-
Bolovanje na godišnjem odmoru ?
Htjela sam biti iskrena i poštena , ali mi se obilo o glavu...
U svibnju sam naručena za manji kirurški zahvat i biti ću na bolovanju 7-10 dana.
Obavijestila sam nadređene u firmi kako bi na vrijeme našli zamjenu .
Oni su mi naglo promijenili termin godišnjeg odmora koji je trebao biti nekoliko mjeseci poslije , tako da sam
na godišnjem u vrijeme operacije.
S obzirom da mi je termin godišnjeg važan zbog nekih drugih već planiranih stvari , nemam pojma što da napravim.
Može li se uzeti bolovanje za vrijeme godišnjeg ?
-
u principu ako nema potrevbe ne, ali zakaj ne možeš na bolovanje u svibnju?
inače mom mužu se jednom desilo da je bio na godišnjem, pa iznenada dobio upalu pluča i komplikacije otvorio je bolovanje, a godišnji ostavio ( dio) za neke bolje prilike ( ili druge boleštine)
-
Bez obzira što su ti promijenili termin go kad si u bolnici za to možeš otvoriti bolovanje. Onda ti se pomiče go za neki drugi termin. Jedino što ti poslodavac može dati neki drugi termin koji ti neće odgovarati. Najbolje da s njim otvoreno razgovaraš o problematici i navedi razloge zbog čega ti odgovara ranije dogovoreni termin.
-
Bolovanje prekida godisnji odmor. Znaci cak i ako si na godisnjem i zavrsis na bolovanju, godisnji vise ne tece vec se prekida. Cim doneses doznaku tj da si otvorila bolovanja poslodavac to ne smije tretirati kao godisnji odmor.
-
to nije upitno, ako se na godišnjem razboliš i otvoriš bolovanje, godišnji se prekida
nije ovdje problem u bolovanju
ovdje je problem u poslodavcu, koji je poslao poruku da želi da dalmatinka svoje zdravstvene probleme riješi za vrijeme godišnjeg odmora, a ne bolovanja
tako da se bojim, ako su već ovako krenuli, ako/kada dalmatinka otvori bolovanje, oni će to morati uvažiti, ali bi joj mogli godišnji staviti u termin koji njoj ne odgovara, kako što je napisala Sek@
razgovarati s poslodavcem, kao što kaže onaj vic o medi i zeki, ključ je u komunikaciji
-
jes i ja sam tako mislila da je ključ u komunikaciji i otvorenom razgovoru i najavila sve unaprijed....
pa što sam dobila?
godišnji kad mi ne odgovara samo da ne otvaram bolovanje , kao što netko reče da svoju operaciju rješavam na godišnjem...
mogla sam se praviti blesava , jednostavno se ne pojaviti na poslu tog datuma i donijeti doznake...a ne mjesecima unaprijed obavještavati
-
pošalji im mail i najavi planiranu operaciju za koju naravno uzimaš bolovanje pa je samim time isključeno korištenje GO u tom periodu
moraju ti ga promijeniti onda
može ti se desiti da ti GO stave da koristiš neposredno prije ili poslije operacije, al opet, nećeš ga iskoristiti za period kad ćeš biti u bolnici
obavezno pisanim putem da imaš trag da si najavila
Posljednje uređivanje od alkemicar : 27.03.2014. at 14:24
-
Ne moraš najavljivati bolovanje. Trebaš dostaviti obavijest o bolovanju u roku 3 dana od spriječenosti za rad i doznake po zaključenju bolovanja. GO će automatski biti stopiran.
Ako ne želiš konfrontacije s poslodavcem, ne trebaš više ništa ni objašnjavati, već samo dostaviti papire na vrijeme.
E sad, kako će se to poslodavcu dopasti, to je već druga stvar. I da li je taj poslodavac sklon odmazdi nakon što djelatnik konzumira svoja zakonska prava koja se njemu baš nešto ne uklapaju u planove, to je već druga priča.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma