Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: baby on board naljepnica i zatamljena stakla

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno baby on board naljepnica i zatamljena stakla

želimo stavit na auto neku poštenu "baby on board" naljepnicu
    sve one koje se lijepe s vanjske strane su nam se ogulile... dakle treba nam ona koja ide s unutarnje strane stakla...
    problem je u tome što imamo zatamljena stakla (onim folijama) i sad nismo sigurni:
    1. dal će se uopće to vidjeti?
    2. dal smijemo na tu foliju naljepiti naljepnicu? da ne bi kasnije kad će se to skidat otišla i folija...

ima netko iskustva s tim?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam iskustva s tim , samo me zanima čemu služi ta naljepnica?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa sluzi da oni okolo budu oprezniji. Probaj u Italiji prevoziti dijete u AS a da nemas naljepnucu!! Mozes zaboraviti shoping, kolika ce kazna te zakaciti. Valjda je i kod nas takav zakon.
    Imas za kupiti plasticne plocice u Beba centru koje se pricvrste onim na vakuum pritiskacima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a naljepiti na haubu, mi imamo već par godina od kad je srednje dete bilo jako malo

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sluzi da oni okolo budu oprezniji. Probaj u Italiji prevoziti dijete u AS a da nemas naljepnucu!! Mozes zaboraviti shoping, kolika ce kazna te zakaciti. Valjda je i kod nas takav zakon.
    Koji je razlog?
    Natjerati druge da budu oprezniji?
    Naljepnicom?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imas za kupiti plasticne plocice u Beba centru koje se pricvrste onim na vakuum pritiskacima.
    ovo imamo ali se ne vidi izvana zbog zatamljenih stakala...
    baš nam treba naljepnica za staklo...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

PRatim temu jer i mi imamo zatamnjena stakla, jako zatamnjena (tvronički) i ne vidi se ništa što bi se eventualno zalijepilo unutra.
    Za sada nemamo naljepnicu.

BEti - zašto spominješ kaznu u Italiji? Mi idemo tu i tamo po špežu, uredno bez naljepnice (ok u tih 2 km od granice do Muggie teško da će me policija zaustaviti, ali ipak bih voljela znati)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače će se netko zabubati iza ako nemaš naljepnicu ?
    Naljepnica će natjerati nekog na oprez?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

dalmatinka - Beti spominje kaznu - dakle vjerojatno postoji odredba u njihovom Zakonu.
    Čekamo Beti da nam objasni

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

rodina AS uvijek i bez iznimke zakeljena prije 7 i pol godina i jos uvijek izgleda ko nova.
    sve ostale su mi totalno bezveze.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 24.10.2013. at 13:36

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kod nas sigurno nije takav zakon i ljudi lijepe naljepnice po vlastitom nahođenju
    prvi puta čujem da bi neka zemlja propisivala imanje takve naljepnice

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    rodina AS uvijek i bez iznimke zakeljena prije 7 i pol godina i jos uvijek izgleda ko nova.
    I meni je krasna, i taman dvoje djece na noj, u AS iste kategorije. Ali peh, curica i dečko.
    Predlažem da se u idući tiraž naljepnica uvede i dečko-dečko varijanta, da mi paše na kola

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

meni se nešto mota po glavi da je i kod nas obavezna, uopće ne znam otkud mi to

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Upravo krećem u Italiju, pa ću se raspitati. Javit ću se po povratku. Ali, tamo je naljepnica obavezna. Logično mi je da pokazuje drugim vozačima da više paze.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koji bi uopće bio smisao obveznosti takve naljepnice?
    Da ljudi paze kako voze jer je beba u drugom autu?
    Moraš paziti kako voziš neovisno o sastavu putnika drugog auta i kod nesreće sigurno neće biti olakotna okolnost što onaj drugi nije imao naljepnicu pa onda ovaj nije znao da treba paziti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A evo ovi kažu da je bolje izbjegavati bilo kakve naljepnice na staklu jer smanjuju vidljivost. http://www.telegraph.co.uk/motoring/...accidents.html

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i meni su divne ali su nam se dvije raspale na autu...
    doslovno... u komadice...
    probala sam ju stavit i na lim i na staklo - ista stvar, ostalo je samo ljepilo koje sad moram s necim ostrugat...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    i meni su divne ali su nam se dvije raspale na autu...
    doslovno... u komadice...
    probala sam ju stavit i na lim i na staklo - ista stvar, ostalo je samo ljepilo koje sad moram s necim ostrugat...
    Probaj u ljekarni pitati za onu od kršitelja koda. Ja imam takvu već skoro 7 godina i ko nova je.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cubana, služi tome da ukoliko voziš polako, da onaj iza tebe ne šizi i ne nabija ti se u dupe jer voziš po propisima, već će mu biti jasno zašto poštuješ zakon i ostavit će kulturan razmak ili te u miru priječi

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a gdje ima tih rodinih AS uvijek i bez iznimke da je škicnem kakva je?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ovo o nabijanju i nervozi zbog naljepnice. Ma da, baš..Mi ju nemamo niti smo ju ikad imal. Koliko ja znam samo su dvije naljepnice obavezne na autu

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mene samo zanima dal ju smijem naljepiti sa unutarnje strane stakla na foliju za zatamljivanje... jel netko to zna?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo mene nazad iz Italije. Pitala sam dvije gospođe koje znam i rekle su mi da nisu sigurne da li je obavezno, ali svi ju imaju. U dućanu za bebe imaju naljepnice, ali prodavačica nije znala da li su obavezne. Policajca se nisam usudila pitati.
    Pa sam išla guglati po talijanskim stranicama i našla da je naljepnica obavezna, ali ne ova na staklu auta, nego ona na dječjoj autostolici . Očito su ovi ljudi koji su me upozorili na naljepnicu krivo shvatili, a ja poslušala, jer treba poštivati zakone strane zemlje, jelte?!

Zaključak je: Svaka AS treba imati oznaku ECE, jer Talijani još ne poštuju baš vožnju djece u AS i nije ih briga kakve su te AS ( ne svi, naravno) pa policija pregledava te naljepnice i kažnjava ako nisu kako treba. Ovo je jedna od stranica na kojoj to piše: http://www.comune.modena.it/informaf.../bimbo-a-bordo .

A ove "Bimbo a bordo" ukrasne naljepnice, samo su znak da vozačica-vozač može biti rastresen jer ima u autu ometače . Ustvari samo su moda u Italiji.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    mene samo zanima dal ju smijem naljepiti sa unutarnje strane stakla na foliju za zatamljivanje... jel netko to zna?

iskreno ne znam, ali možda ti je najlakše nazvati neku od firmi koje se bave tim zatamnjivanjem stakala i direktno pitati njih,
    mislim i da su najkompetentniji, mi možemo nagađati ili ti može netko prenijeti svoje iskustvo, ali evo do sad se nitko nije javio!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

lukab - da li si pokušala nasloniti naljepnicu s unutarnje strane zatamnjenog stakla? jel se vidi?
    Na našem staklu se ne vidi gotovo ništa

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja friško (prije 6 mjeseci) zakeljila novu i tako je apšisala da izgleda staro 100 godina
    i baš sam tužna jer mi je ta naj naj!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

lukab evo kaze MM da ne bi trebalo da lepite nista iznutra, zbog folije i moguceg ostecenja
    ja bih na tvom mestu zalepila spolja, pa i ako se odlepi, izguli, zalepis ponovo

mi je nismo imali ni na jednom autu od kad imamo dete, ali smo imali jedan auto pre deteta koji smo kupili sa tom nalepnicom i nismo je skidali

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    lukab - da li si pokušala nasloniti naljepnicu s unutarnje strane zatamnjenog stakla? jel se vidi?
    Na našem staklu se ne vidi gotovo ništa
    nisam jer ju jos nisam ni kupila, htjela sam narucit onu neku bijelu ali me zanimalo zbog folija...

a jel netko zna neku dobru vanjsku koja mi se nece odlijepit? sve ove za bebe su nam pootpadale dok se recimo ova za psa drzi, jedino je izbljedila... jel ima to veze koje boje ti je auto? ono - crn je pa vise privlaci sunce... kaj ja znam, nije mi jasno... vec smo ih 5-6 tako strugali s auta...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da li ti je opcija magnetna naljepnica koju skidaš?
    Kao ovo:
    http://www.njuskalo.hr/vanjski-tunin...-oglas-6609669
    Nalijepiš, odvezeš se gdje trebaš, kad si opet doma skineš naljepnicu i sigurno će trajati puno duže nego da je stalno na karoseriji.
    Jedino, ako ju zaboraviš uzeti, velika je šansa da ćeš ostat bez nje

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ajme tko će se još i toga sjetiti
    ionako trenutno imam težak oblik trudničke amnezije a sumnjam da će se stanje promijeniti kad rodim

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni su se stalno odljepljivale pa smo odustali....
    al mi je koma kad vidim naljepnice a djeca ili nisu vezana u AS ili je uopce nema....
    glavno da su oni upozorili one oko sebe,a to sto sami ne paze nema veze....

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

samo mali update...
    našla sam među nekim starijim rodinim brošurama onu stariju varijantu rodine naljepnice (hvala kljucic), naljepila ju izvana na gepek i još uvijek je tamo nije se odljepila, nije izbljedila, nije se naborala - savršeno
    jedni još čekam ljeto i 500 stupnjeva na crnom autu pa da vidim što će biti
    dakle poanta - drage Rode - tko god da vam je prije radio naljepnice - puno su bolje i kvalitetnije od novih...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naljepnica je stavljena prije skoro 9 godina, na haubi, izvana....
    Još uvijek postojana....

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

da, ali to je stara - ona je odlična!
    ove nove koje se sada dijele na pregledima AS se ogule za čas... ja sam ih 3-4 promijenila...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •