-
Evo i ja da ti napisem svoje iskustvo.
Malac u istoj dobi (2mj) pojede oko 80-120ml. Zavisi, nije svaki put isto. Ja uvijek pripremim oko 100-120ml mlijeka.
Izdojim drugu cicu od one na kojoj je jeo, i malo one koje je jeo (ako ima). Mlijeka se uvijek napravi dovoljno za slijedeci podoj. Sad necu rci sa 100% sgurnosti, ali za tih par izdajanja tjedno, nece ti se mastitis napraviti.
Drzim mlijeko u hladnjaku. Pa kad izdojim jos, stavim i tu bocicu u hladnjak, a mjesam ih tek kad su oba iste temperature (znaci, nakon par sati u hladnjaku)..
Nemoj ostavljati mlijeko na sobnoj temperaturi. Bolje u hladnjak. Malo zagrijes prije nego li ce jesti.
Ja grijem 10sek u mikrovalci (jer je mm tako lakse), ali preporuke su da se grije u toploj vodi da ostanu "dobri" sastojci. No, moja logika je da ionako stalno pije moje mlijeke pa jednom kad treba da ga mm nahrani nece mu nista biti od mlijeka iz mikrovalke (no to je nas konfor).
Nakon hrnjenja, mlijeko bacas. Pogotovo ako si ga grijala.
Inace, neke bebe jedu mlijeko sobne temperature. Ne treba im grijati. Mom grijemo samo zato jer je drito iz frizidera.
Eto znanstvene fantastike. Znam, i ja sam se pitala sva ta pitanja prije nego sam pocela. Ali sad imam ponosnog staza u izdajanju skoro 2 mj (a s ponosom kazem, jer me to malo odteretilo i s veseljem imam malo vremena samo za sebe
)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma