Kaj se kave tice, manite to.U 1 mj. meni mm procita kako kava sprecava zacece i all that shit, a ja sam ju fakat pila punooooo...cijeli dan bih natezala, imala salicu u ruci.Ja sam educirana kaj se kave tice (bila sam baristica godinu i pol) i tako ja zapucam i predem na jecmenu kavu...i nista.
U drugom kako smo se opustili jer smo mislila da ce cijeli mjesec proci u pretragama vratila sam se i kavi ali ne bas po cijeli dan.
Sada pijem 1-2 i. Zadnjih 2 dana niti jednu i dobro mi je.
Tips & tricks:Kava sto je duze izlozena vrenju tj.kipucoj vodi otpusta kiselinu i kofein, znaci bolje ju je zaliti s kipucom ako se kuha turska.One koje imaju esspresso aparat, samo kratko pustiti dok je najtamnija, nasi vrli konobari ispuste dusu iz kave pa zato ljude boli zeludac i tresu se ruke. Za one koje piju instant, preporucila bih da se mane nescafea jer to je mjesavina kave dobivena najgorim postupkom.Ima u lidlu zove se granarom, instant kava 100% arabica dobivena smrzavanjem(to je najkvalitetniji nacin dobivanja instant kave)100gr. 27kn znaci 1kg 270kn( rade je u njemackoj u firmi koja se godinama bavi iskljucivo proizvodnjom kave).Ja imam dosta osjetljiv zeludac i tu sam picajzla.
Tayla, nesto mi smrdi kod te ljutnje...moj je isto digao nos u vrijeme O, iako je silno htio znati kakava je temp itd..u jednom trenu smo se posvadali i skoro ali samo skoro sto mi nije rekao da se hocu keksati samo radi bebe, na kaj sam ja zinula..jer smo se keksali kako se i inace jel...rekla sam mu da mu ubuduce necu ni reci kada je O i on se slozio s time.Proslo ga za par min.Samo je htio valjda znati da ga volim i bez bebe