Tara2108 prvotno napisa
Pozdrav svim mamama,
Kod nas se dogodila neka stagnacija, ako mogu to tako nazvati. Riječi novih se pojavilo, zvukova, ali ne koristi ih svakodnevno, i dalje upire prstom u sve uz pogled prema meni i tako mi daje do znanja šta želi, također me i vuče za ruku pa traži da ju podignem kako bi sama dohvatila ili opet upotrijebi prstić. Mislim, jednim dijelom sam i sama kriva za to. Long story short, mi živimo izvan države gdje sam isprva primjetila te neke "probleme" pokupila nju i otišle smo u Hr gdje je odmah počela raditi sa logopedicom i defektologom(dok smo čekali poziv za logopeda u zemlji u kojoj živimo) I tamo je doživjela procvat, sve je krenulo na bolje, pisala sam o tome. Nakon poziva od logopeda tu u IE smo se vratili misleći da će nastaviti gdje je stala u Hr međutim, sistem je toliko loš, terapija nema bez predugog čekanja (govorim o periodu od preko 20 mjeseci, također i ako želimo privatno ista stvar, liste preduge). Koliko je tamo bila super, toliko ovdje nije pa je odluka opet pala da se vratimo u Hrvatsku gdje će na svu sreću nastaviti raditi sa istim ljudima kao prije. Ovdje tetu logopedicu uopće ne doživljava, znači interakcija s njom nikakva, jedino joj je pokazala neke životinje kad ju je pitala ili joj rekla da stavi lutke spavati ili da ju nahrani, sve ostalo joj je bilo zanimljivije, istraživala je prostoriju, skakala i po plafonu doslovno pa se prvi put od njih pojavila i sumnja na ADHd. I sad mi je žena stavila bubu u uho, s njom je nemoguće otići do tržnog centra , ona samo trči i trči i trči.
Dok npr, sa logopedicom u Hr suradnja predivna i napredak očigledan.
Sad planiram tražiti uputnice za sve, ovdje su me samo pitali jel čuje, ja kažem čuje i nema više pitanja o tome.
Uskoro punimo i 3 godinice a ona meni tako djeluje i ponaša se bebasto, a pametno je dijete, sve zna, pere sama zube i ruke, jede, lijepo se igra, raznovrsno.
Baš me zbunjuje tako kad na neke ljude uopće ne reagira, a nije inače takva, sa svima ima lijepu interakciju, čak i sa ljudima koje ne viđa tako često ili prvi put ih vidi, kao neke prijatelje naše, hoću reći da nije samo sa poznatim ljudima i obitelji.