa smo nekako sve u isto vrijeme isto raspolozene. To nam je shema neke vrste grupna terapija.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ma imala sam ja pms i prije. Ono, dan prije menge koma, sve je grozno, ja tjeskobna, život mi je u banani, sve je crno, plačem čak i na reklame, ne vidim izlaza iz toga nečega...Zaspem, ujutro se probudim, dobijem mengu, pjevušim i žviždućem i mislim si, zbog čega sam ja ono bila jučer tako u k? I redovito se ne mogu sjetiti razloga jerbo je moj život baš super (nakon nepunih 10 sati!).
    Ali to je trajalo jedan dan!!!

Ovo je drukčije, traje puno dulje, počinje iza ovulacije..i nije da sam tjeskobna, koliko sam nervozna i baš osjetim tu kratkoću fitilja. Nešto što mi do pred par dana nije smetalo, ili nešto na što mi prije par dana tlak ne bi poskočio, sad postane razlog za režanje...
    Razlika u opuštenosti je baš vidljiva, žao mi mojih dragih doma ((

Pročitat ću tu knjigu, hvala na preporuci...
    To što si sama uočila promjenu svojeg raspoloženja i ponašanja, ti je pola izlječenja. Sigurno ćeš nešto poduzeti. Odnosno svatko od nas ima u sebi i recept za oporavak.
    Ja normalno odmah idem na psihoterapiju, upisujem tečaj lohan chi kung-a i govorim okolini pustite me na miru.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Joj zuska, nisi jadina, I kod mene je tak mada mi jos fali koje ljeto do te famozne cetrdeserice o kojoj pricaju da onda pocinje.
    10 dana prije ciklusa ja sam luda, nisam svoja, sve mi smeta, svi me zivciraju I svjesna sam toga I pokusavam se kontrolirati al mi bas neide.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala svima na savjetima, super su!
    Optimist, mislim da si u pravu. Nisam najmirnija iznutra pa to valjda izlazi na površinu.
    Bodulice, da, to su te godine...
    Trampolina, znam da nemam prava terorizirati ukućane, zato mi i bude teško. Probat ću izaći iz sebe i gledati se, to bi me moglo nasmijavati i smanjiti nervozu. Ali već sam napredovala, sad barem znam da su to ti dani, jedno vrijeme sam bila nervozna i nisam to povezivala s ciklusom.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Peterlin: " I baš si mislim da li napisati što mi je još pomagalo - nezanemarivanje bračnih dužnosti, he he he... ali ozbiljno! Koliko god mi se nije dalo, znala sam svjesno pristati na "gnjavažu", a poslije bih se osjećala višestruko bolje !"
    Potpisujem. Plus predigra masaža cijelog tijela.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    To što si sama uočila promjenu svojeg raspoloženja i ponašanja, ti je pola izlječenja. Sigurno ćeš nešto poduzeti. Odnosno svatko od nas ima u sebi i recept za oporavak.
    Ja normalno odmah idem na psihoterapiju, upisujem tečaj lohan chi kung-a i govorim okolini pustite me na miru.
    Bako

Ali istina, otkako sam otvorila temu i priznala svijetu da nisam normalna, osjećam se bolje

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin: " I baš si mislim da li napisati što mi je još pomagalo - nezanemarivanje bračnih dužnosti, he he he... ali ozbiljno! Koliko god mi se nije dalo, znala sam svjesno pristati na "gnjavažu", a poslije bih se osjećala višestruko bolje !"
    Potpisujem. Plus predigra masaža cijelog tijela.

zakon ste, ali trenutno nisam ni za šta :bogomoljkamood:
    bila sam ful poletna u prvoj fazi ciklusa, sad totalni down..

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hmh, gledajući sebe i žene koje me okružuju došla sam do zaključka da je uobičajeno da je PMS s godinama sve duži i intenzivniji. Nekad sam znala kad ću dobiti - onda kada bih skinula gaće i ugledala da je stigla. Sad itekako znam i po tjedan dana ranije...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, možda griješim, ali mislim da ne možemo hormone okrivljavati za sve nedaće ovoga svijeta, što često činimo (dobro, karikiram).

Imaju veliki utjecaj, ali nisu glavni. Glavna nam je psiha. Ono unutra u korelaciji s onim vani.

Normalno je da smo u tom periodu osjetljivije, ali ipak mislim da nam tada ono potisnuto vrišti okinuto hormonima.

Kad sam mirna "unutra" i kad mi je življenje u redu, nema tih hormona koji će mi pokvariti išta.

Postoji li nešto čime sam nezadovoljna, što me kopka, ruje negdje ispod površine (ili iznad nje), tada više dolazi do izražaja.

Tako da mislim da je to kombinacija hormona i... života
    Isto mislim. Kad sam donekle riješila što me mučilo, prije svega promjena posla, i prihvatila neke stvari koje nisam mogla promijeniti, i PMS me prestao mučiti.
    S tim da je najžešće bilo početkom 30-ih, negdje iza 38. (kad su se ciklusi skratili i postali neredoviti) više ga uopće nisam osjetila.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    prihvatila neke stvari koje nisam mogla promijeniti
    Treba staviti veeeeeeeliki naglasak na ovo.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zakon ste, ali trenutno nisam ni za šta :bogomoljkamood:
    bila sam ful poletna u prvoj fazi ciklusa, sad totalni down..
    A, čuj, draga bogomoljko, kad si u tom moodu i kad nisi poletna za udvoje, moraš poslušati znanstvenike pa solirati za dobrobit zdravlja i mira u univerzumu:

http://www.tportal.hr/lifestyle/sexf...-zdravlje.html

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Isteklo mi vrijeme za editiranje…

Australsko istraživanje iz 2010. godine, u kojemu je sudjelovalo 150 ljudi, otkrilo je da seks pomaže u stresnim situacijama. Dokazano je da isti učinak ima i masturbacija. Naime, tijekom seksa ili masturbacije organizam ispušta koktel hormona koji umiruju tijelo, a samim time ublažavaju stres i nervozu.
    Fućkaj Zelenu magmu za žene i ina čudesa, rješenje je u tvojim rukama Nema mjesta nervozi...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja se divim svakom tko se može poseksat dok je u stresu i/ili nervozi.
    Ja ne mogu (nije da nisam probala).

Možda i djelomično zato što razlog stresa ostaje i poslije seksa, a rješenje je u meni.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zuska pms od 1 dan
    Moj traje od ovulacije pa do menge (kojih 11-12 dana) od moje cca 25.godine
    A jos manje sam normalna dok sam trudna
    Tako daaaa....mom muzu je bas super

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Fućkaj Zelenu magmu za žene i ina čudesa, rješenje je u tvojim rukama Nema mjesta nervozi...
    O da ... ali sve je to kratkoročno.
    Jučer smo bili u brdu, nabrali se šparoga, predivan dan..osjećam se divno. U tom trenutku i tamo.
    Ali danas već pms još jače steže omču oko vrata. Nemir u trbuhu, neobjašnjiva tuga, ljutnja... Imam vječitu potrebu da sve bude "fer" i, potpuno svjesna da život tako ne funkcionira, u pms-u me to zna žderati. Uglavnom, danas postoje sve predispozicije za sreću, predivan je dan, možemo bilo što, bilo kad, bilo gdje, a ja se pilam zbog gluposti.

Dakle, normalno je imati pms preko pola ciklusa? Nije neka utjeha.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

O da ... ali sve je to kratkoročno.
    Jučer smo bili u brdu, nabrali se šparoga, predivan dan..osjećam se divno. U tom trenutku i tamo.
    Ali danas već pms još jače steže omču oko vrata. Nemir u trbuhu, neobjašnjiva tuga, ljutnja... Imam vječitu potrebu da sve bude "fer" i, potpuno svjesna da život tako ne funkcionira, u pms-u me to zna žderati. Uglavnom, danas postoje sve predispozicije za sreću, predivan je dan, možemo bilo što, bilo kad, bilo gdje, a ja se pilam zbog gluposti.

Dakle, normalno je imati pms preko pola ciklusa? Nije neka utjeha.
    Ovo je tvoj problem - sjećam se ja i sebe iz te faze....

Ali nemam baš neko instant rješenje. Za mene je rješenje uvijek bilo rješavati stvarne probleme, a one koje (trenutno ili uopće) nisam smatrala rješivim morala sam naučiti "otpustiti" i pustiti svemirski zakon da se pobrine za to. Obično bi uspjelo, ali tek nakon što sam naučila da život ne mogu "gurati" nego da će se neke stvari dogoditi u trenutku koji je za njih najbolji. Sad sam već zadrla u debelu filozofiju.

Jednostavnim rječnikom - pomiriš se s vremenom da život nije uvijek fer. U mojoj glavi to zvuči ovako - vjerojatno postoji neki razlog zašto baš sada i ovdje ne mogu, štajaznam, ostati u drugom stanju (To me dugo mučilo - rodila djecu na pragu četrdesete, tek nakon što sam svjesno odlučila prihvatiti svoj život kakav god bude, ne nužno s djecom). Kad sam napokon uspjela prestati misliti o tome, u roku dvije godine imala sam dvoje. A lijepo mi je ginekolog godinama govorio - zdravi ste, opustite se, NEMOJTE siliti, sve što trebate je solidan godišnji odmor! I bio je u pravu. A ja sam iscrpljivala sebe i okolinu bezveze. Eto, to je primjer, a takva sam u svemu - ide mi na živce kad mom sinu treba pet minuta da zaveže cipele... I dan danas moram se podsjećati kad mi se učini da moja djeca ne uče dovoljno da je to NJIHOV zadatak, ili kad mi se učini da mm nije dovoljno brzo ispraznio suđericu. Ufffff.... onda sjednem, stavim ljepljivu traku na gubec i mislim si "svaka mu čast, treba mene podnositi..."

Pa si navečer lijepo napravim toplu kupku sa sodom bikarbonom, mlijekom, lavandom i maslinovim uljem, a dalje... onako kako je baka napisala - masaža i sve ostalo. A svijet nek se brine za sebe kako god zna. Ja se brinem za svijet tako da se prvo pobrinem za sebe i one oko sebe.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.03.2014. at 08:40

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zuska, jesi možda počela primjećivati da ti se to dešava od 11. mj. 2011?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •