Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Priprema za trudnocu bez mucnina

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno Priprema za trudnocu bez mucnina

Pozdrav,
    planiram uskoro ostati trudna. Moja prva trudnoca je bila katastrofa. Cijelodnevne mucnine i povracanja. Povracala sam na sve, cak i vodu. Te su mucnine prestale oko 18. tjedna i tada sam bila toliko slaba da sam jedva hodala. Mislim da nisam uopce imala vise masnoga tkiva i pretvorila sam se u kost i kozu. Sa 55kg sam spala na 45kg.
    Pripremam se na slijedecu trudnocu i cilj mi je propremiti tijelo sto bolje je moguce kako bih izbjegla takve mucnine. Citala sam negdje da nedostatak magnezija uzrokuje mucnine i sada se sopam njime.
    Da li je itko ovdje pokusao odredenom prehranom izbjeci mucnine u trudnoci? Svaki je savijet koristan.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

magnezij je najlakše unijeti preko kože, a magnezijevo "ulje" je lako napraviti. zapravo se radi o vodenoj otopini magnezij klorida (nigari) kojeg možeš kupiti u ljekarnama i dućanima zdrave hrane. miješa se pola-pola s kipućom destiliranom vodom. tako nastali sprej nanosi se svaki dan, 10-20 "špriceva" ako ste na moru i možete se namakat svaki dan, onda vam ovo ne treba...

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

prva pomoć za mučninu:
    bademi
    ušećereni đumbir (napravi sama - vrlo je jednostavno, ili idi u trgovine zdrave hrane po organski jer ovaj na placu i po konzumima je suhonjav i nikakav i sumnjam u njegovu učinkovitost)

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala ti puno rutvice. Cula sam za magnezijevo ulje i cak ga mislila nabaviti on line, ali, ovo je definitivno jeftinija varijanta. Jos jedno pitanje, mogu li nigari jednostavno staviti u kadu kad se idem kupati i znas li koji je omjer u tom slucaju?
    Bademe cu definitivno jesti. Izbjegavamo gluten, pa uglavnom koristimo organsko bademovo brasno, a i volimo ga grickati
    Sto se djumbira tice, u prosloj mi je trudnoci samo pojacao mucnine tako da cu ga se i ovaj put kloniti

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne mora značiti da ćeš imati mučnine u drugoj trudnoći. Ja sam u prvoj imala isto luđačke mučnine, ali u drugoj, tek nešto malo u desetom tjednu. Neznatno.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Lotta, rijeci ti se pozlatile

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Draga rutvice, samo da ti javim da sam narucila preko ebaya 5 kg nigaria. Nadam se da ce mi biti od pomoci

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nisu sve trudnoce iste,meni je prva prosla bez ikakvih mucnina,ali zati me druga ubija u pojam. ti se pripremi ali ne mora znacit da ce ti biti kao prva.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Draga rutvice, samo da ti javim da sam narucila preko ebaya 5 kg nigaria. Nadam se da ce mi biti od pomoci
    wow, nema kod tebe šale
    za kupku neznam točnu količinu jer sigurno ovisi i o zapreminini kade, ali par šalica (2-3) bi trebale biti ok
    inače, magnezija ima u koprivi, algama i tamnom lisnatom povrću. korpiva je meni omiljena i puno ju inače konzumiram, a možeš ju i jesti kao špinat, s tjesteninom, kao juhu, piti čaj...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nema sale
    Proocitala sam da je doziranje 3 salice.
    Inace je ovaj magnezj sa Mrtvog mora i bilo mi je isplativije naruciti 5 kg nego kilu.
    Sad cu se namakati po cijele dane i jesti alge i koprive
    Sve samo da zaobidjem mucnine!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sjećam se da je na forum.hr jedna ženska pisala o tome da visoke doze vitamina B nisu škodljive u trudnoći, a smanjuju mučnine, pa možda da to malo istražiš?

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nema problema! I b vitamine cu poceti uzimati. Negdje sam citala da gaps dijeta isto pomaze u smanjenju mucnina. Upravo kuham juhicu od govedjih kostiju
    Ima li itko iskustva sa time?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nema problema! I b vitamine cu poceti uzimati. Negdje sam citala da gaps dijeta isto pomaze u smanjenju mucnina. Upravo kuham juhicu od govedjih kostiju
    Ima li itko iskustva sa time?
    Ja bi osobno izbjegavala bilo sto vezano za zivotinjske kosti...imas u bio&bio alge(wakame, nori,kombu),pripravke od mochija,sve su bogate magnezijem i drugim vaznim mineralima.Odi tam pa se raspitaj, osoblje je dosta educirano.A i ima zgodna knjiga od Pejicke: Prirodno i zdravo za bebe i djecu, tam ima poglavlje o mucninama i pripremi za trudnocu ja sam to posudila nekome pa se ne mogu sjetit tocno kojih savjeta ima ali pomazu.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Morat cu procitati, havala na savijetu!

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Btw, zasto ne zivotinjske kosti?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Btw, zasto ne zivotinjske kosti?
    Zato jer kostana pamti sve i u njoj se nalazi talog svega sto je govedo ikada dobilo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu sve trudnoce iste,meni je prva prosla bez ikakvih mucnina,ali zati me druga ubija u pojam. ti se pripremi ali ne mora znacit da ce ti biti kao prva.
    Meni je svaka sljedeca bila sve gora i gora.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

NIsam nikad za to cula. Pokusala sam proguglati i naci nesto o tome. Nisam nista nasla, pa bih bila zahvalna ukoliko znas stranicu koja pise o tome da istrazim malo vise. Inace me zanima nutricionizam, pa nove informacijue uvijek dobro dodju.

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer kostana pamti sve i u njoj se nalazi talog svega sto je govedo ikada dobilo.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je svaka sljedeca bila sve gora i gora.
    Toga se i ja bojim. Zato me zaintrigiralo to o gaps dijeti. Zena je navodno imala koma 4 trudnoce. Prije 5. je zapocela dijetu i nije rigala uopce.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa zapravo sam i ja uvjerena da postoji način kako to riješiti. Al kako ne planisam više djece, nisam proučavala dalje.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

NIsam nikad za to cula. Pokusala sam proguglati i naci nesto o tome. Nisam nista nasla, pa bih bila zahvalna ukoliko znas stranicu koja pise o tome da istrazim malo vise. Inace me zanima nutricionizam, pa nove informacijue uvijek dobro dodju.
    Ovo i mene zanima, posebno zbog toga jer često kuham juhu od kostiju (s bloga Istine i laži o hrani).

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Joj, luda sam za tim blogom i za Anitom Super
    Inace mi je bas ta juha super. Posebno zato sto govedje kosti dobijem za djabe kod lokalnog mesara, a i kcer mi je luda za mozdinom is kostiju. Draza joj je od nutele i navodno puna nezasicenih masti...njam! njam!

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo i mene zanima, posebno zbog toga jer često kuham juhu od kostiju (s bloga Istine i laži o hrani).

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pa evo ovako: kostana srz je odgovorna za stvaranje crv.krvnih stanica, ako pogledas tko smije a tko ne smije davati krv, svatko tko se ikada drogirao,opijao itd.. preboljeo teze bolesti, ne smije biti donator, znaci njegova krv koja je proizvedena iz kostane srzi je opasna za druge ljude.
    S stranice o kojoj pricate i sama autorica navodi sljedece:

anita24. svibnja 2012. u 09:52
    Na čemu se zasniva to o juhi piše u tekstu. A meso treba koristiti svježe, domaće od pašnih životinja i izbjegavati industrijski tretirano meso kao i sve drugo industrijsko smeće.

Nazalost, osim ako nemas doma svoje krave, koje ti osobno hranis, koljes tesko da ces naci kosti zivotinje koja nije tretirana apsolutno nicime, prirodno odrasla na pasnjacima itd...nazalost to je danas realnost. Meni osobno je ovo dosta da se ne bi usudila kompletnu prehranu bazirati na juhama od kosti.Istina jest da smo svi odrastali na tome i da je domaca juhica najbolja na svijetu, ali ne hvala.Isto tako svi smo vise-manje odrasli na vegeti a to ne znaci da je ona zdrava.Djed mi je radiolog u mirovini i sam me je upozorio prije par godina na istu stvar.Ja sam samo dala dobronamjeran savjet.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala na odgovoru. Vidim da stvarno znas puno o tome i apsolutno se slazem sa tobom da treba izbjegavati hranu koja je tretirana svime i svacime, sto je nazalost jako tesko. ZIvim u Irskoj tako da me kvaliteta govedine ne brine. Jos nikad ovdje nisam vidjela stalu sa kravama, nego samo pasnjake koji se protezu na kilometre. Trava je prirodna hrana za krave. Problemi nastaju kad se one hrane kuruzom i tko zna cime (sto ne spada u prehranu goveda), te one podlijezu kojekakvim infekcijama sto dovodi do potrebe za antibioticima i ostalim medikamentima.
    Govedinu kupujem samo ako je iz Irske. Isto vrijedi za janjentinu, dok samo organski piceki i jaja dolaze u obzir

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Pa evo ovako: kostana srz je odgovorna za stvaranje crv.krvnih stanica, ako pogledas tko smije a tko ne smije davati krv, svatko tko se ikada drogirao,opijao itd.. preboljeo teze bolesti, ne smije biti donator, znaci njegova krv koja je proizvedena iz kostane srzi je opasna za druge ljude.
    S stranice o kojoj pricate i sama autorica navodi sljedece:

anita24. svibnja 2012. u 09:52
    Na čemu se zasniva to o juhi piše u tekstu. A meso treba koristiti svježe, domaće od pašnih životinja i izbjegavati industrijski tretirano meso kao i sve drugo industrijsko smeće.

Nazalost, osim ako nemas doma svoje krave, koje ti osobno hranis, koljes tesko da ces naci kosti zivotinje koja nije tretirana apsolutno nicime, prirodno odrasla na pasnjacima itd...nazalost to je danas realnost. Meni osobno je ovo dosta da se ne bi usudila kompletnu prehranu bazirati na juhama od kosti.Istina jest da smo svi odrastali na tome i da je domaca juhica najbolja na svijetu, ali ne hvala.Isto tako svi smo vise-manje odrasli na vegeti a to ne znaci da je ona zdrava.Djed mi je radiolog u mirovini i sam me je upozorio prije par godina na istu stvar.Ja sam samo dala dobronamjeran savjet.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala na odgovoru. Vidim da stvarno znas puno o tome i apsolutno se slazem sa tobom da treba izbjegavati hranu koja je tretirana svime i svacime, sto je nazalost jako tesko. ZIvim u Irskoj tako da me kvaliteta govedine ne brine. Jos nikad ovdje nisam vidjela stalu sa kravama, nego samo pasnjake koji se protezu na kilometre. Trava je prirodna hrana za krave. Problemi nastaju kad se one hrane kuruzom i tko zna cime (sto ne spada u prehranu goveda), te one podlijezu kojekakvim infekcijama sto dovodi do potrebe za antibioticima i ostalim medikamentima.
    Govedinu kupujem samo ako je iz Irske. Isto vrijedi za janjentinu, dok samo organski piceki i jaja dolaze u obzir
    Jako mi je drago da imas tu mogucnost, iskoristi to.Svejedno bi ti preporucila balans izmedu toga i da proucis ono sto sam preporucila prije.Alge i namirnice koje se koriste u japanskoj i makrobiotickoj kuhininji nisu agresivne na organizam, mogu djelovati samo pozitivno, puno srece ti zelim u ostvarenju planiranog

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala KrisZg,
    Jedem dosta algi. Ovdje je to jedna od glaven hrane: alge, krumpir, losos, bakalar, janjetina, govedina i kupus

ivy05 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pozdrav,
    Da li netko iz iskustva može reći da li je pravilo ako su u prvoj trudnoći prisutne mučnine koje traju barem dva mjeseca, budu prisutne i u drugoj trudnoći ili je moguće da i ne bude......
    pozz

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Eto yummy...meni ni alge nisu pogle

Ivy, svaka je razlicita, meni je 4 i ne nalazim poveznica s proslima ni u trajanju ni vremenu mucnina, ali mucnine su uobicajene prvih 12tt, kada nema mucnina to je iznimka vise...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ivy05, znam zenu koja je svaki put imala mucnine, znam zenu koja je imala samo prvi put. Pravila nema, ali vjerujem da je uvijek pametno dobro istraziti uzrok i pokusati ih izbjeci.

kriszg, koji si sad tjedan?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

ulazimo u 9 tt

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Joj, prezivi taj 9. i 10. tjedan, pa ce biti lakse. U ta dva tjedna je trudnicki hormon na najvisoj razini. Razumijem da ti nije lako. Isto tako bi mogla pomoci voda mladog kokosa. Mislim da se moze kupiti u dm-u. Ona ima jednako elektrolita kao ljudska krvna plazma. Cak su je neki ranjenici za vrijeme 2. sv. rata dobivali intravenozno umjesto transfuzije krvi. Ovo pisem sa razlogom sto je u tom periodu dehidracija cesta, kao i potreba za infuzijom. Nadam se da ces oboje izbjeci. xoxo

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

yummy sama pomisao na kokos me deprimira trenutno...nema natrag, nije da mogu reci...joj znate meni je ovo malo too much, moze malo odmora pa nastavimo

Pijem ja dosta tekucine, izdrzat ce se i biti ce sve ok

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Znam da kokos ima dosta jak okus, ali, kokosova voda je manje vise bez nekog pretjeranog okusa. Lagano slatkasta...
    Ali, ako, ne mozes, ne mozes. Drzi se sigurnog. Dosta vode onda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •