-
Ja isto prvo dinstam luk (za gulaše, tako kažu profi kuvari uvek ide jednaka količina luka i mesa; dakle 1 kg mesa - 1 kg luka) i u luk ubacujem crvenu rogu papriku isečenu na trake ili kockice. Ako ima da se kupi, stavim i jednu celu zelenu ljutu papriku. (više paprike stavljam u paprikaš-razume se). Odmah stavim i ribanu šargarepu. To se dinsta uz dodavanje po malo vode. Od mesa uzimam junetinu od ribića ili plećku od svinjetine, zato jer bude najmekše i najsočnije. Jedino mi se to meso ne "zdrveni". Stavljam lovor, bosiljak, i alevu papriku, a biber na samom kraju. Za vreme kuvanja ponekad nalivam sa vinom, uglavnom crnim.
U većini ne stavljam brašno, ali ako nekad nalijem više tečnosti, onda moram da ga zgusnem razmućenim brašnom u malo vode. U gulaše ne stavljam krompir, jer mi se ne dopada onda ta "zrnasta" struktura safta.
Obavezno stavim malo šećera. A paradajz uopšte ne stavljam.
Pravim slično i paprikaš, najčešće od piletine, bez lovora, i kao što rekoh, sa više paprike, ali on bude nekako "mekšeg" ukusa. I to uvek jedem sa širokim rezancima (taljatelama i onim još širim).
a72 Ja znam u gulaš staviti suve šljive, prethodno namočene) Daje izvanredan ukus!
Ima smisla da se prvo poprži meso, da ostane mekano, ali ja sam naučila prvo luk
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma