Pokazuje rezultate 1 do 50 od 274

Tema: usporen govorni razvoj kod dvogodišnjaka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2017

Početno

Nekada kada joj je nesto interesantno stvarno se igra s nama i ponavlja sto radimo, imamo par igara koje su joj u vecini puta smjesne, ali kad je nesto zainteresira drugo ne mozes doci do nje nikako, cak onako ramenom kao da se mice-sto tumacimo da zna da smo tu ali nas bas ne sljivi, makar oko nicega se ne zadrzava duze od 10 ak minuta.

Datum pristupanja
    Sep 2017

Početno

Dosla nam je zena za igru pa ispocetka pokazuje nama sto da radimo i uglavnom se svodi na dosta glupiranja i ekspresija.... neke stvari djeluju ali nam se cini da idemo toliko malim koracima da je to za poluditi.... seciramo je dnevno svake minute i to je najgore. Opet, jucer smo se igrali dobrih 10 ak minuta da me bebica lupi po glavi pa ja kao padnem i onda mi ona da pusu i ja je zagrlim.... i tako 7 puta i ona se smije gleda u oci dolazi do mene, bas smo se razveselili.... a onda opet izvedemo je u park i tamo malo pogleda drugu djecu i onda.pici okolo svojim putevima. Najvise ju zanimaju stepenice jer savladava penjanje i spustanje. Nas stvarno ne dozivljava vani osim kad se hoce nositi pa dodje i gura rukice prema nama....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj JELA101 prvotno napisa Vidi poruku
    Nekada kada joj je nesto interesantno stvarno se igra s nama i ponavlja sto radimo, imamo par igara koje su joj u vecini puta smjesne, ali kad je nesto zainteresira drugo ne mozes doci do nje nikako, cak onako ramenom kao da se mice-sto tumacimo da zna da smo tu ali nas bas ne sljivi, makar oko nicega se ne zadrzava duze od 10 ak minuta.
    Lako može biti da je zbog naglog razvoja motorike govor u drugom planu. Ja bih se sa pedijatrom posavjetovala da li je rani razvoj djeteta uredan ili ima odstupanja, pa onda odlučila što dalje.

Za svoju mirnu savjest, možete potražiti stručnu pomoć. U Zagrebu ima više mjesta na kojima se to može, samo se svuda čeka, ali u ovoj dobi vjerojatno nije problem pričekati 2-3 mjeseca na red.

Moj stariji sin imao je kašnjenje u govorno-jezičnom razvoju i motorici, vodili smo ga u Suvag, jer se tamo nudi kompletna dijagnostika gdje se može provjeriti sluh i govor (liječnik (orl), psiholog, neurolog, logoped, u našem slučaju i fizijatar): http://www.suvag.hr/

Kabinet za ranu komunikaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta također dolazi u obzir: http://centar.erf.unizg.hr/index.php...ikaciju-o-nama

Bolnica na Goljaku isto je dobro mjesto gdje se može obaviti dijagnostika: http://www.sbgoljak.hr/

* * *
    Mi imamo odlično iskustvo sa Suvagom za oba sina, ali druge ustanove ne poznajem, pa ne mogu iznijeti vlastite dojmove. Ima i privatnih logopedskih kabineta, ali u ovoj dobi najbolje je potražiti neku sveobuhvatnu dijagnostiku koju u pravilu nude ustanove koje su u zdravstvenom sustavu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •