Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Uzasan umor (a nije zbog stitnjace)

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Uzasan umor (a nije zbog stitnjace)

Nisam ni anemicna, niti nista sl. Tlak mi jest nizak, ali takav je oduvijek, ne smeta mi (nemam vrtoglavice, nesvjestice itd.).
    A umorna sam k'o pas, nije to onaj 'zdravi' umor, nego preuzasan, olovni umor.
    I nakon spavanja od cca 9h, I dalje je tu.
    Najcesci scenarij je da kad stavim dijete u krevet oko 20,30, jedino sto mogu jest da I ja legnem. Vrlo cesto se probudim oko 23, obavim u polusnu sto moram od kucanskih poslova, I opet legnem. Najcesce zaspim obucena. Imam osjecaj da mi tijelo ima 100 tona, ne mogu ni opisati na sto to slici. Da mi neko kaze da se moram ustati jer ce meteorit pasti na mene, rekla bih: - Ok, neka padne.

Hrana mi je definitivno uspavljujuci faktor, osobito ugljikohidrati, I to sam u velikoj mjeri izbacila, pogotovo navecer, I recimo da je 20% pomoglo.

Kako da jos dignem razinu energije?

Radim puno, mentalno se iscrpim, ali fizicki ne, I to je mozda dio probema, ali za fizicku aktivnost jednostavno nemam snage. Zatvoreni krug

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sandee kuzim o cemu pises. meni kronicno fali svijetla, cim se malo produlji dan i ja polako se budim, zivnem i mogu vise.
    sa produljenjem dana pocnem i vjezbati. i tad mi se situacija znatno poboljsa, ali 11., 12. i 1. mjeseci su za mene puko prezivljavanje.
    i to nema veza s majcinstvom. oduvijek je tako. kao studantica sam znala leci oko 18-19 sati i spavati i spavati. ujutro bi se dizala oko 6-7 i onda ucila i obavljala sve. s majcinstvom se to pogorsalo jer nisam imala mogucnost spavanja po 12 sati u komadu.
    nisam ti bas pomogla, ali lagano vjezbanje ti sigurno jos malo moze pomoci.
    pogledaj topic vjeznbacica. na prvoj strani imas programe vjezbanja, sigurna sam da mozes naci nesto i za sebe.
    http://forum.roda.hr/threads/81523-V...olim!-quot-%29

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Sandee kuzim o cemu pises. meni kronicno fali svijetla, cim se malo produlji dan i ja polako se budim, zivnem i mogu vise.
    sa produljenjem dana pocnem i vjezbati. i tad mi se situacija znatno poboljsa, ali 11., 12. i 1. mjeseci su za mene puko prezivljavanje
    Zanimljivo opazanje. Kad bolje razmislim, I kod mene je slicno. A I zbilja sam premalo na dnevnom svjetlu. Ujutro sjednem u auto, nakon toga cijeli dan u uredu, koji je spoj celika, stakla, elektronike I sintetickih materijala, I navecer doma kad je vec prakticki sunce zaslo. A zgrada u kojo radim je stvarno za razboljeti se, k'o Faradayev kavez, s prozorima koji se ne daju otvoriti. Kao da sam stjuardesa, svaki dan 8+h u kapsuli. Cim udjem unutra I osjetim taj miris nagorjele prasine I suhi zrak, zlo mi je. Citala sam I o sindromu bolesnih zgrada, negdje je to priznata dijagnoza. Svi smo suhi k'o bakalari, imamo ekceme, sinusitise, kapamo oci umjetnim suzama...
    Sve to sigurno ne pomaze

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vjerojatno ti stvarno fali fizičke aktivnosti. Ja sam neka tri mjeseca nakon porođaja počela vježbati - najprije sam mislila da neću imati snage jer spavam jedva 4-5 sati po noći, no preporodila sam se, osobito kad sam počela trčati po ovom svježem zraku. Svi me pitaju otkud imam snage, međutim tek me to "digne", i fizički i psihički.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sandee prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljivo opazanje. Kad bolje razmislim, I kod mene je slicno. A I zbilja sam premalo na dnevnom svjetlu.
    ja radim u podrumu.
    ujutro dolazim jako rano na posao, dok je jos mrak, a dok dodjem doma i pokupim klince opet je mrak. tako da meni zbilja fali svijetla. kad dodjem doma palim svu rasvjetu, patim na svijetle boje, malo tamnije, ja proglasavam mracnim. i ne ne mogu tad ni vjezbati. ta tri mjeseca sam kao trut. troma. ali evo konacno je dosao taj 2. mjesec. sad doma kad dodjem ima jos svijetla, jucer cak i sunca. mogla sam sta god covjek zeli napraviti.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

sandee, a da možda nemaš apneju? ne znam da li hrčeš po noći... to ti je jedan od simptoma

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i napravi HP test

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo doba godine je najgore za imunitet. Sandee, napravi si test vitamina i minerala (zna toga biti za 0 kuna po ljekarnama) da vidiš što ti fali. Ako ti se ne da, uzmi neki standardizirani vitaminski pripravak u kojem ima svega pomalo.

I potpisujem sve ono za dnevno svjetlo i vježbanje.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I da, što se tiče dnevnog svjetla meni je pomoglo da se zimi ponašam kao da nije zima, tj. da nastavim sa svim aktivnostima i vježbanjem bez obzira na rani mrak i hladnoću. Koju godinu ranije to nisam mogla ni zamisliti, a onda se dogodilo da sam prije dvije ili tri godine ostala neko vrijeme bez auta u studenom pa sam silom prilika krenula biciklom i otkrila i čari vožnje bicikla zimi. Uglavnom, preporodila sam se kad sam shvatila da zima i mrak nisu razlog da prestanem raditi ono što me veseli.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala svima na korisnim savjetima - napravila sam test vitamina, fali mi nesto cinka (a imala sam i neke druge simptome: mrlje po noktima, suhu kosu...) pa ga sad uzimam.

Sto se tice apneje, mislim da ne hrcem (barem se jos nitko nije zalio, ali sigurno bi bilo dobro i to uzeti u obzir. Morat cu zamoliti MMa da malo obrati pozornost, iako je i on toliko strgan da spava k'o klada :/

studena, HP - mislis na helicobacter pylori? Da, i to bih trebala iskljuciti...

Ali, ako je stvarno stvar samo u, ajmo reci, nekakvoj preosjetljivosti na prirodne cikluse, zbilja je nevjerojatno da (na neke od nas) to moze toliko utjecati.

A opet, moram otkriti uzork tome jer sam ljuta na samu sebe sto prakticki propustam zivot (tj. sve osim posla, za to jos skupim snage, a za ostalo vise nemam energije), i vec mi je glupo ikome govoriti da sam umorna (mislim, tako bi svatko mogao reci da je umoran, samo sto je ovaj moj umor stvarno neprirodan).

Bajkom inace idem na posao kad jutarnje temp. dodju do recimo 10'C, i to me stvarno spasava.
    Ali, opet, znam nekad i odustati pa par tjedana bicikliram, par ne, jer ne stignem ujutro rijesiti i vrtic, i vratiti se po bajk, izvuci ga iz preuzasne drvarnice, pa sva ta odjeca u koju se moram presvuci kasnije jer se oznojim, zmazem...

Moram naci neki modus da ustrajem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni je isto hvatao strašan umoran prije mjesec-dva, baš onako neprirodan. Posliej posla bih se izvalila na sofu ne bi se moglka pomaknut a klinci oko trče.Ja ko trut. Isto niskotlakašica, a željezo mi je uvijek negdje blizu donjih granica.
    Što sam napravila da budem ko nova sada?

Pila sam par tjedana vitaminske pripravke (željezo, B i C-vitamin), išla spavat u 22h s djecom (bez razvlačenja do ponoći), krenula na aqua aerobic 2x tjedno, jedva bih se dovukla do bazena, al na povratku sam bila ko perce, puna energije.

Probaj nešto od toga.

I Sandee kad god vidim tvoj nick sjetim se one tvoje teme o nespavanju, fala Bogu sad bar spavamo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eh da ja vozim bike svaki dan (na posao i natrag) čim zatopli al se ne presvlačim, šta ja znam ja se uopće ne oznojim ili imam dobru kondu (a i inače se malo znojim) ili ne vozim luđački (iako sam među najbržima po pločniku uz auto-put).

Živio bike!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da, helicobacter, možeš i preko stolice,
    mene je umor ubijao, ks i štitnjača uredni, vježbam,

a zaspala bi na stolici,
    nakon eradikacije bakterije preporodila sam se

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e ovaj početni post k'o da mene opisuje
    još samo tome dodati totalni gubitak imuniteta i stalne viroze/infekcije/superinfekcije koje se samo slažu jedna na drugu...

ne pišem kako bih dala savjet, jer uspješan za sad nemam ni za sebe, već da se okoristim pa možda ja nešto pametno pročitam što mogu implementirati u svoju svakodnevicu

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Lili75;2579389
    I [B
    prvotno napisa
    Sandee [/B]kad god vidim tvoj nick sjetim se one tvoje teme o nespavanju, fala Bogu sad bar spavamo
    Pa, ovaj, khm... Mi I dalje bas nesto ne spavamo. Jasno, nije vise onako grozomorno kao tada, ali N. Je ostala kriminalan spavac :/
    A meni je ostao ptsp
    Sad smo se pomirili s tim da je to tako, najgori je bio onaj period kad smo mislili da nekakvim nasim angazmanom mozemo nesto promijeniti. Pa se trudis, razvijas strategije, a ucinak nula.
    Na temu vise ne svracam, bolje da ne demotiviram one koji jos ustraju
    Drugima utjeha moze biti to da je vjerojatno manji broj djece takav....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Sandee prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ovaj, khm... Mi I dalje bas nesto ne spavamo. Jasno, nije vise onako grozomorno kao tada, ali N. Je ostala kriminalan spavac :/
    A meni je ostao ptsp
    Sad smo se pomirili s tim da je to tako, najgori je bio onaj period kad smo mislili da nekakvim nasim angazmanom mozemo nesto promijeniti. Pa se trudis, razvijas strategije, a ucinak nula.
    Na temu vise ne svracam, bolje da ne demotiviram one koji jos ustraju
    Drugima utjeha moze biti to da je vjerojatno manji broj djece takav....
    ajme Jesus zeno draga stvarno se onda jos i dobro drzis.
    meni starija dobro spava al maleni nas izgnjavio aad napokon ipak bolje spavamo.

sto kazes stvarno sve te strategije i cuda...a rezultat zero.

da ti mozda ne fali i vise sna? drz se.bit ce bolje jednog dana.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako si drastično prekratko na dnevnom svetlu, možda ti fali i D-vitamin, slično kao bebama?

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jučer spremila dijete u krevet, i bila toliko strgana da sam odlučila malo 'prileći' oko 21,30 na pola sata, da dođem k sebi.
    Ne trebam ni spominjati da sam se probudila u 01.00, potpuno obučena, ne znajući gdje sam.
    I opet nastavila spavati do 6,30.
    Kad je zazvonio sat, jedva sam otvorila oči, a nakon toliko spavanja trebala bih biti poletna k'o ptičica :/

Međutim, krenula sam u sustavno rješavanja problema: jutros sam napokon otišla na izdisajni test.
    Kupila cink, ulje noćurka.
    Sinusi su mi već dugo napola zaštopani, i to rješavam.
    Apneju mislim da nemam, u pravilu ne hrčem, a nemam niti jedan rizičan faktor (pušenje, debljina, obiteljska anamneza...). Međutim, vjerojatno ni to ne treba isključiti potpuno.

Svaki dan u pauzi obavezno ću otići van i makar sjediti na klupi tih 30 min., i upijati svjetlost.

Za vikend slijedi servis bicikla i odlazak na posao tim prometalom.

Valjda će sve to skupa pomoći.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Došli nalazi, nije HP.
    Istražujem dalje.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja se samo predbiljezujem na temu, svi simptomi tu. Snage samo za posao. Zaspala bi najradije u osam ali se obicno razvucem do devet, pol deset, ponekad "cak" deset i onda zzzzzz
    psihicki iscrpljena do krajnosti, zivaca za ista doma skoro nula.

Konstruktivno: bila sam neki dan na masazi nakon posla, probudila me, opustila, dogurala sam do 23 i jos sam dobro spavala bez budjenja (meni sad djeca spavaju ali je meni ostala navika budjenja, srecom polako i to prolazi). No ne mogu svaki dan dolaziti doma u 19 zbog masaze. Mozda makar 1x tjedno.

sad sam promijenila posao (to je bio ogroman stres, sto sam bivsi posao a sto postupak trazenja novog posla) pa bi mozda mogla probati i ja biciklom, prvo doduse moram malo skupiti kondicije vikendima oko jaruna i sl jer ima dobrih 10km do novog posla ako ne i vise....

I idem u apoteku po vitamine, nisam jos uspjela rijesiti ni problem sa sluznicom u ustima, iako je bolje otkad koristim neku bio pastu koju i klinci koriste.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 07.03.2014. at 06:35

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sillyme, probaj ovo: http://alternativa-za-vas.com/index..../muckanje-ulja - zanemari senzacionalističke podatke, ostalo provjeri da li ti odgovara.

Ja znam za to, ali zaboravim (lijenčina). Baš me netko od forumašica podsjetio na to i pomoglo je, u kombinaciji s vitaminima - usne mi se više ne cufaju, ranice u ustima su zarasle u kratkom vremenu, zubno meso je isto bolje. Meni je maslinovo ulje pregusto, a i šteta mi ga je za ovu namjenu, pa uglavnom koristim suncokretovo ili mješavinu. Ujutro stavim malu čajnu žličicu ulja u usta i mućkam dok pripremam doručak, a mm je u kupaonici. To potraje desetak minuta. Nakon toga ispljunem i operem zube na uobičajeni način.

Isto koristim pastu za osjetljive zube, bez obzira na to koliko košta.

Još nešto - dugi periodi umora ostave nam posljedice koje ne prolaze u roku 2 tjedna, pogotovo u situaciji prilagodbe na novi posao. Daj si vremena. I zavidim ti na masaži, ali mogla bih se i ja kojiput počastiti time.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo da se prijavim na temu, ne mogu više. Danas ću si kupiti vitamine, ili barem željezo i C vitamin. I morat ću se upisati na neku rekreaciju. (sve to sam zaključila još prije koju zimu, pa opet nisam ništa poduzela)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

magnezij uzmi
    (magnezij citrat)

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Uzimam povremeno i magnezij, iako mi ga ne fali, radila sam sve testove i sve je u granicama normale (Mg, Na, Fe, stitnjaca, KKS, HP, bris nazofarinksa...).
    Jedino mi malo fali cinka (to sam utvrdila na pregledu u ljekarni, a i imala sam neke simptome), ali i to uzimam.

Svaki dan idem na pauzu i sjedim na suncu 30 min., bicikl jos nisam aktivirala, ali to je sljedeci korak. Vjerujem da ce mi to donekle pomoci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •