Pokazuje rezultate 1 do 50 od 841

Tema: šetnice i nezahtjevni planinarski putovi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ja s istim upozorenjem (izvor: http://www.hps.hr/vijesti/409/ograni...orskom-kotaru/)

"Staze u Zelenom viru, pogotovo kanjon Vražjeg prolaza je u vrlo lošem stanju. Preporuka je da se za sada te staze ne koriste, odnosno, da se njima prolazi isključivo na vlastitu odgovornost. Ovo je preporuka nakon što je stanje na putovima konstatirano po obilasku terena od strane djelatnika JU Priroda;"

Prije 2 godine, Vražji prolaz je bio potpuno suh, potok je presušio. Čuvar na ulazu rekao nam je da je potok, čini se, pronašao drugi prolaz kroz podzemlje, a kad se pribroji još i ljetna suša, rezultat je bio suho korito potoka i neugodna tišina na inače bučnoj stazi (bučna je bila od šuma vode).

Također, mislim da nije loše podsjetiti, za planinarenje, a naročito po Gorskom kotaru i Velebitu, treba imati kvalitetnu obuću. Tenisice su možda ok za nešto lagano (tipa Sljeme ili Okić), ali za dulje hodačke ture isplati se investirati u dobre cipele.

nisam htjela lose preporucit, sjetila sam se kako je nama tamo bilo lijepo prije 4 godine.
    svakako treba slusat preporuke za gorski kotar o tome gdje se trenutno ne preporuca ici zbog neprohodnih i opasnih puteva

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    nisam htjela lose preporucit, sjetila sam se kako je nama tamo bilo lijepo prije 4 godine.
    Ma naravno. Samo što kod nas baš i nema pravih izvora o stanju puteva, pa nije loše ponoviti neku informaciju, za svaki slučaj.
    I ja masu svojih preporuka baziram na iskustvima od prije 2, 3 i više godina, ali volim ih i dodatno provjeriti, ako je to moguće.

Cvijeto, vama iz Rijeke je i Učka blizu. Autom do Poklona, odakle je do vrha oko 1,5-2 h laganog uspona kroz šumu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

Cvijeto, vama iz Rijeke je i Učka blizu. Autom do Poklona, odakle je do vrha oko 1,5-2 h laganog uspona kroz šumu.
    da malo podignem temu i dam orijentir za njeno čitanje. za one bez kondicije.
    bili u subotu.
    lagani uspon, tanja, kažeš ti - lagani?
    zadnjih pol sata ajd mogu se složiti.
    a ono prije, majko moja, dušu sam ispustila.
    malo je falilo da se ne vratim nazad.
    onda se iza mene stvorio slovenski par, ona cca 70 godina, jedva hoda, šepa. i lagano hoda u brdo.
    onda sam si rekla, e brate mili, ta te neće preteć.
    kukala sam i brundala, djeca su me zezala, svakoga ko silazi sam pitala kolko još...al sam nekako došla do vojaka.
    mm i m i j, ko da su na korzu.
    a ja ko iz rata.
    inače, staza je predivna, uređena, kroz gustu šumu, pogled s vrha je nezaboravan, a tek uživancije kad se spuštaš i gledaš ove koji se muče u suprotnom smjeru i onako iskusno im odgovaraš - ma još malo.
    uglavnom, sve u svemu - zadovoljna sam.
    prije vikenda sam čitala temu, i da tanja nije napisala lagani uspon - ne bih ni krenula. :D
    glavno da sam ja pitala jel klinci mogu.
    njima bi trebalo, da nsiam ja usporavala, brat bratu sat - sat i pol max. ovako nam je trebalo nešto više od dva sata.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 13.10.2014. at 15:27

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa rekla je Mima - ne slusajte tanju!

Uletila Mima.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 13.10.2014. at 15:30

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bravo, Cvijeta, Učka je lijep "trofej", pogotovo za ovako lijepog vremena!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da malo podignem temu i dam orijentir za njeno čitanje. za one bez kondicije.
    bili u subotu.
    zadnjih pol sata ajd mogu se složiti.
    a ono prije, majko moja, dušu sam ispustila.
    malo je falilo da se ne vratim nazad.
    onda se iza mene stvorio slovenski par, ona cca 70 godina, jedva hoda, šepa. i lagano hoda u brdo.
    onda sam si rekla, e brate mili, ta te neće preteć.

kukala sam i brundala, djeca su me zezala, svakoga ko silazi sam pitala kolko još...al sam nekako došla do vojaka.
    mm i m i j, ko da su na korzu.
    a ja ko iz rata.
    .
    dakle cvijeta vrijeme ti je , ekipa te ceka

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi išla na marševe na Učku?

Pravila pisanja postova