Jel znate neko sredstvo koje pouzdano odstopava odvode u kupaoni i kuhinji?
Jel znate neko sredstvo koje pouzdano odstopava odvode u kupaoni i kuhinji?
ani najbolje je prvo otvoriti sifone i očistiti ih a onda još i sa onim za odštopavanje dobro protjerati. E sad zadnja opcija je nešto od onih agresivnih sredstava tipa Mr.Muscolo.
Ništa od toga, ako je jako začepljeno.
Badava sva kemija, reklama ova/ona.
Šipka i - deri!
Ako ti se gadi (kao meni), pozovi majstora da ti odčepi.
U konačnici će biti bolje prohodno, a možda i jeftinije od svih kemikalija koje bi izlila u odvode.
(Ja sam platila 100 kn "ručno" odčepljivanje odvoda u kuhinji, umivaonika u obje kupaone i kade, nakon što sam prije toga utrošila par muscula za svaki odvod i potrošila - naravno - više od 100 kn za te kemikalije. Majstor je čak za sobom i očistio. Milina.)
Stvarno često ništa osim sajle ne pomaže, ali probaj ako imaš onaj ručni otčepljivač, znaš ono kao gumena polukugla na štapu, pa radi na principu tlaka i podtlaka, meni super za sudoper.
Imam neodoljivu potrebu podijeliti s vama kako se u mojoj obitelji zove taj otčepljivač, ali ne znam smijem li. 8)Audrey prvotno napisa
Šapni nam....![]()
Ma, nije jako zaštopano, samo slabije odlazi voda. Ali mozda ću i trebati majstora, jer je jedan Lego vitez " slucajno" odletio u odvod. Pa kad se gore naslažu dlake... Fuj!
Ovisi koliko je jako začepljeno.
Meni se u prijašnjem stanu stalno začepljivao odvod u kuhinji i uvijek bi ga uspjela odštopat tako da zakipim na štednjaku lonac vode i kipuću ulijem u odvod. Ali mislim da to za neka jača začepljenja ne bi upalilo. Možeš probat, ništa te ne košta.
Daj, daj... danas mi treba malo smijeha.lucij@ prvotno napisa
Inače, ja sam ga kupila u Konzumu, nije baš polukugla nego kao harmonika, i koštao je oko dvadesetak Kn, znači manje nego Mr. Muscolo.
Otvori sifone i očisti ih, pa vidi kak će biti. Bezveze je gurati prljavštinu dalje u cijev, onda će tek nastati pravo začepljenje.ani4 prvotno napisa
Uostalom sifon u kuhnji se još zove i mastolovac, pa tome i služi.
Ja nebi nikako kipućom vodom otjerala masnoće iz sifona u cijev gdje će se voda naravno ohladiti i sve to skupa ostat će u cijevi. Kad očistiš sifon i sve natrag sklopiš, nasipaj sode bikarbone+sol+ocat u odvod, ostavi da prokipi i onda to sve skupa zalij kipućom vodom. To je onda pravo čišćenje.
Začepio mm odvod čisteći ljuskice ribe u sudoperu, hehe! Nemamo onu gumu za odčepljivanje kako-se-već-zove. Stala ja pa razmišljam, što to izgleda kao ta guma, kupolasti oblik, gumena tekstura... i uzmem s flašice staru dudu, odmjerim ju i vidim da je malo manja od rešetkice u promjeru i ipak uspješno odčepim sudoper koristeći ju, hehehehehe!!! žmik, žmik, žmik, žmik, odošeeeeeee ljuskiceeeeeeee, hehehehe!
Parola glasi: SNAĐI SE DRUŽE,![]()
Proooblem!!!
Voda iz sudopera je sporije oticala, nakon sredstva za odčepljivanje je OK, ali je ostao problem s perilicom posuđa, kad ispušta vodu, pojavi se u sudoperu! Je li se može sajlom samo u odvod sudopera ili je potrebno nešto uraditi i s perilicom?
Nisam ja od toga, bome ni MM.
Posljednje uređivanje od Optimist : 26.03.2014. at 17:44
Ja za ovakve stvari bez grižnje savjesti zovem hitne intervencije. To bi trebao učiniti predstavnik stanara, ali nije nužno - dođu oni (bar ovi moji su došli dva puta u zadnjih par godina kad sam ih zvala, jednom zbog kuhinje, drugi put zbog kupaonice).
Imaju strojček (kompresor) koji odčepi sve što se može, osim ako u cijevima nije nešto fizički zapelo, ali to je opet njihov posao, samo nije uvijek tako lako rješiv.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.03.2014. at 20:33
za čišćenje odvoda u kuhinji ja povremeno u kipuću vodu stavim prašak za veš, pa to izlijem. kad se stvori jače začepljenje sajla je zakon
Čula sam da je dobro sa sodom bikarbonom također... Ako ništa ne uspije, onda majstora zvat pa si na miru![]()