-
problem sa tezinom
Drage mame.. Postala sam mama po drugi put prije tri mj. Sa prvom bebicom nije uspijelo dojenje zbog teskih komplikacija pri porodu i iza poroda . Sa drugom bebicom dojenje ide bez vecih problema osim sta stalno visi na ciki. Rodjena je sa 3700, 52 cm. Pala u rodilistu na 3570. Sada ima 9100 i 64 cm. Da li je to ok? Zabrinuli me komentari dezurnog pedijatra i okoline da je pretila i da uvedem bocu zbog bolje kontrole kolicine. Sisa kratko i snazno glasno guta, uglavnom se mazi i igra na prsima, spava..
vesela je i zivhna. Tesko mi ju premotat i okupat jer se rijetko da iz slinga. Da li da se brinem oko njene kilaze?
-
Osoblje foruma
-
Isključivo dojena ili ne, kako god okrenem u samo tri mjeseca to mi se čini previše?
-
Osoblje foruma
Ako je isključivo dojena, onda je najčešće sve ok, bez obzira na dobitak.
Dojena djeca dobivaju svakako - granično do suludo puno.
Ali, sve se to nekako istroši i uredi kroz prvih par godina života.
Ako nije isključivo dojena, onda bi trebalo provjeriti dobiva li previše hrane, ako da regulirati količinu hrane koju dobiva, ako ne, prokomentirati njen dobitak s pedijatrom.
Posljednje uređivanje od BusyBee : 09.03.2014. at 01:18
-
-
To je 1800 mjesečno, jel?
Meni zvuči puno, ali da su moji u pitanju ne bih sigurno nudila bocu.
Probala bih možda prorijediti dojenje, ali vjerovatno bezuspješno.
-
Pa da, mozda probati prorijediti, ako ide
I meni to zvuci puno, al boca nije nikakvo rjesenje
Od jedne poznanice je mala prvih 4 ili 5 mjeseci dobivala po 1500g
Nakon toga nesto manje, a kad je mala krenula puzati, pocelo se sve stabilizirati
-
Pa da, moja je dobila prvi mjesec cca 1600, drugi cca 1300. treći isto puno, ali manje.
Tako da konstantno cca 1800 jest puno, ali ako je samo na prsima, onda je valjda ok kao što kaže savjetnica, samo ja bih pratila da li će i dalje toliko puno dobivati ili će se stabilizirati.
Svakako bih puno stavljala dijete na pod da se trudi biti na rukama, puno igranja tako da i potroši nešto 
Ali svi počinju trošiti nakon trećeg mjeseca pa će valjda i kod vas tako biti.
-
Moja je dobivala 3x1500g i u 4. mjesecu još 1000g, pedijatrica je samo pitala je li isključivo na prsima. Kako je bila, rekla je da je to sve ok (zapravo je bila oduševljena, još ju je i slikala). Jedino mi je napomenula da pažljivo krećem s dohranom, ne pretjerivati sa žitaricama, i općenito ne pretjerivati s dohranom (lina, montići i sl. nije naravno ni dolazilo u obzir).
-
martina jel mi to imamo istu pedijatriciu
-
Pogledaj malo ove teme:
http://forum.roda.hr/threads/33858-Preuhranjena-beba?
http://forum.roda.hr/threads/22642-M...-biti-pretila?
http://forum.roda.hr/threads/2131-za...rno-predebela?
Osobno, ne bih uvodila adaptirano. Možda se može dijete zabaviti na neki drugi način da se malo prorijedi hranjenje, ali mislim da će se to ionako brzo istopiti kad se počne kretati.
-
Drage zene puuuuuno hvala na podrsci i informacijama. Doista ne zelim prestati sa dojenjem. Kazu da su curice inace jace sa kilazom nego deckici. Moj prvi sin je dobiva oko kile na mj na adu i imao najtanje rucice i nozice ikad u usporedbi sa drugom djecom a da ne pricam sad usporedbu sa curicom. Ja i tata smo sitni.. Imam 50 kila i 158 cm... Uglavnom ne brinem se vise, prepali me da ce malena buti pretila, moguci problemi sa secerom , tlakom, srcem kasnije u zivotu i sl... Sad vidim da su to gluposti. Sigurna sam da ce se prirast usporiti iza 6 mj..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma