Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Dokad će jesti sve s poda????

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno Dokad će jesti sve s poda????

Dakle, imamo totalno glupi, no pomalo opasan problem! Otkad je pingvinić propuzao, a tome ima već preko 2 mjeseca, s njim je vječita borba oko mrvica po podu,kamenčića,griženja namještaja, općenito sve što mu se da sve prvo stavi u usta... On puže po podu, skuplja mrvice i stavlja ih u usta Prvo smo mislili da je zbog zubića, no nije u tome stvar. I koliko god ja usisavala, čistila, ipak nam je dnevni boravak i kuhinja u istoj prostoriji, tu provodimo čitav dan... Apsolutno sve što mu se dade u ruke, on prvo stavi u usta, onda skupi časopise kod bake, pa h grize, knjige,kamenje i tako u nedogled. Neznam šta da više radim, zagrcnuo nam se nekoliko puta, skačemo na svaki komad papirića koji odgrize, u vrt ga ne možemo pustit jer on odmah navali jesti zemlju, travu, ajme!!!!! Opasno je, može naći komad stakla pa pojest, bilo šta, jadna sam više od govorenja, odmicanja, trčanja za njim... Jel samo ja imam takav problem ili???

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemaš LOL. Imam isti problem iako malena još nema godinu dana, i mene zanima kako to riješiti

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja jucer fino pojela zemlje iz tegle,pokakala nedavno naljepnicu....
    ko mali usisavac je,a uz to i alergicar,a seke mrve kruh sa stola pa imam osjecaj da stalno cistim pod,jadne ove starije dve ne smiju se ni pomaknuti od stola dok ne sazvacu sve u ustima
    a eto, njih dvije bez problema puzale okolo, nikad u usta nista nisu stavljale
    m je propuzala plazu u zatonu uzduz i poprijeko i nikad nista,a ova mala mali termit

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mislim da za to baš i nema nekog efikasnog rješenja. Moj V. ima 10 mjeseci i stavlja u usta sve što mu se nađe na putu. Cura je radila to isto kad je bila te dobi. Jedino preostaje paziti da ne proguta nešto čime bi se mogao ugušiti ili otrovati i čekati dan kad će proći tu fazu. A čitala sam da je bebama to jedan od načina da se upoznaju sa novim predmetom.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Diana72 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da za to baš i nema nekog efikasnog rješenja. Moj V. ima 10 mjeseci i stavlja u usta sve što mu se nađe na putu. Cura je radila to isto kad je bila te dobi. Jedino preostaje paziti da ne proguta nešto čime bi se mogao ugušiti ili otrovati i čekati dan kad će proći tu fazu. A čitala sam da je bebama to jedan od načina da se upoznaju sa novim predmetom.
    Jedina razlika između njih dvoje bila to što je ona u dobi od 10 mjeseci hodala, pa je manje skupljala mrvica s poda, a više stvarčice koje su se nalazile na krevetu, stolici ili stolu u dnevnom.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i mi smo u istim problemima, sa 2 starijih već mi je muka što sve pronalazi na podu, a da ne spominjem da su sad i ladice i ormarići postali porblematični.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

mi još uvijek papamo s poda. doduše sad u manjoj mjeri, jer kuži kad velim "ne".
    ali da smo se svačeg navadili iz usta jesmo. najgora stvar je bio sasušeni smrdljivi martin.
    sad kad i jede s poda, npr. mrvice ne reagiram uvijek.

samo me strah da ne proguta nekaj da se ne udavi. to mi je noćna mora.
    uz ovo sad hoće gurat stvari u uha i nos.

tako da draga fingertips, nisi usamljena, ovo je sve faza. jedna od.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ajme majko!! Pa koliko vas ima
    Pa da, najveći mi je strah da fakat nešto opako ne pojede, ne reagiram ni ja na svaku mrvicu, al opet, jbm! Ah, onda ćemo čekat da prođe!!

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Prašina, papiri raznih boja i oblika, zemlje, kamenčići, ma sve. Normalno je da sve stavljaju u usta, malo imunitet bildaju. Ali i ja svako toliko pretrnem kad čujem da kašlje, a ne vidim je što je sad našla i čekam da preraste fazu usisavača.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Moj ima 2 godine, pa i sad pokupi grožđicu, komadić čokolade i sl. delikatese s poda, razjapi usta,gleda u mene i čeka odobrenje:D papat?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Strpljenja, ne znam hoće li proći , ali smanjit će se.

Ne znam je li to trpanje svega i svačega u usta nešto kroz što sve bebe prolaze (znam neke bebe koje su kroz tu fazu prošle vrlo brzo i lagano), ima li to kakve veze s imanjem ili neimanjem dude (mi je nismo imali), ali ja sam nakon dvije godine zaključila da mi je klinka (bila i ostala) oralni tip, ma što god to značilo.

Najprije je mjesecima slinila ko bernardinac. Čim je mogla, počela je trpati u usta sve čega se domogla. Najgore je bilo dok je puzala, od 7. do 13. mjeseca, nema što nije isprobala, a tad sam u parku postala alergična na roditelje koji opuške bacaju na pod. Nastavilo se i nakon što je prohodala..a onda se sve češće počelo događati da nešto nađe i ne stavi u usta.

Međutim, usta su ostala i dalje tu za plastične igračke, prste, njoke iz nosa, šmrklje.
    Njena su usta stalno zaposlena, jako voli jesti, pričati, pjevati, ljubiti, usisavati, puhati .. i, naravno, trpati u usta i gristi...
    Posljednje uređivanje od Zuska : 15.03.2014. at 21:47

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja je to radila skoro punih godinu dana, od oko 8 mjeseci nadalje. s 10 je prohodala ali je svejedno i dalje sve zdusno stavljala u usta

mislila sam da cu ispaliti na zivce. imam doma kolekciju kamenja koje je pokenjala

i evo neki dan, ima 2 godine i 8 mjeseci, je progutala metalnu pikulu

doduse slucajno, ali da ih ne stavlja stalno u usta ne bi ih ni progutala, ne

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

bebe ustima istražuju svijet. kod malo starijih.. lizanje prašine, pijeska, zemlje može biti pokazatelj da im fali željezo. tako je bilo kod mog sina. kad mu se popravila krvna slika prestao je to raditi

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ne sijećam se baš precizno ali to je bilo između druge i treće godine

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I kod nas ista prica, stalno čistim i čistim, uvijek se nesta nadje i uvijek završi u ustima. Uzasavam se legica, igracaka iz Kinder jaja i slicnog. Nadam se da ce uskoro smanjiti jer već je prilično stresno. Starija nije htjela ni hranu, a ne daj Bože bilo sto drugo u usta, samo cicu, tako da mi je ovo sok iz dana u dan.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ...imam doma kolekciju kamenja koje je pokenjala

N. je neki da, sa zadovoljstvom, strpala komadić ugljena u usta...na vrijeme sam izvadila...sve mi se čini da joj se sviđa kako joj čupam stvari iz usta ...a do prije nekog vremena sam se hvalila kako dijete puže i sklanja mrvice sa ruku ako se koja i zalijepi...odjednom je "projela"...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ajme kojih opisa, kao da je stene u pitanju

Nama stariji nish, nikada s poda u usta nije stavio.A mala to je druga prica, brzo smo svi naucili prvu pomoc koliko se sjecam 3 puta sam joj zivot spasavala....vjecito je imala one zvalje po ustima pa smo mazali itd...prode s vremenom

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    bebe ustima istražuju svijet. kod malo starijih.. lizanje prašine, pijeska, zemlje može biti pokazatelj da im fali željezo. tako je bilo kod mog sina. kad mu se popravila krvna slika prestao je to raditi
    da, a pijesak.. sva normalna djeca placu kad im pijesak dode u usta, a moja stavi punu zlicu pijeska u usta i napravi facu u stilu "mmm, kak je finooo.."

sa starijima nisam uopce imala takvih iskustava, stavljali su stvari u usta ali u granicama normale

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

[QUOTE=Zuska;2588293]Strpljenja, ne znam hoće li proći , ali smanjit će se.

Ne znam je li to trpanje svega i svačega u usta nešto kroz što sve bebe prolaze (znam neke bebe koje su kroz tu fazu prošle vrlo brzo i lagano), ima li to kakve veze s imanjem ili neimanjem dude (mi je nismo imali), ali ja sam nakon dvije godine zaključila da mi je klinka (bila i ostala) oralni tip, ma što god to značilo.

Ako misliš da je razlog tome to što nema dudu, moram te razuvjeriti, jer moja cura nije imala dudu, a manje je klopala raznorazne stvarčice i prije je prestala nego malac koji ima dudu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

[QUOTE=Diana72;2588407]
    Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ako misliš da je razlog tome to što nema dudu, moram te razuvjeriti, jer moja cura nije imala dudu, a manje je klopala raznorazne stvarčice i prije je prestala nego malac koji ima dudu.
    Ma zapravo ne mislim, samo glasno razmišljam...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam mislila da dijete ima 2-3 godine pa da zato brines, a ne da ima godinu dana
    Moja je jela sve s poda, nisam nista specijalno puno cistila, zakljucila sam da nema smisla, neceg se uvijek nadje, bolje da su mrvice kruha nego bogtepitaj sto. U nekom trenutku mi je postalo posve normalno da stogod padne na pod dignem i dam joj dalje. Cak smo se zezali i davali joj nor zdjelicu s hranom na pod, a ona je bila pas i jela iz zdjelice (bez ruku naravno) s neke dvije godine je kao naucila da se ne jede s poda, no krhko je to znanje, necu zaboraviti jedan dan u vrticu, imala je vec sigurno 3,5 nadje na podu bombon koji je nekom ispao iz usta i ozbiljno me pita (s nadom) jel ga smije pojesti

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala vam što ste se javile, sad uviđam da je to normalno i prolazno. Znam da se tako dijete upoznaje sa svijetom, ali ono, odužila se ta faza, pa rekoh, koji je njemu vrag!!
    Kris, to za prvu pomoć, ajme jao, mislim svaka čast na pribranosti
    Najsmješnija mi je bila božićna faza, jer su s bora padale iglice, i naravno on to žnjopka, pa sve lijepo u peleni nađem! Jedva sam čekala da božić prođe

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam tu fazu jedenja s poda prošla s obojicom sinova. S tim da je razlika bila što je prvi stavljao samo jestive stvari u usta (da, meni su mrvice kruha s poda jestive ), a drugi.... Majko mila, doslovno me je sram napisati što je taj sve pojeo, mislim da bi me socijalna služba tražila i kucala mi na vrata Ugl, nisam pojačano usisavala (usisavam cca jednom tjedno), ali sam pazila barem da ne pojede vani čikove, staklo i slično Na travu i zemlju sam se prestala obazirati, blato je bilo posebna poslastica, a i na muhu je imao izrazito pozitivnu reakciju Dalje neću pisati, kako rekoh, stid me. Ugl, proći će, ali olabavi malo, neće mu ništa biti od malo mrvica i prašine

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

moja je jučer smazala pola labela...

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moj sin sve što nađe na podu pokupi i stavi u šaku pa donese meni.
    I sav ponosan mi stavi na isruženi dlan. Ja ga nakon toga pohvalim i on zadovoljno ode natrag na igranje.

Zanimljivo je da nismo ništa radili da bi ga to naučili, dapače nismo ga baš sputavali u istraživanju nakon što je propuzao.
    Inače je vrlo znatiželjno dijete. prvi puta u pješćaniku je oblizao ruku koja je bila puna pijeska, ali mu se nije svidio pa to više nije ponovio.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moj prvi nije baš jeo stvari s poda, mala je pak druga priča... mada, smanjilo se otkako joj je zanimljivije hodati uz stvari pa pod nije toliko zanimljiv. srećom, brat joj je jako savjestan pa jako pazi da na podu nema sitnih igračaka, kad koji legić padne sa stola odmah ga podigne
    danas me iznenadila, bili smo na plaži i nije niti jedan kamen stavila u usta, valjda ih je sve već isprobala (ne vjerujem da je već kraj toj fazi)
    uglavnom, ne zamaram se previše, pazim da nije nešto opasno blizu je i to je to

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

o, i naš mrvuljak sve trpa u usta. već smo vadili iz usta komadiće selotejpa(otpao sa zida pri skidanju lampica), kovanicu... od tog sam se tresla još jako dugo. pazimo, ali se uvijek nešto nađe na podu, a njega sve zanima.
    najbolji "ulov" je bio komad plavog balona u kakici. a redovno pojede vatu sa štapića za uši (ne da blizu nosu i ušima, ako mu ne damo jedan štapić za grickanje)
    i mi ga se bojimo pustiti po vani, jer dokazano jede maslačke, travu..., a strah me kamenja i sl.
    valjda će i to proći.
    vodim se sad time da nema ništa otrovno i da je dobro dok se ne zagrca, jer ako proguta, pokakat će :rolleyes:
    voljeli bismo mu postaviti pješčanik, nali me stvarno frka da će jesti pijesak, a ne bih ga baš stavljala u javne pješčanike da to isprobam, jer tamo će tek svakakvih "priloga" pokupiti usput.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nama nije problem samo pod i stvari s poda. Ona trči i otvara kantu za smeće i vadi sve van. Vani samo ganja zemlju i kamenje. A ako nešto nije na podu, onda to ona stavi na pod pa haj`mo u usta. Evo jutros nisam znala da li bih plakala ili se smijala. Taman sam ju sredila i obukla za van i samo otišla pokupiti suđe. Za to vrijeme je ona čapila sa stola bananu, po pola ju rascopala na podu i svu razmrljala po njemu, po sebi, po cipelicama... i s poda uzima komadiće prstima i jede, AJ-ME ME-NI!

Jedino sigurno vrijeme je kad je u fazi ja volim svoju dudu pa znam da pored nje nema druge zanimacije!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj nije trpao u usta dok je bio mali,ali sada sa 3 god stalno gluposti stavlja u usta.najviše me strah igrčkica iz kinder jaja.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

I moja jede sve s poda a najdraže joj je ukrast negdje neki papir i njega izmrvit i pojest

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

moja je počela jesti iz kante za smeće.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 22.06.2014. at 18:51

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    moja je počela jesti iz kante za smeće.

ajde, pa nek dijete jede...da znas samo kako je kad imas odbijaca dohrane

sala, naravno...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku

ajde, pa nek dijete jede...da znas samo kako je kad imas odbijaca dohrane

sala, naravno...
    sve 5.

mi nikad nismo imali problema s hranom, nadam se da će tako ostati. kad pojede s nama, onda ode dole i jede s dedom i bakom.
    ona je ko mali hobit koji ima 3 doručka, jedan međudoručak, 2 ručka, 2 večere.
    kad vidi hranu poludi, i sve voli jesti.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moj malac uredno pokupi raznorazne mrvice s poda donese da ja vidim,prije nego što stavi u usta (to je veliki napredak do unazad par mjeseci, kad je bez pitanja sve što bi našao potrpao u usta). Ostao je jedino papir i to sve vrste, od papirnatih maramica pa do sekinih crteža. Za to nikad ne traži dopuštenje, već odmah kida u komadiće i pomalo gušta.

Tješim se da će ga to proći, isto kao i mene što je prošla faza jedenja papirnatih salveta kad sam imala tri godine. Valjda je nasljedno
    Posljednje uređivanje od Diana72 : 15.07.2014. at 15:45

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Mi smo imali invaziju mravaca u kući, više ih nema, moja Tonka potamanila pozamašan broj.

Na moru se jelo kamenje, borove iglice, tu doma žvače cvijet djeteline i tratinčice (ajde to se bar na salatu može raditi).

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I mi smo u klubu malih svejeda Nedavno je našla i stavila spajalicu u usta, srećom odmah sam primijetila i izvadila, umrla sam. Par puta si je otvorila kremicu i lizala....i kamenčiće sam joj vadila....O mrvicama s poda ne trebam posebno ni pisati....jučer joj se baš nije jeo ručak, ali kad je komadić mesa pao sa žličice na pod, odmah ga je čopila i pojela isto jedva čekam da izađe iz faze, ali evo očito još malo strpljenja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •