Tretman je potpuno siguran i navodno ima vise od 90 posto uspjesnosti i vec nakon dva tri se vide rezultati.
Za floor time (mislim da je Greenspan zacetnik) koncept je pratiti dijete u njegovim aktivnostima, steteotipima, igri i tako ga ukljucivati u komunikaciju i socijalizaciju. Mi smo krenuli od onoga sta voli. Recimo zavlacenje u uske prostore. Svaki put kad bi se on osamio i iskljucio, zavuka u neki kut ja bi se probala stisnuti uz njega. Prisiljavala bi ga na fizicki kontakt . Tu bi on reagira ljutnjom sta je komunikacija sa mnom i iskazivanje zelje tj osjecaja. Pokusava bi pobjeci od mene a ja bi ga pocela lagano skakljati i pretvarati se da ga trazim popraceno jakim pretjerivanjem izraza lica i zvukovima. Tj poanta je da se kopira sta dijete radi i onda razvijati to u cikluse komunikacije dodavanjem dr stvari. Npr on bi vrtio kocke ja bi sjela do njega i pocela vrtiti kocke glasnije od njega i zatim bi pokusala mojom kockon udariti u njegovu i reci iznenadjeno bum ili tup i ako bi obratio paznju na to nagradim ga poljupcem, skaklucanjem, dodirom, osmijehom i sl.. tako da on poveze prisnost i dodir za necim pozitivnim . Nikako nametati svoje igre ili ideje vec pratiti ono sta je dijete zapocelo. Sve reakcije bilo ljutnja ispadi strah pa cak i brzi pogled i ravnodusnost je ciklus komunikacije. Tako smo ubrzo razvili interakciju, komunikaciju i igru kroz i iz stereotipa. Ima tu jos dosta toga. I ja sam u procesu ucenja.