Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: kvrzica na skocnom zglobu

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno kvrzica na skocnom zglobu

imam djecaka od 6 godina i vec vise od 2 mjeseca na zglobu na nozi ima kvrgu koja ga ne boli ali je bas ruzno vidjeti.. bili u ortopeda nije nista rekao tocno samo da je to elasticna tvorba koja se na ultrazvuku vidi kao izljev i kad je doktor spomenuo punkcjiu i vadjenje mali se toliko prepao da je poceo plakat da ga nisom uspjeli pitati od cega to dodje....naruceni opet za tri tjedna na kontrolu. jeli netko imao ovako slicno i jeste li vadili to i dali ide to kad se izvadi na neku analizu?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Je li to higroma?
    Njih imamo oba moja sina i ja, oni uz skocni zglob, ja uz nožne prste i imala sam na nadlanici.
    Ova na nadlanici mi je prošla sama od sebe, i inače one znaju tako proći, ali se i vratiti iz čista mira.
    Ništa nismo poduzimali u vezi s njima, i ni ne planiram.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj, i moja ima na ručnom zglobu. Išla je na UZV, nalaz je bio gangliom. Za mjesec dana ima kontrolni UZV. Kirurg bi uklanjao, mi nismo sigurni, posebno ako se uklanja u općoj anesteziji (ima 9g).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imao je moj brat, ne kao malo dijete, nego negdje u pubertetu, na nadlanici, i isto mu je dr spominjala punkciju i vađenje ako ga počne smetati, ali na kraju je nestalo samo od sebe.
    Imala sam i ja, isto na nadlanici, i također je prošlo samo od sebe.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

koliko sam ja razumila doktora on je to njemu mislio odmah vadit ali ovaj se prepao pa nas narucio za tri tjedna,vjerojatno misli tada jer mu se ovo nije smanjilo malo se povecalo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ganglioni često nestaju sami od sebe, a i mogu se punktirati (izvuče se iglom tekući sadržaj i gotovo) ako su na nezgodnom mjestu i smetaju. mirna, sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

hvala... evo bas gledam na nalazu piše hygroma dorsi pedis dex jeli to isto kao taj ganglion?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam svoj gangliom izliječila povijesnom metodom. Ta metoda je zapravo udarac Biblijom po gangliomu, od čega bi on trebao prsnuti. Kako je u gangliomu samo tekućina za podmazivanje zglobova, to se odmah resorbira. Elem, nisam koristila Bibliju, nego šrafciger s gumenom drškom. Otad je prošlo nekoliko godina, ganglić se nije vratio. Valjda se boji batina. Ovo pišem samo kao zabavnu crticu, ne savjetujem primjenu istoga. Čak su se i ovi s Biblijom bili ogradili da može doći do prijeloma ukoliko je "doktor" prerevan.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj mirna2000 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala... evo bas gledam na nalazu piše hygroma dorsi pedis dex jeli to isto kao taj ganglion?
    Pa ja sam ti napisala higroma.
    To je to.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Hvala...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I da, ne guglajte slike ni na higromu ni na gangliom

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, i moja ima na ručnom zglobu. Išla je na UZV, nalaz je bio gangliom. Za mjesec dana ima kontrolni UZV. Kirurg bi uklanjao, mi nismo sigurni, posebno ako se uklanja u općoj anesteziji (ima 9g).
    Moje dijete (3Gg je bilo na OP istog na zglobu ruke prošli tjedan. Sve prošlo ok, 3 mini šava.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A kakva je bila anestezija, opca ili lokalna?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

opća

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Zasto operacija?jel mu smetalo?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moja sestra je prije par godina uklonila higrom na ruci, pod lokalnom anestezijom. Za 2 tjedna joj se vratio, na potpuno istom mjestu. Sad ga nekad ima, nekad ne, sam se povlači i vraća.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •