Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
... A moje je iskustvo takvo da djeca Boga doživljavaju na isti način kao i mi. Ako je za tebe (ili mene) Bog nešto "tamo tamo daleko" tako će biti i za dijete. Ali jako ovisi i o karakteru djeteta - neka djeca si od malih nogu postavljaju duhovna pitanja (čak i neočekivano), a drugu to ne zanima.

.....
Ja bih svom djetetu rekla da je Bog dio svih nas i mi dio njega. Ako su nam važni naši bližnji, to je također način da budemo bliže Bogu. Ljubav prema djetetu i roditelju također je ljubav prema Bogu - nema tu ili - ili.
Sa svim ovim bih se složila. Ako je roditelju Bog neki daleki i zastrašujući čiko, s kojim se treba boriti, ili komu treba služiti, na način uplašenog sluge, onda je logično da će takvo shvaćanje i prenijeti djetetu.

Ako se Bog predstavi kao ono nešto nevidljvo dobro u svima nama, nevidljivo, ali se može osjetiti kao ono dobro i lijepo, onda nema nikakvog izbora između Boga i djeteta.
Ako je Bog jednako ljubav i dobrota, onda je sva ljubav posvećena djetetu ili bilo kome drugome jednako kao i "voljenje Boga".
"Voleći tebe volim i Boga, njega to veseli, on to i želi od mene, zato nas je spojio, da se volimo, tako je i on sretan i voljen", jedan je od mogućih odgovora djetetu.
Nitko tu ništa ne gubi niti je potrebno biranje.
Kao ni biranje veće ljubavi između dvoje roditelja ili roditelja prema djeci. Sve su to velike jednakovrijedne ljubavi koje se samo iskazuju na različite načine.