Citiraj marita25 prvotno napisa Vidi poruku
A kako bebu oblačiti dolje? Gornji dio mi se čini lakši, bodi i majica i to računam da su 2 sloja. Ali što dolje? Štramplice i hlačice mi se čini previše, a opet samo u hlačicama mi se čini premalo iako uvijek uz one hlačice sa stopalima obučemo još i čarapice. Totalno sam izgubljena s tim oblačenjem, je li još termolabilna ili nije... Ima 7 tjedana.
A za van ove dane tek pojma nemam. Stalno kao puše neki vjetrić pa me strah odmah da joj je hladno ak ju vodim bez onog jednodjelnog odijelca za van, a opet je to nekak zimsko i kad ju izadim van vidim da je uzasno vruća pa pretpostavljam da joj je to previše...
Može neki savjet kako vi za ovo oblačite svoje bebe? Je li još premalena za neko normalno oblačenje?
Meni se bodi i majčica i hlače sa stopalicama i čarapice čine sasvim dovoljne.
Kad je bilo hladnije, oblačila sam dvoje čarapica.
Malo vjetrića godi i nama pa vjerujem i njima, a kad je ovako toplo radije bih temperaturu regulirala nekom dekicom i laganom pamučnom kapicom nego nečim debelim.

Mislim da beba od 7 tjedana već ima dosta baby fat-a da ju ne treba previše utopljavati, a i uvijek je bolje i lakše to raditi u slojevima koje lako ukloniš ako joj je prevruće.

Mi smo cijelu jesen i zimu prezimili u kombinaciji sljedećeg (ovisno o hladnoći) bodi dugih rukava, majica, pamučni tanki đemperić (za hladnije dane), flis-pletena jaknica sa kapuljačom za van, pamučna kapica, trenirkica, 1-2 čarapica, vunene dokoljenke za van (nisam plela, H&M je ), flis dekica, flis skafanderić svega par puta kad je bilo jako hladno. Kad je baš jako puhalo (tipa orkanska bura; idemo van i tad, imamo psa pa nam je to normalno) stavili bi zaštitu od vjetra na kolica.