Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
Slažem se s tobom.
Nije moja averzija prema soc. psihijatru tolika koliko se to možda dalo zaključiti.
Malo sam istraživala u zadnjih par dana i razgovarala s ljudima koji su to prošli (ili prolaze) i većina mi je rekla istu stvar - jako je teško naći socijalnog psihijatra čiji će ti rad odgovarati i koji će ti doista moći pomoći. Razlozi su razni. Evo što sam čula iz prve ruke (dakle, od tih ljudi, a ne od drugih):
- ženska u PPD, razvedena, došla k psihijatru; umjesto da joj propiše lijekove, pozvao ju je na spoj (nije prihvatila, usput rečeno)
- psihijatrica koja na svaku pacijentičinu žalbu odgovara sa: "Joj, da, tako je i meni."
- psihijatar koji komentira kak danas ionako nitko više nije normalan pa dotični pacijent i nema potrebe za liječenjem

Ne da mi se to. Dugačke liste čekanja, naručivanje tko zna kako i onda naletiš na ovako nešto? Pa bilo bi mi samo gore.
Zato ću radije platiti nekome za koga znam da će biti na raspolaganju MENI određeni dan, u određeno vrijeme. Ni privatnici mi ne moraju odgovarati, jasno... ali zato uvijek možeš platiti jednom i nikad više im ne doći ako nisi zadovoljan. Barem ja tako gledam na stvari.

Dobila sam neke preporuke na pp. Ako imate još, bila bih zahvalna.
Ja sam ti svoje kontakte već napisala. Ali imam potrebu napisati kako sam ja sama sebi pomagala u razdobljima dok sam čekala termin kod psihologa / psihijatra (nije to zamjena za pomoć stručnjaka, ali meni je davalo osjećaj da barem nešto radim za sebe). Štos je jednostavan, a zove se "izražavanje zahvalnosti". Svaki dan našla bih par minuta vremena da sama sebe podsjetim na barem nekoliko stvari na kojima sam imala razloga biti zahvalna: imam zdravo dijete/djecu, imam posao, danas sije sunce, danas me ne boli kičma/glava, danas sam obavila zubara... i tako. Nije to puno, ali vjeruj mi - znalo je biti dana kad mi je bilo teško prisjetiti se i pet takvih stvari, čak i tri... a bilo je i dana kad sam kao od šale došla do deset i više, čak i prestala brojiti. Meni je pomagalo. Pomaže mi i danas. Svjesno odabirem gledati pozitivno oko sebe.