Kad je moj mali imao 18 mj. imao je upalu oba uha, i nije htio sisati puna 4, ako ne i 5 dana. Ali ono, ni blizu meni.
A u toj fazi je još uvijek jako puno sisao. Preko tjedna, između 18h i 8 ujutro, pa čak između 5 i 8 puta, a vikenom još i više, za dnevno uspavljivanje i slično.

Kad mu je bol popustila, peti dan se zakačio i ispraznio sve. Meni su cice bile prepune, nisam se uspjela izdojiti na izdajalicu, samo sam masirala, i po kap uspjela izdojiti.

Mislim da ako dojiš samo pred spavanje da ti se možda neće toliko prepuniti (ili , savjetnice?), ali možda da si poneseš na put lupocet ako bi dobila temp., kupus , neke gazice da si navečer staviš obloge (prije izdajanja s toplom vodom, poslije s hladnom), neku masniju kremu da lakše izmasiraš kvrgu ako bude zastoja. (Molim savjetnice da revidiraju ovaj odlomak ).

On će biti ok, vjerojatno će htjeti nastaviti sisati, i nećeš izgubiti mlijeko. A ta 4 dana će biti ok s tatom, sigurno će plakati, ali će to iskustvo i dobro doći da se nauči na uspavljivanje s tatom. Moj je nacicavao za uspavljivanje i po 45 minuta u dobi od 27 mj. Tada sam ga ostavila 5 večeri s tatom, bilo je plača, ali mogu reći da mi žao da to nismo napravili i kojih pola godine ranije, da se nauči brže i bez toliko nacicavanja zaspati.