Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: svjeze chili papricice

  1. #1
    Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagabria
    Postovi
    2,116

    Početno svjeze chili papricice

    imam desetak chili papricica koje su upravo dozrele pa bi ih htjela nekako pripremiti za upotrebu

    ono sto me najvise muci je pitanje trebam li ih susiti ili ih mogu ovako svjeze npr. stavit da stoje u maslinovom ulju?

    jel ima netko iskustva ili kakav dobar recept?

  2. #2
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja sam te ljute papričice ( svježe )usitnila u multipraktiku, izmješala sa soli ( 40 % ) i spremila u staklenku.

  3. #3
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Ja sam te ljute papričice ( svježe )usitnila u multipraktiku, izmješala sa soli ( 40 % ) i spremila u staklenku.
    aha... meni bi npr. 40% jako puno značilo ... jel to ide po težini, il po volumenu?

    kikica je sprašila valjda već pola kile tih papričica :? u raznim jelima (koja ja ne jedem!!) - i sad je i njoj ostalo još malo što bi htjela spremiti...

    ona ih je htjela sušiti, ali nije sigurna kako...

  4. #4
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Zamrzni ih. Meni to super funkcionira.

  5. #5
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa
    Zamrzni ih. Meni to super funkcionira.
    samo očistiš od koštica i peteljki - ili treba još nešto?

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Ja ih cijele zamrzavam i tek cistim kada ih izvadim iz zkrinje. Super sam zadovoljna!

  7. #7
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa
    Ja ih cijele zamrzavam i tek cistim kada ih izvadim iz zkrinje. Super sam zadovoljna!
    Isto tak. Samo paziš da su ti raširene dok ih staviš zamrzavati tak da možeš vaditi jednu po jednu.

  8. #8
    Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagabria
    Postovi
    2,116

    Početno

    nemam ja nis od toga da ih zamrznem jer ih ja ne mogu stavljat u jelo - ja naime ne podnosim ni papar, a kamoli nesto toliko ljuto

    tako da m je jedina opcija nekak ih konzervirat da si ih MM moze sam dodat u skuhano jelo

  9. #9
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    A da ih ukiseliš u octu? Ljutinu će zadržati i ovako.

    Imaš na forumu recpte za zimnicu, pa zalij u neku malu teglicu. Tako si TM može vaditi po želji.

  10. #10
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    sorciere:
    aha... meni bi npr. 40% jako puno značilo ... jel to ide po težini, il po volumenu?
    40% na očišćene papričice ( dakle na masu )

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •