Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 400

Tema: Kiretaza

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Eh i ja sam pretrpila sve te muke... kiretža

Ujutro sam se probudila sa bolovima u stomaku i hitno me odvezli u bolnicu, doktor je uradio što je morao,a btw u mom malom gradu nema ni porodilišta niti prave gin.ordinacije tako da je ovaj dok.koji je inače stariji čovjek i gin i najbolji u našem gradu uradio što je morao,anestezija nije uspjela djelovati, ja sam vrištala cijela bolnica je ječala, a sestrama sam sve ruke probila noktima dok su me držale tj.ja njih... Nakon toga sma 10 dana ležala pila tablete,kapi ... i na svu sreću bilo je sve ok, jest da je M malo duže trajala ali oporavila sam se... fizički jako brzo a psihički, e to je trajalo... ali mora se dalje

Drž'te se cure

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala, cure!
    I ja mislim da je to TO, al malo sam izgubila vjeru u svoje tijelo nakon neuspjele trudnoće pa sam sad sumnjičava. :/ Ipak, već sam se napunila novim valom pozitivne energije i vjerujem u uspjeh u slijedećem pokušaju.
    Sammy, čestitam na curki tako brzo nakon kiretaže!
    Očajna, žao mi je što si to morala proći. Nadam se da ćeš uskoro promijeniti nick iz "očajna" u "sretna"!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sammy, svaka čast i moje čestitke! ali meni su poslije kiretaže rekli da moram pazit da ne ostanem trudna barem 6 mjeseci, iako mi je ginekolog rekao da mogu već nakon 2 mjeseca, u bolnici su mi sestre i druge iskusnije žene rekle da pazim i da koristim zaštitu jer tijelu treba neko vrijeme da se oporavi. sad sam :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Eto i mene kao člana nakon mjeseci iščitavanja raznih tema rodinog foruma. Krenula sam sa sretnim podforumima, a 8.8. 2008. nakon jedva prospavane noći i odrađenog kucnog testa na kojem se napokon ukazao + nastavila sam sa sretnim podforumima. Na žalost, vec se 11.8. sve preokrenulo. Prvi šok bio je pogled moje doktorice kada je jedva pronasla plod visoko u desnom rogu maternice! Milion pitanja mi se rojilo po glavi! No jos uvijek je bilo nade budući da je ona pretpostavljala da ce se gestacijski mjehurić ipak spustiti gdje mu je mjesto. Iako se to dogodilo ja sam vec 3 dana kasnije prokrvarila, ali smo odlučili jos pričekati u nadi da će malo ipak prokucati. To se ipak nije dogodilo i ja sam u 7. tjednu trudnoće ipak morala na kiretažu. Sve je prošlo jako dobro, pod općom anestazijom, a iduce sam jutro vec bila u svom krevetu. Psihicki mi se cinilo da sam jako dobro, čak sam se sama sebi cudila kako sam nakon prvog soka prilicno hrabro i bez gropa u zelucu o tome mogla razgovarati. Međutim, od kiretaže je prošlo 10 dana i čini mi se da tek sada moja psiha reagira na sve sto se dogodilo. Strašno intenzivni napadi tuge! Znam da je sve to normalno, i razum to shvaća, ali ipak se nadam da ce mi biti lakše ako to podijelim s vama koje ste bile u sličnim situacijama. Najgore sto sam sada počela vrtiti film sto sam sve u tih 7, tj. 5. tjedana radila, kojim sam se sve naporima izlagala ne sumnjajući na trudnoću i sve se više bojim same sebe i tih misli. Njegore je sto sam trenutno sama, jer mi budući muz radi na drugom kraju Hrvatske, a teško mi je njega mucit s tim mislima.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

draga tenamila, ja inače nisam plačljivica al mi je isto stalo srce kad mi dr rekao da nema ništa od ploda te da moram "to riješiti". kad sam došla u bolnicu vidjela kakvih sve slučajeva ima, rekla sam samoj sebi, hej pa ti si još dobro i prošla,glavu gore. ipak kad sam došla doma nakon desetak dana me uhvatila neopisiva tuga i plač, izgleda da sam ipak to trebala izbacit iz sebe. al kako je vrijeme odmicalo ja sam bila sve bolje i fizički i psihički, i čekala kad u opet početi raditi na bebi. i uspilo je, nakon pola godine sam ostala trudna, i nakon početnih strahova, sad sam u 32.tj, čekam i nadam se da će sve biti ok. i to je moj savjet tebi, znam da je tužno i užasno ali, glavu gore, i optimistično dalje! sve će biti ok!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ma sve će biti ok. nama je trebalo više od god.dana da ostanem trudna pa sam imala spontani u 14 tj.pa nakon god.dana ostala opet trudna i sada imamo curu od 3 g. pa sada opet spontani i slijedeći put će nadam se opet sve biti ok.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam cure! [/u]

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odbolovati, raščistiti glavu i u nove pobjede!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad sam ja imala spontani, moj dr. je rekao da je to prirodna selekcija. zanima me u kojem mjesecu su najčešće spontani, koji su to krizni tjedni, ako to tako možemo nazvati? Jeli prirodna selekcija ako imamo spontani u 8 tj., 9tj., ili 12 tj. ? Možemo li u nekom tjednu reći e sad sam mirna.
    Kako sam ja imala spontani u 8 tj. plod je odgovarao 6tj. i sda se nekako još bojim i strepim. Iako kad mi dođu prijateljice i kad im kažem da sam ušla u 9 tj. kažu, a opasnost je prošla. Mene to ne tješi jer vidim da ima različitih slučajeva. Bilo bi mi drago da prokomentirate

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I moj kaže da je prirodna selekcija. Ja se slažem, ali ne mislim da je to razlog za sjedanje skrštenih ruku.

Ja sam imala dva puta missed ab u 10-tom tjednu.
    Prvi put je srce prokucalo pa prestalo, nije bilo nikakvog krvarenja, samo je na redovitom pregledu utvrđeno da srce više ne kuca.
    Drugi put je bio zaostatak u razvoju, srce nije ni prokucalo. Lagano krvarenje je bilo razlog odlaska liječniku.
    Treći put- vještičje jaje. Jedva vidljivo roskasto obojena sluz u šestom tjednu, spotting u sedmom, kiretaža u osmom tjednu.
    Zaključak: nema pravila.

Svi me pitaju jesam li izložena zračenju. Naravno: mobitel, bežični internet i sve ostalo što kola oko nas, a da nismo ni svjesni. Dakle, nisam izložena ničemu čemu ni netko drugi.

Ono što se trenutačno pitam (između ostalog), ako je prirodna selekcija, znači li to da su moja djeca sklonija kromosomskim greškama?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Neću te utešiti ovim, ali je dobro znati. Kao prvo moj primer: prvi missed sa 10+5, drugi pobačaj u 8. nedelji (tek otkrila da sam T), treći u 27. nedelji (pukli plodovi ovojci, plod živ, ali oticalo suviše plodove vode. Razlog se ne zna )
    Ima dosta cura na forumu koje su takođe gubile svoje bebe u raznim periodima T. Od onih "standardnih" u prvom tromesečju, do onih neuobičajenih u drugom i trećem tromesečju.
    Jednostavno, to se ne zna. Možda se nešto može preduhitriti, a možda nešto i ne može, nego se možemo pozivati na Božju volju.
    Ja sam nakon tih pobačaja, sad prilično zabrinuta za ovu T sada (nakon 8 godina) i mogu jedino da se nadam i da činim sve što je u mojoj moći da je očuvam do termina i da imam zdrav i uspešan porod i da posle toga i bebica i ja budemo dobro.
    Srećno svim trudnicama!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    I moj kaže da je prirodna selekcija. Ja se slažem, ali ne mislim da je to razlog za sjedanje skrštenih ruku.

Ja sam imala dva puta missed ab u 10-tom tjednu.
    Prvi put je srce prokucalo pa prestalo, nije bilo nikakvog krvarenja, samo je na redovitom pregledu utvrđeno da srce više ne kuca.
    Drugi put je bio zaostatak u razvoju, srce nije ni prokucalo. Lagano krvarenje je bilo razlog odlaska liječniku.
    Treći put- vještičje jaje. Jedva vidljivo roskasto obojena sluz u šestom tjednu, spotting u sedmom, kiretaža u osmom tjednu.
    Zaključak: nema pravila.

Svi me pitaju jesam li izložena zračenju. Naravno: mobitel, bežični internet i sve ostalo što kola oko nas, a da nismo ni svjesni. Dakle, nisam izložena ničemu čemu ni netko drugi.

Ono što se trenutačno pitam (između ostalog), ako je prirodna selekcija, znači li to da su moja djeca sklonija kromosomskim greškama?
    Jesi li bila na ikakvim pretragama nakon 3 spontana? Što dr. kažu?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pretrage me tek očekuju jer sam tek dobila prvu m. Dosad su brisevi i ToRCH bili uredni, pretpostavljam da će i ovaj put. Između prva dva pobačaja sam iz uredne trudnoće rodila zdravo dijete. Što ću dalje još nisam odlučila. Moj dr. je protiv pretraga, ali ako se odlučim sigurno me neće sprječavati. Ja smatram da mi psihičko stanje nije još takvo da donosim odluke iako stalno važem odakle bih počela i dokle bih išla (treba uzeti u obzir da za većinu pretraga treba poduzeti ekspediciju u metropolu pa moram proučiti praktične detalje- što, gdje, kad i sl.)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sis, ne mora biti da su tvoja djeca sklonija kromosomskim greškama; možda je problem negdje drugdje. Znam jednu ženu koja je izgubila nekoliko beba i pretrage su pokazale da ima neki problem s prokrvljenosti u maternici. Kad su se bebe usadile na pravo mjesto, imala je savršene trudnoće. I ti si rodila jednu zdravu bebu, znači da možeš, a i nemaš problema sa zatrudnjivanjem, što je veliki plus!
    A zašto je tvoj dr. protiv pretraga?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je njegov stav općenito protiv pretraga, osobito što ne misli da imam problem i misli da je to sve slučajnost. Ja se donekle slažem s njim (obzirom da imam dijete iz uredne trudnoće, a spontane sam imala i prije i poslije), ali mi je bez veze ignorirati tri pobačaja, a možda se eventualni problem može relativno jednostavno riješiti. Uostalom, mnogo žena s višestrukum pobačajima ima zdravu djecu. Možda sam i ja među njima (iz perspektive nekoga tko nema djece svakako jesam), ali to ću tek znati na kraju balade.
    Na koji se način ispituje prokrvljenost maternice?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    Na koji se način ispituje prokrvljenost maternice?
    Ne znam kako su došli do tog zaključka; bila su to tri uzastopna pobačaja i radila je sve žive pretrage u Zagrebu. To je bilo prije cca 7 godina. Nakon toga je bez ikakvog zahvata ili liječenja rodila zdravo dijete. Na žalost, sada baš nismo u kontaktu pa ne mogu saznati preciznije informacije, ali ako budeš radila kakve pretrage, sigurno ćeš saznati i nešto o tome. Ipak, nadam se da ćeš prije pretraga završiti u rodilištu!

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Elinor

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, evo ja idem isprobati kako se to kupati poslije kiretaže!
    Velika svima i da me dočekaju dobre vijesti kad se vratim!

zraka sunca

Početno

Drage moje,

nova sam na ovom forumu i nisam nikad mislila da ću i ja biti na ovim tužnim temama sa svojom pričom.
    Nakon što mi je ustanovljena (željena) trudnoća, u 8. tjednu mojoj bebi je prestalo kucati srce. Nisam imala nikakvih tegoba (kad bolje razmislim, činilo mi se prije nego što je počelo lagano krvarenje da imam neku čudnu napetost u trbuhu).
    Slijedi mi kiretaža (sutra) i nadam se da će sve proći u najboljem redu.
    Na žalost, vidim sa je puno vas imalo neugodna iskustva, pa mi baš nije svejedno....

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

joj draga baš mi je žao
    drži se

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

drži se

zraka sunca

Početno

Hvala na podršci!!! U svakom slučaju ću se javiti kada sve prođe. Stvarno nisam mislila da će me ovoliko psihički opteretiti (raspoloženje mi se mijenja od velike tuge do "ja sam čvrsta, to je tako moralo biti i gotovo").
    Inače, ponosna sam mama curice od 3 godine i mm i ja smo se veselili prinovi, jer iskreno nisam više "toliko" mlada...pa mi je utoliko teže

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

zraka sunca jako mi je žao Kod mene je bila ista situacija.
    Sretno sutra, samo hrabro!

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zraka sunca

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Žao mi je! ~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti ovo bolno iskustvo što pre zameni jedno novo lepo, koje će da traje!
    I da sutra prođe sve kako treba, da se prema tebi lepo ophode, da bude bez bola i sa što manje štete.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zraka sunca prvotno napisa
    Drage moje,

nova sam na ovom forumu i nisam nikad mislila da ću i ja biti na ovim tužnim temama sa svojom pričom.
    Nakon što mi je ustanovljena (željena) trudnoća, u 8. tjednu mojoj bebi je prestalo kucati srce. Nisam imala nikakvih tegoba (kad bolje razmislim, činilo mi se prije nego što je počelo lagano krvarenje da imam neku čudnu napetost u trbuhu).
    Slijedi mi kiretaža (sutra) i nadam se da će sve proći u najboljem redu.
    Na žalost, vidim sa je puno vas imalo neugodna iskustva, pa mi baš nije svejedno....

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Draga, promjene raspoloženja su normalne. Polako sigurnim koracima naprijed i s vremenom ce biti lakse.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zraka sunca

zraka sunca

Početno Prošlo je i to ....

Drage moje, da se javim - živa sam i zdrava. I mogu reći - ne ponovilo se! Kao što sam napisala, u petak sam bila na kiretaži nakon što je malo srce u 8 tjednu prestalo kucati. U bolnicu me pratila mama (moja stijena!) i trenutke do početka zahvata olakšala (bilo je puuuuno neobaveznih tema, pa čak i smijeha). Kad sam već bila na stolu, uhvatila me takva panika i strah da je to neopisivo. Kad sam vidjela sestru kako se približava s inekcijom, mislila sam - ok, sad ću odletjeti u carstvo snova i probuditi se za par sati kao nova.
    Cure moje, mene je ta anestezija samo ošamutila i ja sam cijelo vrijeme bila SVJESNA svakog (bolnog) pokreta! U jednom trenutku sam krenula s tog prokletog stola, pa su me morali držati za noge!!!! Sjećam se svojih jauka, i doktorovih riječi da će sve brzo završiti i da budem hrabra!!!!! Kad je sve bilo gotovo, par sati sam lebdila između sna i jave, bolovi su jenjavali i napokon i prošli. Ono što me iznenadilo je da su me jedva doveli do auta (mislila sam da ću umrijeti od mučnine i totalne slabosti organizma).
    Uglavnom - prošlo je i to. Danas, nakon 5 dana, nemam nikakvih bolova (krvarenja nije ni bilo osim prvog dana i to samo par sati nakon zahvata). Puno hvala na riječima podrške, puno mi je značilo!!!!!

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

draga

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zraka sunca, drži se!!!

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zraka sunca

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

idem sutra na kiretažu u vinogradsku, sad sam skoro 12 tj, missed ab.
    jel ima koja cura da je nedavno bila da mi kaže svoje iskustvo i što da ponesem u bolnicu, hvala

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

žao mi je.
    ponesi spavaćicu,uloške,stvari za osobnu higijenu. neznam kako je kod vas,ali u rijeci odmah drugi dan ideš doma.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivana83 prvotno napisa
    idem sutra na kiretažu u vinogradsku, sad sam skoro 12 tj, missed ab.
    jel ima koja cura da je nedavno bila da mi kaže svoje iskustvo i što da ponesem u bolnicu, hvala
    ajme žao mi je
    ja sam obavila 2 kiretaže u Vinogradskoj, obje pod potpunom anestezijom, uzela sam spavaćicu, uloške, vlažne maramice....obavljeno ambulantno, išla sam doma nakon cca 3 sata od zahvata iako je u otpusnom pisalo da sam bila do sutradan...za 10 - tak dana je PHD nalaz....
    što se dogodilo s tobom? nisam baš pratila....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dobiješ antibiotik i ergometrin za piti poslije....ergometrin piješ kratko...on pomaže maternici da se vrati u početno stanje.....zahvat je gotov za 10-15 minuta....drži se, znam kako ti je

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jajooo tresu mi se ruke, ne mogu da verujem sto citam.
    Sta se desilo draga

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Draga Ivana mogu ti samo poslati jedan virtualni

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala cure na savjetima.
    prestalo je kucati srce i nuhalni nabor je skoro 5mm.
    evo sad svaki tren krećem u vinogradsku.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ivana javi se kad budeš imala snage, mislim na tebe...

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ivana draga....ne mogu vjerovati sta citam....

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ivana draga
    tako mi je žao

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova