Danas je prisao i gledao seku kako doji. Objasnila sam mu za ciku a on me iznenadio!!! prislonio mi glavu na dojke i mazio se!!!!!! Bila sam izvan sebe od srece![]()
nikad se ranije nije trazio maziti a na sam pogled na grudi bjeza bi i otima se....
Primjenila sam dosta vasih savjeta i cini mi se da je dobro reagirao i da je ako mogu reci tako napravio mali napredak.. Dva puta je medi dao keks, dosao mi vise puta sa predmetima da mu otvorim ili pomognem. Iako mi nista ne govori verbalno ni gestama. Samo bi mi prisao sa predmetom, dao mi u ruke i pogleda.. Ja onda pogadjam sta je htio.. Ali ide...slagao je kvacice.. Ispocetka nestrpljivo i sa slabim zanimanjem da bi sada cini mi se bilo mu drago..za kocke i kotace ne znam bi li ih vrtio i dalje jer sam sve uklonila a vrata od ormarica sad otvori i zatvori samo nekoliko puta da bi danas pokaao zanimanje za predmete u ormaricu i sve ih povadio vani bez nekog reda. Napravio totalni nered a ja sva izvan sebe od srece...
Razmisljam koliko bi mu tek terapije sa specijalistima pomogle.
Ionako sad improviziram interakciju sa njime
. .. Da mema vasih savjeta bilo bi jako tesko..
Uglavnom su mi rekli da je inace tesko u djecice od dvi god i manje uspostaviti dijagnozu i terapiju upravo zato sta su mali i sta je velika sansa da se to promijeni. Zato uglavnom procjenjuju stanje.. Sad me zanima ako i je tako kako ce raditi sa njime koji tek ima navrsenih 16 mj ima par dana.

Odgovori s citatom