Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 820

Tema: šetnice i nezahtjevni planinarski putovi

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

malo podižem topik da se pohvalim :D
    ovu subotu su nam se izjalovili planovi koje smo imali za risnjak, pa smo ponovili poklon - vojak.
    sjećam se da sam kukala prije dvije godine, sad mi je puno lakše bilo. a i kraće, trebalo nam je sat i četrdeset minuta do gore.
    a vojak, uvijek prekrasan i nikad ne dosadi, koliko god puta odeš.
    još je bilo predivno vrijeme.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mi smo prošli vikend sa klincima prošetali po poučnoj stazi plas- 400m niže od vojaka. staza ide vršnim grebenom učke, prekrasni su vidici prema istarskoj strani, nije dugačka, sat i pol, uglavnom ravna. Preporuka!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da li je bila riječ ovdje ili negdje drugdje o školi planinarenja za roditelje s djecom? Postoji li to? Ili neko društvo koje vodi roditelje i djecu? Ja ne bih sama išla nikako

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretpostavljam da postoje dječje škole u kojima su onda i roditelji dobrodošli. Tako je barem kod nas, ali ti nismo blizu.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je bila riječ ovdje ili negdje drugdje o školi planinarenja za roditelje s djecom? Postoji li to? Ili neko društvo koje vodi roditelje i djecu? Ja ne bih sama išla nikako
    Postoji. Raspitaj se malo po planinarskimmdrustvima u gradu u kojem zivis.U Ri je to Kamenjak, oni imaju djecju sekciju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima aktinatura

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Znaci ima, to mi je jako drago za cuti. Hvala vam!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

lavko, a kud bi išla?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma za početak na Sljeme! Al s ovim smislom za prostor nikako sama. Pa nas bi lisice pojele.

Plus ne znam s koliko godina mogu očekivati da pješači tak.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma za početak na Sljeme! Al s ovim smislom za prostor nikako sama. Pa nas bi lisice pojele.

Plus ne znam s koliko godina mogu očekivati da pješači tak.
    Okvirno možeš računati da je za dijete do 5-6 godina, naviklo na hodanje i izlete, primjeren cilj do kojeg ima oko 1 h pješačenja.
    Računaj da ćete dijete do 3 godine trebati uglavnom nositi, a ako i hoda, da to hodanje nije pravocrtno, nego malo hoda, pa ga nešto usput zainteresira, pa se poželi poigrati negdje, pa mu bude dosadno, pa... dakle, tih 1 h može trajati i puno dulje
    Moj sin je negdje s 5 godina bio spreman i sposoban hodati već i dosta duge ture (tada smo prvi put s njim zaozbiljno hodali po Alpama, npr.), a prije toga, kako bi mu došlo. Nekad je hodao super, nekad mu se ne bi dalo ili je tražio da se nosi. Zato smo uglavnom birali bliže ciljeve. Na Sljemenu smo prvi put bili s njim pješice tek s nekih 6 godina (bili smo prije toga autom, a i pokojnom žičarom se još dospio voziti, iako se toga ne sjeća).

Najlakši i najzahvalniji cilj za izlet s malim djetetom u okolici Zg je po meni planinarski dom na Glavici, na zapadnom dijelu Medvednice. Autom po Zelenoj magistrali do parkirališta na Ponikvama, i odatle oko pola sata kroz šumu do doma (a možete i cestom, ista je udaljenost, iako je dosadnije i neugodnije hodati po asfaltu). Kod doma je malo dječje igralište (obnovili su ga, pa je puno ljepše nego prije 5-6 godina), u domu se može jesti, imaju odlične štrudle, blizu je i Veternica (ok, preko zime je zatvorena). Do Glavice i trogodišnje dijete može dopješačiti bez problema, jer je staza lagana i ide uglavnom po ravnom.
    Sljeme mi čak i nije cilj "za početak", ima tu dosta strmina koje treba savladati, a i uspon je pomalo dosadan za malo dijete.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

lavko, na ovoj temi se raspravljalo o nečem sličnom:
    http://forum.roda.hr/threads/89660-planinarska-%C5%A1kola-za-djecu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Uz tanjine preporuke, dodajem još: pješke do Kraljičinog zdenca ili autom po sljemenskoj cesti do serpentine na kojoj piše Runolist i Šumarev grob, pa širokim i gotovo ravnim širokim putem (makadamska cesta, ali nema auta) do doma Runolist, ne možete pogriješiti... čisto da vidite kako vam ide...
    Moja je taj put do Runolista prohodala skoro cijeli s manje od dvije godine... malo gledate biljke, tražite životinjice, lovite tatu, skrivate se... za čas prođete tu udaljenost od cca pola sata s djetetom, a ni ne skužite.

Lijepa je i tura od Tomislavca na Puntijarku. To smo isto znali prolaziti, jer je gore dole, super za igru skrivača putem.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Još jedan prijedlog za šetnju s malom djecom: do Hunjke autom pa skoro ravnom stazom br. 44 do Snježne kraljice gdje ima igralište (odraslima treba cca 45 min, a s djecom - ovisi o dobi). A i na Puntijarki ima nekoliko sprava za igranje, može se kombinirati sa Snježnom kraljicom i Hunjkom, slične su udaljenosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok je bila mala znali smo otići autom ( ili žičarom, na žalost još ju nisu vratili natrag ) do Snježne kraljice i onda pješice stazom do Puntijarke, tamo bi pojeli grah i natrag se opet prošetali. I zimi je bilo odlično uzeli bi sanjke, na nizbrdicama se spuštali, grudali se.
    Uglavnom super staza za malene, snježna idila na stazi i oko nje

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jel vi vjerujete da ja pojma nemam di je sve to?? Meni je sve Sljeme. A kakti rođena u Zagrebu. O sramote!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja to ne bih znala naći. Zato trebam vodstvo.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dakle moj rang su Česi u japankama na Biokovu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za Glavicu:
    Voziš Alejom Bologne prema zapadu, prođeš benzinsku u Gajnicama i skreneš nakon toga desno u ulicu Dubravica (kod velikog Konzuma). Slijediš putokaze za park prirode Medvednica, na Y-križanju ideš polu-desno i dalje ravno Zelenom magistralom do kraja asfalta, tj. do makadama gdje je parkiralište.
    U udolini ispod parkinga su Ponikve, a ondje su i putokazi za planinarski dom Glavica i špilju Veternicu. Staze su odlično markirane, ne možeš promašiti.

Za Runolist je Mojca prilično točno opisala kako doći, i opet, sve je označeno, ne možeš promašiti.

Za Kraljičin zdenac: autom do Šestina, parkirati preko puta groblja, iza crkve (ima još jedno parkiralište cca 500 m sjevernije, kod restorana Šestinski Lagvić,ali to je malo i rijetko kad ima mjesta, a parkiranje uzduž prilazne ceste više nije moguće jer su postavili ogradu).
    Od spomenutog Lagvića, cestom malo produžite naprijed, do table "Park prirode Medvednica" i početka poučne staze (zaboravila sam kako se zove), dalje staza vodi uz potok sve do doma i Kraljičinog zdenca. S time da je sad, ujesen, ta staza prilično blatnjava i klizava (ipak je uz potok!), a u proljeće ondje sve vrvi od pasa bez lajne (već sam pisala o tome, zato mi se ta staza zamjerila jer nije baš idealna za šetnju s djetetom koje imalo zazire od pasa).

Evo, ovo su najjednostavniji pristupi, ako dođete autom do vrha Sljemena, ondje opet ima dosta putokaza, sve staze su dobro markirane, a uvijek ima i dosta ljudi, pogotovo vikendom.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala vam!

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure, hop! Malo dižem temu, proljeće stiže!
    Mi smo krenuli sa skupljanjem kondicije, prvo oko domaće kuće.
    A ja, sa viškom vremena , sam počela skupljati naše dogodovštine na jednom mjestu pa ako koda zanima bacite oko http://putoklinci.blogspot.hr/2017/0...ib-613mnv.html

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ajme divno, koja inspiracija!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ajme divno, koja inspiracija!
    x

divno, in love, i hvala ti što si podijelila s nama!

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se spremam s maleckama, frendicom i psom do Kraljičinog zdenca.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

in love, bas si to lijepo napisala....moji se isto bune, ali svaku subotu se negdje penjemo...sad im je vec premalo, ako smo ispod sat vremena.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Divno In Love!

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala cure!

Imam brdo materiala a vremena za sve staviti na blog nikako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako zanimljivo!

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo ovu ned šetuckali od Šestina do Kraljičinog zdenca. Uz igre, potočić, kamenčiće, gledanje visibaba, ništa ljepše od šuštanja suhog lišća...
    Uglavnom 2 h do tamo i toliko nazad. Nas 2 odrasle, sedmogodišnjakinja, petogodišnjakinja, četverogodišnjakinja i pas.
    Plan za ožujak mi Kamačnik, a uskrsni praznici u Paklenici.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jučer šetnja rabac - labin, sentonina staza. krenuli od rapca. jako lijepo, potočić, slap, jezerce...kava i šetnja po starom labinu pa nazad u rabac. skroz nezahtjevno pa da znate, pogodno za malu djecu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas kanjon vela draga
    kratka staza, ali jako zanimljivo. preporučam da stanete kad tu prolazite, odmah iza tunela. pa makar prošetati do vidikovca.
    piše nezahtjevna staza, a bome ja sam se četveronoške spustila u kanjon :D

bonus - nabrali brdo šparuga.
    sve u svemu, nabrzinu odlučili jer smo mislili da će kiša i na kraju bilo super.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U Veloj dragi smo bili prije godinu dana, super je, i baš pogodna za zimsko-proljetno doba.
    Jeste prošli i onom napuštenom željezničkom prugom u dnu?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo danas odradili 20 kilometara - od Ribceveg laza ( Bohinjsko jezero) do slapa Savice i natrag okolo jezera. Sada sam ja polumrtva a oni đipaju po bazenu :-0!
    Sutra idemo u korita Mostnice i onda doma.

Htjela sam pitati dali je netko bio onu Stazu slapova u Istri?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, ja sam bila. Super je staza. Tanja, da, setali smo po pruzi, m je uzivala

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da sam i tu opisala. Duga je nekih 17 km. Al je sve ravno. Osim jednog dijela gdje su sajle za popest se. Ubila me mama jer sam joj rekla da moze s nama jer je sve ravno
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.03.2017. at 20:58

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo danas odradili 20 kilometara - od Ribceveg laza ( Bohinjsko jezero) do slapa Savice i natrag okolo jezera. Sada sam ja polumrtva a oni đipaju po bazenu :-0!
    Sutra idemo u korita Mostnice i onda doma.
    Aaaa, baš vam zavidim!
    Bohinj posebno volim, uvijek se tamo osjećam kao doma, ali nikad nisam bila u proljeće, uvijek u ljeto ili jesen.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vela draga je predivna

A i ova staza slapova mi se čini čarobna, nisam bila, a baš bih mogla... Sad sam gledala neku stranicu Istra trails, ima svakojakih čudesa, blago tebi Cvijeto, tebi je blizu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da Vela draga je fora

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tanja, meni je isto Bohinj jako drag, barem jednom godisnje moramo otići.

Cvijeta, hvala za slapove, bas cu potrazit.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima li ko komentar na http://blog.dnevnik.hr/asterix101/20...mudna-dol.html to predlaže prijateljica za neki od budućih izleta

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako je suho vrijeme onda je ok. Ako nije bas inda neki od ostalih puteva na Hahlice.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nismo još išli kroz Mudnu dol, nama iz Zg to baš i nije za jednodnevni izlet, nego bi trebalo prespavati na Hahlićima. Prije 2 godine smo se spremali baš na takav izlet i onda smo doznali da je inspekcija zatvorila planinarski dom (već sam čula za slične poteze, obično se to svodi na dokazivanje moći lokalnih čelnika).
    Kasnije sam čula da je dom ponovo otvoren, ali nekako nam se Hahlići nisu našli u novim planovima, baš bismo mogli razmisliti o novom pokušaju.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ima li ko komentar na http://blog.dnevnik.hr/asterix101/20...mudna-dol.html to predlaže prijateljica za neki od budućih izleta
    hahlići kroz mudnu dol su teža varijanta.
    inače, hahlići su prekrasni u svako doba godine
    http://planinarenje.hr/kt/gorja/hrva...dio/pd-hahlic/
    Posljednje uređivanje od magriz : 20.03.2017. at 10:00

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, dom su zatvorili. Sada je otvoren ali nema hrane, tako da je hrana iz ruksaka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    hahlići kroz mudnu dol su teža varijanta.
    inače, hahlići su prekrasni u svako doba godine
    http://planinarenje.hr/kt/gorja/hrva...dio/pd-hahlic/
    koja varijanta je s druge strane i kolko je to uopće za klince ispod 10?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Iz Podkilavca su dvije staze koje vode do Hahlića, mislim da je svaka od njih 2 h hoda u jednom smjeru. Jedna je više, druga manje strma, ali ne poznam te staze, nisam još njima prošla.
    Najkraći i najlakši prilaz Hahlićima je s Kripanskog puta (odvaja se s ceste za Platak, makadamska cesta u lošem stanju, ali upotrebljiva), odatle je najmanja visinska razlika. Blizu je i vrh Nebesa kojeg svakako vrijedi obići, uspon je lagan, a vrh je neobičan.
    A što je za klince ispod 10, ovisi o samim klincima. Moj je s manje od 10 godina savladavao slovenske 2000-njake bez problema i verao se po sajli kao divokoza, a kad se sjetim sebe u toj dobi, nisam bila kadra ni popeti se na Sljeme bez da se zapušem Ovisi koliko su klinci navikli hodati, koliko su motivirani, kakva im je kondicija, imaju li društvo na izletu...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

osim mudne doli, iz podkilavca do hahlića imaš tri varijante - pod planinu, preko čeke i preko kolci. mi smo išli gore preko kolci, a spuštali se pod planinu. preko kolci je strmiji put, a pod planinu manje strm. kako god, moraš se popeti oko 700 m nadmorske visine. ja sam dušu ispustila, moja m s osam godina je doskakutala do gore :D
    preporučam ovo preko kolci jer je zanimljiviji prilaz. tehnički je skroz nezahtjevno, nema nezgodnih dijelova. na jednom mjestu je neka sajla za malo si pripomoć, ali i da je nema je lagano. al uzbrdo i nikad kraja :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel prek kolci ovo kaj je na slikama 3-6?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imaš ovdje http://www.mbjelan.bloger.index.hr/p.../17665895.aspx dobre fotke Mudne doli.

Naš najmladji je na Hahlić išao s 3,5g, preko kolci, bez problema.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jel prek kolci ovo kaj je na slikama 3-6?
    na tvom linku?
    ne, to je mudna dol.
    ovo je preko kolci:
    http://www.hribi.net/izlet/podkilava...i/33/2412/5053
    na slici 12 je ta sajla. na slici 13 sam bila sigurna da je kraj. a ono bili tek na po puta :d
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 22.03.2017. at 12:30

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zaboravila napisati. prošlu subotu smo bili na jednoj prelijepoj, a skroz nezahtjevnoj stazi:
    http://www.pp-ucka.hr/info-za-posjet...zica-sapacica/

duga je oko 6 km, sve je ravno, a super je za malu djecu jer je motivirajuća, ideš od instalacije do instalacije pa oni hodaju :D
    išli smo s nećakinjom od 3,5 godine, koja inače, kao i većina djece, viče već nakon 2 koraka da je umorna :D ali ovako smo ju motivirali. ajmo do labirinta, ajmo do crvenog stabla, ajme sad će ovčice, sad će ruke i tako malo po malo do kraja :D
    ima i dva prelijepa vidikovca na stazi, ma baš onako, predivna šetnja kroz šumu.

eto, da znate...
    jako lijepo i fora!
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 31.03.2017. at 14:07

Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •