Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: odvajanje na mjesec dana

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno odvajanje na mjesec dana

sin nam ima 18 mj i čuvaju ga baka i djed. To super funkcionira,ostaje bez problema..malo plače kad ga ostavimo ali to brojimo u minutama i odmah ga zaokupiraju i sve funkcionira odlično. e sad,problem se javlja sa dolaskom ljeta. Naši se bave turizmom i najkasnije u 7mj oboje moraju biti na moru što nama predstalja problem zbog čuvanja. Muž i ja imamo god.u 8 mj. I sad,dali ga poslati mjesec dana sa bakom i dedom ili tražiti čuvalicu,vrtić ili nešto. Nepodnošljiva mi je pomisao da budemo toliko razdvojeni a opet upoznavati ga sa nekim novim,opet neznam kako bi reagirao. Tad će imati 22mj. Mi možemo doći koji vikend,ali opet mi to jako teško pada.što mislite, kako bi se to odrazilo na dijete?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A zakaj se ne mogu baka i djed podijeliti? Ionako jedan mora čuvati unuka dok drugi radi..bilo to doma ili na moru

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    A zakaj se ne mogu baka i djed podijeliti? Ionako jedan mora čuvati unuka dok drugi radi..bilo to doma ili na moru
    ne znam kako je kod tigrićevih roditelja, ali moji svekiji imaju apartmane i oni nemaju vremena za moje dijete. ima dana kad ni zajedno sve ne stižu nego uzmu pomoć, a kamoli da je samo jedno u kući.
    Na Moin rođendan koji slavimo vikendom početkom rujna nikad ne dođu zajedno jer netko mora ostati kući (smjena, sređivanje apartmana, doček gostiju)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mogli bi se i mama i tata podijeliti.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

LolaMo što se baka i djeda ne bi prepolovili, po pola svakoga da bude gdje drugi hoće, gdje bi trebali biti, a gdje bi željeli neka zaborave.
    tigrić, zgodno mi je to i znakovito da ti pitaš sebe i forum, a ne pitaš baku i djeda što oni i kako mogu podnijeti i organizirati. Poslovi u turizmu znadu biti izcrpljujući, briga o dvogodišnjem djetetu isto. Inače koliko se sjećam "moje biblije za djecu" Penelope Leach, odsustvo roditelja od 15 dana u toj dobi je podnošljivo za dijete.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moja frendica je dijete od godinu dana dala baki u Liku na 3 mjeseca jer nije imala izbora... mala je rođena u svibnju i do rujna su se morali skrpati... baka nije mogla biti cijelo vrijeme u zg jer imaju gospodarstvo u Lici, pčele i svašta, tako da je mala morala biti tamo...
    išli su svaki vikend...
    maloj je bilo dobro, baka ju je pazila i mazila, ali frendica je bila užasno tužna... teško je to ostaviti tako malo dijete i viđati ga samo dva dana u tjednu... pogotovo zato što tako malo dijete to ne razumije...
    ako ikako možeš skrpaj se da niste razdvojeni - moj savjet...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tigrić prvotno napisa Vidi poruku
    sin nam ima 18 mj i čuvaju ga baka i djed. To super funkcionira,ostaje bez problema..malo plače kad ga ostavimo ali to brojimo u minutama i odmah ga zaokupiraju i sve funkcionira odlično. e sad,problem se javlja sa dolaskom ljeta. Naši se bave turizmom i najkasnije u 7mj oboje moraju biti na moru što nama predstalja problem zbog čuvanja. Muž i ja imamo god.u 8 mj. I sad,dali ga poslati mjesec dana sa bakom i dedom ili tražiti čuvalicu,vrtić ili nešto. Nepodnošljiva mi je pomisao da budemo toliko razdvojeni a opet upoznavati ga sa nekim novim,opet neznam kako bi reagirao. Tad će imati 22mj. Mi možemo doći koji vikend,ali opet mi to jako teško pada.što mislite, kako bi se to odrazilo na dijete?
    ja iskreno ne mogu zamislit odvojit se od tako malog djeteta na mjesec dana (bome ne mogu ni sa svojima koji su 2,5 i 4,5 god) a pogotovo ne mogu zamislit da bi baki i dedi koji će ionako imati posla preko glave "uvalila" dijete na 30 dana uz sav posao.

Radije bih platila tetu čuvalicu/neku susjedu jer smatram da bi se dijete lakše prilagodilo novoj teti 1 na 1 nego da bude bez mame i tate mjesec dana. To je samo moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prvo provjeri da li baka i deda uopće mogu brinuti o djetetu u to vrijeme. ako mogu, pošalji i sineka s njima. moj prijedlog. mi smo Klaru ostavili s 13 mjeseci s mojim roditeljima na moru cca mjesec i pol, s tim da smo dolazili svaki vikend. nije joj apsolutno niš falilo, više je nama bilo teško, ali tješili smo se da joj je bolje na moru nego u Zagrebu. od onda cure uživaju svake godine cijelo ljeto na moru ( s nama provedu 3 tjedna, ostatak s mojima) i super im je.

ako deda i baka ipak ne mogu, onda bi svakako predložila da ti i MM idete odvojeno na more i tako pokrpate tih problematičnih mjesec dana.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moj prijedlog je ili čuvalica, ili se ti i tm podijelite za godišnji (ako je moguće).

Meni ne bi bila opcija ikoga igdje ostavljati, ne radi djece nego radi mene.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I ja mislim da je prilicno upitno koliko ce moci paziti dijete dok rade.
    Kao drugo, ici svaki vikend na more u posjetu je veliki trosak (gorivo i cestarine) i iscrpljuje jako (ja sam tako provela vecinu vikenda prosle godine, kad je starija bila s bakama)
    Osobno bih radije pokusala s cuvalicom preko ljeta, doci ce vas kao i trosak putovanja a bbiti cete zajedno ujutro i navecer, pa njegov osjecaj sigurnosti i da su roditelji uvijek tu nece biti narusen.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne mogu zamisliti da se na toliko dugo vrijeme razdvojimo, ma meni je to nezamislivo i sa starijom od 10 godina
    ako postoji ikakva druga opcija, radije bi nju iskoristila, čuvalica po preporuci?
    jer mjesec dana je stvarno puno
    nemam pojma kako bi se to moglo odraziti na dijete, nije mi uopće bitno što bi bila mažena i pažena, to ionako očekujem
    tako malo dijete ne poznaje pojam vremena, i bez obzira što bi bilo s bliskim ljudima vjerujem da bi mu bilo sto upitnika iznad glave

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma joj, ako baki i djedi nije problem ja bih ga pustila na more. U toj dobi moje nitko nije htio cuvati, ali malo stariji su ljeta provodili u dalmaciji, na zraku, kupali se i uzivali. Umjesto da su ma plus 30 u vrticu u gradu. Osobno, ne bih dvojila. Zacas to prodje.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 08.03.2014. at 12:26

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    LolaMo što se baka i djeda ne bi prepolovili, po pola svakoga da bude gdje drugi hoće, gdje bi trebali biti, a gdje bi željeli neka zaborave.

Kaj pričaš ti? Pa u uvodnom postu se može pročitati da B&D već čuvaju dijete od ranije..za pretpostaviti je da su se zajedno dogovorili i za ljeto..
    Sad..dal je to nama ok nije tema..
    Osobno ne bih nikad pristala da moji čuvaju moje dijete full time..vec sam se izjasnila na tu temu

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma joj, ako baki i djedi nije problem ja bih ga pustila na more. Umjesto da su ma plus 30 u vrticu u gradu. Osobno, ne bih dvojila. Zacas to prodje.
    ovako ja otprilike razmišljam da bi bilo ok

ali ja ne bih 100% mogla to napraviti radi svog mozga
    teže bi meni bilo nego njoj (valjda)

imam jednu gospodičnu koja do sad u ove 3g i neštositno mj.
    ni jednom nije nigdje ostala sa spavanjem,
    ni kod bake (koja živi nekih 500 m), ni kod none i dide (koji su kat poviše)
    jednostavno, svugdje smo je "vukli" sa sobom, kao i sad, samo sad imamo i jedan "kuferčić" više
    nedavno je htjela ostati kod bake, ali kad smo trebali preko vrata ona je počela kukati da nema pidžamu
    čitaj. ne želi ostati, nisam forsirala i neću dok ne moram

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je prihvatljivija opcija čuvalice i podijelila bih godišnji svoj i MM - ov. Išli bi odvojeno i naizmjenice čuvali dijete.

paučica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja bih također prije uzela čuvalicu ili neku osobu od povjerenja da pazi malog tih mjesec dana. Osobno mi nije prihvatljivo odvajanje na mjesec dana u toj dobi, ako je na bilo koji način moguće ga izbjeći.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je prihvatljivija opcija čuvalice i podijelila bih godišnji svoj i MM - ov. Išli bi odvojeno i naizmjenice čuvali dijete.
    Nas dvije isto razmišljamo na ovoj temi. ajd baš mi je drago.

Ja osobno se nisam i ne bih mogla tješiti onom "ajd bar pliva u moru, a ne kupa se u znoju na vrućem zagrebačkom asfaltu."
    Prihvaćam da drugi razmišljaju drugačije, al nit bih mogla bez djece mjesec dana (s pokojim vikendom),a bome nit bih ikad starcima ili svekijima mogla "dat" dijete/djecu na tako dugo čuvanje bez nas.

Čovječe, mi mladi se umorimo na godišnjem po cijele dane s njima, a kamoli stariji ljudi i još uz održavanje apartmana, majke mi moje to ne bih mogla ni ja u svojoj 38-oj (a da ne vučem jezik po podu od umora)

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Uh...tesko za odgovoriti. Ja bi radije cuvalicu... osim ako si ne mozete priustiti cuvalicu i morate raditi za egzistenciju. Onda bi teska srca poslala dijete.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mene su sa sedam godina morali poslati teti u drugi grad na neko vrijeme (rat). Ja sam im pobjegla, promjenila dva gradska autobusa do glavnog kolodvora, medjugradski, i dosla svojoj materi

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene su sa sedam godina morali poslati teti u drugi grad na neko vrijeme (rat). Ja sam im pobjegla, promjenila dva gradska autobusa do glavnog kolodvora, medjugradski, i dosla svojoj materi

bome i Lesi bi te se posaramio
    izjasnila sam se već na temu ali još ću jednu sitnicu potpisati
    osobno me ne bi moglo umiriti to što se dijete ne prži na asfaltu već udiše morski zrakić
    sjetim se sebe sa 7 godina i prvog puta da sam spavala bez mame- ajme praznine i panike i kraja svijeta

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ni ja ne bih mogla ostaviti svoju, ma jednu noć, a kamoli mjesec dana... ne znam i ne mogu uopće zamisliti kako bi mi bilo da se nalazim u takvoj situaciji-da naprosto nemam izbora...

baš smo i muž i ja rekli da bismo radije spiskali svu njenu ušteđevinu (svoju više ni nemamo ) na raznorazne tete čuvalice, iako nam to financijski nikako ne paše-nego da se odvajamo od nje.

moje mišljenje je da svatko ima svoj nekakav unutarnji osjećaj-kakav god da je-dobar je.
    ako baka i djed to mogu hendlat i ako je to tebi i tm ok (u smislu da ne dobivate napadaj panike pri samoj pomisli na to), zašto ne?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    bome i Lesi bi te se posaramio
    izjasnila sam se već na temu ali još ću jednu sitnicu potpisati
    osobno me ne bi moglo umiriti to što se dijete ne prži na asfaltu već udiše morski zrakić
    sjetim se sebe sa 7 godina i prvog puta da sam spavala bez mame- ajme praznine i panike i kraja svijeta
    e vidiš. a ja se sjetim sebe i ljeta s nonama u malom mjestu i to su mi predivne, predivne uspomene iz djetinjstva. i meni i sestri.
    a, evo, sad ih upitah, bome i mojoj djeci.
    ne sjećaju se vremena kad su bili tako mali naravno, al s prvim sjećanjima, imaju i prve lijepe uspomene.

a protiv sam odvojenih godišnjih isto.
    ako nema mogućnosti s babama onda bih rađe da se prže na asfaltu nego da odvojeno idemo na godišnji.
    to je jedino vrijeme kad je cijela familija na kupu, opušteni i sretni, bez ikakvih obaveza i stresa. i to nama neizmjerno puno znači. svima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a da, i nije na odmet spomenuti i što jednom braku znače tri ljetna tjedna kad živimo ko dva studenta, bez brige i pameti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sve je to ok, ali ovo je jako malo dijete, niti dve godine.
    Vidjela sam kako je kad roditelji ostavljaju tako malu djecu sa dedom i bakom po mjesec dana, i stvarno mislim da to nije dobro.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Vidjela sam kako je kad roditelji ostavljaju tako malu djecu sa dedom i bakom po mjesec dana, i stvarno mislim da to nije dobro.
    nas dvije smo bile i u toj dobi same s nonama. ne sjećam se, naravno, ali po priči, ne bih rekla da smo patile. a bome nemamo ni nekih dugoročnih posljedica.

m je još dojila, dok je dojila nitko ju nije htio ni na jednu noć, a kamoli na tako dugo a j je bio sam s mojom mamom, dakle, 2 i pol godine, isto 2-3 tjedna.
    a baš to ljeto je bio bez mene sve skupa 5 tjedana, ja bila u engleskoj, s poslom.

i nemam nekih argumenata da tvrdim jel to dobro ili nije dobro.
    bilo je tako kako je bilo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Cvijeto vi ste bile dvije i očito veče, to je olakotna okolnost.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nismo bile veće.
    i argumentirajte zašto mislite da nije dobro.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nismo bile veće.
    i argumentirajte zašto mislite da nije dobro.
    Kako niste, pa zar ste blizanke? Jedna je valjda morala biti starija.

Nemam pametan argument, osim što meni nije prirodno tako maleno dijete na toliko razdoblje odvojiti od roditelja.
    Nema osjećaj za vrijeme, ne možeš mu nekako vizualizirati što to znači,... ne može samo izreči što ga muči, pitati,... prerano je (meni, možda nekome nije).

I uvijek bih radije odvojila godišnji, nije to jedini godišnji u životu.

Ili barem, ako idu na 2 tjedna godišnjeg da se preklapaju jedan tjedan i time su več pokrili 3 tjedna čuvanja i opet imaju 1 tjedan zajedničkog godišnjeg.

MM i ja preklapamo GO puno puta. Ponekad je razlog jednostavno što on ima više GO, ponekad jer nema tko čuvati dijete. Ove godine će biti razlog odlazak u školu. Jer kod nas nema boravka i želimo biti te prve dane uz dijete.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad sam se sjetila Lili, znam da je ona uvijek protivnik tog baka čuvanja, jer se sve svali na baku. Evo moje dijete čuva baka, ali strogo "redovno čuvanje". Svaku virozu smo MM ili ja doma s djetetom, svaki odlazak kod dr. i svaki takav trenutak kao što je odlazak u školu smo opet MM i ja tu.
    I sad za malu školu baka ga spremi, ja dođem s posla pred njega i zajedno odšetamo do škole.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uh, mozak mi je na paši, nisam još doručkovala, a ni kavu popila. Htjela sam reči da bez obzira što baka čuva dijete več preko 5 godina, dijete nikad nije bilo s bakom na moru, niti bih ga poslala. To je naše vrijeme. (Ok, nije bilo ni specijalne prilike).
    Sad sam več nepovezana, idem jesti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je loše jer sam imala priliku vidjeti djecu koja su tako mala bila po mjesec dana odvojena od roditelja i bili su sa dedom i bakom na moru, i nije mi djelovalo da su to dobro podnosili. Bili su cmizdravi, tužni, hiroviti. Neću zaboraviti kako se mala nećakinja rasplakala kad su mama i tata došli za vikend, to je bila scena od koje srce puca. A sa malim nećakom je kasnije dugo bilo problema koji su vrlo očito bili posljedica preranog odvajanja. (to je kao i sa pesekima - ako ih se prerano izdvoji iz legla mogu imati problema, npr. poznanica ima peseka koji nikako ne može ostati sam kod kuće jer se panično boji, pa ga mora voditi u pseći vrtić)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da nema univerzalnog odgovora. Ja moju ne bih poslala nigde na mesec dana bez nas, osim da je sila naravno. A opet, nju nikad niko nije čuvao osim mene, bake i deke rade ili su daleko, pa ni sa kim nije ostvarila tako blisku vezu osim sa roditeljima.
    A onda, ako je neko dete sa bakom i dedom svaki dan, veći deo dana, ako i noći kod njih ili provodi cele vikende (imam prijateljicu koja od 7 meseci decu ostavlja bakama na vikende), dete je naviklo na baku i dedu kao figurirajuće u životu i mislim da takvom detetu ne bi bio problem ni trauma takvo odvajanje.

Svako savetuje iz svojih cipela, a ti tigrić najbolje znaš kako bi tvoje dete to podnelo, i da li bi uopšte išta imalo da "podnosi" ili bi se super provelo.
    Posljednje uređivanje od vissnja : 09.03.2014. at 11:36

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Kako niste, pa zar ste blizanke? Jedna je valjda morala biti starija.

.
    pa ne. nismo krenule ljetovati s bakama kad smo se obje rodile :D
    uglavnom, i ja mislim da nema univerzalnog odgovora.
    ono što mogu tvrditi da je za našu obitelj to funkcioniralo.
    i na primjeru četvero promatrane djece (moja sestra, ja i moja djeca) - nitko nije imao nit kratkoročnih nit dugoročnih posljedica.
    valjda

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

posljedice ili ne, ja ne bih, dijete je premalo
    a još uz to ja osobno ne bih bakama/djedovima priuštila takvu brigu na mjesec dana

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

zanimljivo zborite...hvala bogu nemoramo preko noći donijeti odluku i imamo još vremena za razmišljanje što će biti najbolje. Htjela sam čuti vaša mišljenja jer je " više glava pametnije " a i osvijestim možda neke stvari o kojima neznam dovoljno.. naravno da smo mi sa starcima o svemu razgovarali i da su upravo oni dali taj prijedlog. Ja sam isprva bila " ne dolazi u obzir" ali sad neznam,.podjela godišnjeg nažalost ne dolazi u obzir..sve smo mi to već prošli,.nebi mi tako olako razmišljali o toj opciji da možemo drugačije kombinirati. Jedino zašto o tome i razmišljam zato što oni tako super funkcioniraju zajedno i pitam se bili veći stres bio ostavljati ga sa nekim novim mj.dana. razmišljati ćemo dalje! hvala na savjetima!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja bi ipak odabrala tetu prije nego mjesec dana odvajanja od roditelja. S tetom će dijete biti dok ste vi na poslu, al ipak vam ostaje vremena u danu koje zajedno provodite. Kod bake i dede na moru bi bio 0-24 bez roditelja, mislim da to može biti veći stres od nove tete nekoliko sati dnevno.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam ljeta provodila u razno raznim kombinacijama. kod baka i deda mi nije bilo zabavno.
    zato sam se borila za kombinaciju sa braticima. ja sam izmedju njih dvojice po godinama. bili bi prvo kod tete pa s njima na moru, potom bi se dovukli svi kod mojih pa sa mojim na moru. to su mi posebna ljeta.

moji ne bi nigdje ostali bez nas, a imaju 6.5 i 8.5. prvi put smo MM i ja otisli na 6 noci ove zime, ja na neku edukaciju, on se prkpao. kad smo se vratili balerina je plakala kako joj je to tesko bilo, to je tako dugo trajalo. ko da sam ih napustila pa se nakon par godina vratila cuvala ih je moja sestra i njen muz, koje je oboje obozavaju. poznaju ih, bili su kod nas doma.

dakle jako ovisi o djeci i kako su navikli. moja necakinja je uvijek bez frke ostajala kod mojih (bila je tako mala kao u pocetnom postu), dok su jos bili zdravi. nikad nije plakala, nije se bunila, dapace stekla je prijatelje u ulici. zivjela je bez stege, koju ima doma. i bilo joj je super.

a odvojeni GO za muza i mene, nema sanse. ne znam za vas, ali OK mi je tjedan dva, ali cijeli godisnji odvojeno
    Posljednje uređivanje od spajalica : 09.03.2014. at 19:37

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj je sa 18mj ostao mjesec dana s mojim starcima na moru. I sa sekom starijom 2,5 god.
    To su ljudi koje je u toj dobi već viđao skoro pa svakodnevno, već je boravio kod njih, prespavao...
    Uvijek ću izabrati drage ljude na moru, zraku i uživanju, nego ljeto u vrtiću i na asfaltu.

Sad vidim da će imati 22mj. Starija je pak sa 24 mjeseca ostala tako na mjesec dana sama s djedom i bakom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja iskreno ne mogu zamislit odvojit se od tako malog djeteta na mjesec dana (bome ne mogu ni sa svojima koji su 2,5 i 4,5 god) a pogotovo ne mogu zamislit da bi baki i dedi koji će ionako imati posla preko glave "uvalila" dijete na 30 dana uz sav posao.

Radije bih platila tetu čuvalicu/neku susjedu jer smatram da bi se dijete lakše prilagodilo novoj teti 1 na 1 nego da bude bez mame i tate mjesec dana. To je samo moje mišljenje.
    X

Nemam ništa pametnije za dodati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek ću izabrati drage ljude na moru, zraku i uživanju, nego ljeto u vrtiću i na asfaltu.
    veliki potpis!

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vrtić sumnjam da će na ho-ruk dobiti na mjesec dana...
    čuvalica je već opcija... i neće mu ništa bit mjesec dana sa čuvalicom na zgb asfaltu...
    ja svoje ne bi dala do onog trena kad mi sami ne bi rekli - mama ja želim ići sam s bakom i dedom na more... a to će doć i prebrzo
    možda je nekome sebično ali ja volim doći s posla i zagrlit svoju djecu a i oni vole biti sa svojim roditeljima... bar još neko vrijeme u kojem ćemo intenzivno uživati dok možemo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam kako je kod tigrić, ali vi ovdje imate neke idealne predodžbe mora

možda je neko more asfaltiranije od zagrebačkog stana
    nećak mojega muža je svako ljeto išao s bakom (mojom svekrvom) na more
    i to bi se svelo na to da prije podne na more nisu ni išli jer je plaža podaleko, pa ne bi stigli prije najvećeg sunca (a ona je ujutro morala skuhati, pospremiti, oprati)
    pa su popodne čekali 17 h da odu na plažu
    i bili do cca 19
    sve ostalo vrijeme je mali bio u kući ili između dvije zgrade, u uskoj dalmatinskoj uličici, u hladu
    a bez mame i tate
    (ok, bio je stariji)

ja sam apsolutno protiv razdvajanja tako maloga djeteta i roditelja
    radije na plus 57, u ne znam kakvim gov...., s mamom i tatom
    nego u raju s enkim drugim
    osim ako su zdravlje i život u opasnosti, naravno
    Posljednje uređivanje od apricot : 10.03.2014. at 10:19

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zato je sve individualno i tuđa iskustva ne znače ništa vlastitim željama i mogućnostima. I vlastitoj obitelji.
    Moji imaju kućicu s terasom, mali čamac... Plažu na 5 min...
    I relativno malo godina za djeda i baku
    I moja djeca od tako male dobi do danas bez imalo problema ostaju prespavati kod djeda i bake.

Neću nikad zaboraviti kako sam malu sa 11 mjeseci htjela vući u lipnju u Hercegovinu na svadbu.
    I onda, nakon 8 sati puta stajemo, a tek smo u Zadru gdje smo trebali pokupiti moju staru.
    Uopće nisam dvojila hoću li ju opet ugurati u auto ili ostaviti dva dana na moru.
    Koja joj je to bila uživancija, 2 dana vani, u bazenčiću, šetnje uz more, točanje nogica...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eto, ti tu vidiš uživanciju, a ja užas od razdvojenosti od roditelja

( da se razumijemo, ja nisam ni približno vrsta majke kojoj djeca nedostaju; samo se pokušavam staviti u dječje cipele)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kako je kod tigrić, ali vi ovdje imate neke idealne predodžbe mora

možda je neko more asfaltiranije od zagrebačkog stana
    nećak mojega muža je svako ljeto išao s bakom (mojom svekrvom) na more
    i to bi se svelo na to da prije podne na more nisu ni išli jer je plaža podaleko, pa ne bi stigli prije najvećeg sunca (a ona je ujutro morala skuhati, pospremiti, oprati)
    pa su popodne čekali 17 h da odu na plažu
    i bili do cca 19
    sve ostalo vrijeme je mali bio u kući ili između dvije zgrade, u uskoj dalmatinskoj uličici, u hladu
    a bez mame i tate

x
    i ja stajem u obranu opcije "asfalt".
    teta čuvalica dijete u jutro prije jakog sunca može odvesti u parkić, popodne i/ili navećer je opet vani s roditeljima i na kraju
    je na kontinentu više na zraku nego što bi to bilo na moru - nije pravilo, ali npr. kod nas na moru nemaš travke, a ne parkić.
    i što je jako važno: cijela obitelj ste cijelo vrijeme zajedno, i u gradu i na moru.

i kao što kaže lukab, brzo će doći vrijeme kad će ti dijete biti dovoljno zrelo i spremno ići samo na more
    s djedom i bakom, ali ove godine je malo prerano.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne, ne i ne. I to govorim iz kože mame čije dijete obožava baku i djeda, na glavu bi mi se popeo da ga ne pustim da kod njih prespava vikend, sve mu je kod njih podređeno i dopušteno, ima puno domaćih životinja, slatkiša u izobilju... A opet kad mm i ja dođemo leti nam u zagrljaj, mazi se s nama i kad ga u šali pitamo hoćemo li ga ostaviti da živi s bakom i djedom, kategorički odgovara ne. Dakle, koliko god ih on voli i koliko god bi mu iz perspektive jednog djeteta trebalo biti ljepše kod njih nego kod nas (jer mi radimo, imamo još jedno dijete s kojim dijeli pažnju, vodimo računa o prehrani i higijeni, nismo uvijek naspavani i dobre volje, itd.), tata i mama su tata i mama. Da se kod vas radi o školarcu, još bi se i dalo razmisliti o tako dugom razdvajanju. Za ovako malo dijete, radije platite tetu čuvalicu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    eto, ti tu vidiš uživanciju, a ja užas od razdvojenosti od roditelja

( da se razumijemo, ja nisam ni približno vrsta majke kojoj djeca nedostaju; samo se pokušavam staviti u dječje cipele)
    Meni ona je nedostajala

Znam prepoznati užas, ostavljanje djece s djedom i bakom, u našem slučaju nije užas nijednom faktoru u jednadžbi.

Uglavnom, ne zagovaram ništa. Svaka je obitelj za sebe, i šira i uža.
    A i djeca nisu ista.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zato je sve individualno i tuđa iskustva ne znače ništa vlastitim željama i mogućnostima. I vlastitoj obitelji.
    Moji imaju kućicu s terasom, mali čamac... Plažu na 5 min...
    I relativno malo godina za djeda i baku
    I moja djeca od tako male dobi do danas bez imalo problema ostaju prespavati kod djeda i bake.

Neću nikad zaboraviti kako sam malu sa 11 mjeseci htjela vući u lipnju u Hercegovinu na svadbu.
    I onda, nakon 8 sati puta stajemo, a tek smo u Zadru gdje smo trebali pokupiti moju staru.
    Uopće nisam dvojila hoću li ju opet ugurati u auto ili ostaviti dva dana na moru.
    Koja joj je to bila uživancija, 2 dana vani, u bazenčiću, šetnje uz more, točanje nogica...
    Ne možeš usporediti 2 dana s mjesec dana. Izdržala bi i moja djeca 2 dana bez mene, jer smo u svakodnevnom kontaktu s bakom i djedom, kao da živimo zajedno i super im je kod njih. Ali mjesec dana.... Too much.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cubana, ajd hvaaaala bogu, bar još netko

inače, stvarno je sve individualno. sjećam se topika, ne samo jednog (pojavljuje se periodično nakon/prije ljeta) gdje su se žalile uopće na ljetovanje s djecom, na godišnji. kako je ić na plažu s djecom valjda najveći stres koji postoji u životu (karikiram).
    pa mi je to bilo, ono - WTF

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ne možeš usporediti 2 dana s mjesec dana. Izdržala bi i moja djeca 2 dana bez mene, jer smo u svakodnevnom kontaktu s bakom i djedom, kao da živimo zajedno i super im je kod njih. Ali mjesec dana.... Too much.
    Ostavila sam malog sa 18 mjeseci, a malu sa 24 na mjesec dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •