Drage moje zanima me ima li tko iskustva s tim šta se događa u pojedinim klinikama ako punkcija padne pod vikend? Ja sam na sv.duhu trenutno na gonalima i po mojoj računici 12 dc mi pada pod nedjelju, znači li to da će mi propasti sve?????![]()
Drage moje zanima me ima li tko iskustva s tim šta se događa u pojedinim klinikama ako punkcija padne pod vikend? Ja sam na sv.duhu trenutno na gonalima i po mojoj računici 12 dc mi pada pod nedjelju, znači li to da će mi propasti sve?????![]()
I punkcije i transferi se rade preko vikenda. (Ja sam svoje postupke odradila u dvije klinike i znala bi imati punkcije i transfere koji bi bili u subotu ili nedjelju.)
U Petrovoj se radi bez obzira na vikende i blagdane. Meni je jedan transfer bio na Uskrs! Ne znam kako je na Duhu ali sigurno nisi jedina i ne vjerujem da će ti postupak propasti. Dobit ćeš štopericu tako da se izbjegne vikend iako je po meni na taj način veća šansa da se dobiju nezrele ili prezrele stanice. U svakom slučaju želim ti puno sreće!
Meni je punkcija trebala biti u nedjelju, ali kako VV ne radi nedjeljom to smo odradili u subotu... Na žalost 6 jajnih stanica je bilo nezrelo pa su mi ostale samo dvije, no tko zna možda bi i u nedjelju bilo tako.
u ivf poliklinici kod dr. luđingera ja sam imala punkciju nedeljom,a za sv.sveti imala folikulometriju za ostale klinike neznam.
Sd ne radi punkcije vikendom, samo folikulometrije i to po potrebi
U Petrovoj sve rade i vikendom: uzv, aspiraciju i transfer...ja imala u nedjelju
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Tako kako se radi u Petrovoj bi trebalo biti posvukud. Ovo što radi S. Duh - da nemaju punkcija subotom i nedjeljom - je loše i može značiti potpuno krivi tajming za punkciju( jako me to žalosti ali i ljuti, moram priznati da toga nisam bila uopće svjesna.
Da, mogu tako zeznuti cijeli ciklus te umjesto 9 jajnih stanica zrelih dobiti samo 2 jer su fulali za dan ili dva punkciju.
Možemo ovjde napisati koja bolnica što radi i kad:
S. Duh - nema punkcija i transfera subotom i nedjeljom
VV- nema punkcija i transfera subotom i nedjeljom
Petrova - punkcije i transferi se normalno rade vikendom
Vinogradska - punkcije i transferi?
Rijeka - punkcije i transferi se normalno rade vikendom
Split - punkcije i transferi?
Mislim da svi privatnici rade punkcije i transfere normalno vikendom ako to jeste potrebno.
Mali ispravak - VV radi subotom - punkcije, transfere i folikulometrije. Jedino bete ne vade subotom.
jel netko zna reći zašto na S. Duhu vikendom ne rade punkcije i transfere?
I zašto na Vuku ne rade nedjeljom?
Postoji li neki racionalni razlog za to?
Zbog stednje...
U Vinogradskoj se punkcije, transferi i folikulometrije rade i subotom i nedjeljom.
S. Duh - nema punkcija i transfera subotom i nedjeljom
VV- nema punkcija i nedjeljom - ima subotom
Petrova - punkcije i transferi se normalno rade vikendom
Vinogradska - punkcije i transferi se normalno rade vikendom
Rijeka - punkcije i transferi se normalno rade vikendom
Split - punkcije i transferi?
Osijek - punkcije i transferi?
i dalje mi nije jasno zašto VV i S. Duh ne rade punkcije i transfere vikendom, odnosno VV radi subotom ali nedjeljom ne. Ne može to biti štednja u pitanju ako Vg i Petrova mogu raditi kao i Rijeka!?
Uf ovaj problem stvarno je zapravo zanemaren. A ja se sada prisjetila kako sam uvijek strepila na VV da li će mi punkcija padati u nedjelju, za transfer još ajde dan više ili manje... Jednom me sestra naprašila kad sam na početku T došla na UZV u subotu, kao tada rade samo najnužnije (oni su tada pokrivali i praćenje trudnoće prvih par tjedana, za razliku od Vg koja to ne nudi na MPO odjelu, osim dolaska na "prvo srce"). Srećom uvijek je bilo sredinom tjedna. U Vg takvih problema nije bilo, bila sam puno opuštenija, znala sam da će od 4 doktora uvijek netko biti na raspolaganju, što i jest bilo.
Istina je da postoji nesrazmjer po broju doktora već kad se gleda VV i VG: u prvom slučaju ih je dvoje, u drugom četvero. Ali to nikako ne bi smio biti razlog za nerad vikendom u ovako specifičnoj grani medicine!
kada čitam iskustva iz drugih hrvatskih bolnica imam osjećaj da imam veliku sreću da sam iz Rijeke i da se liječim u riječkom KBC-u. Mislim da se riječki KBC,doktori, biolozi i sestri mogu svrstati uz bok mnogim privatnim klinikama..Meni nije palo na pamet da je moguće da se negdje ne rade postupci vikendom i praznicima..pa folikuli ne pitaju koji je dan u tjednu niti koji je danas praznik..
Sveti Duh je, pored brojem liječnika, ograničen i puuuuno skromnijim budžetom. Riječ je o gradskoj bolnici i svi koji su išta pokušali gore obaviti, znaju da je to često nemoguća misija. Pola laboratorijskih pretraga ne možete obaviti jer nemaju reagensa ili se čeka jako dugo. Zato nemaju rad vikendom/blagdanom i zato se čeka po godinu dana na lijekove, kad govorimo o MPO-u.
To, naravno, nekome tko je u postupku ne znači puno, ali, eto... Osobno sam odlučila riskirati zbog drugih stvari i prvi postupak ću obaviti gore uz nadu da me neće potrefiti baš vikend/praznik.
Hm, ne mora to nužno imati veze s brojem liječnika - koliko ih je u ST, troje? I u RI ih je troje pa se sve dane sve radi.
Koliko ih je na SD?
Koliko ja znam - Bauman i Turudićka. I nisam ni rekla da ima sve veze s brojem liječnika, ali s novčićima kojih nema je slika upotpunjena. Status gradske i državne bolnice su dva različita svijeta, nažalost.
Ne samo da je mali broj liječnika,nego vjerojatno i biologa, pa je samim time i rad vikendom ograničen. Naravno da sliku upotpunjuje nedostatak novca. Pa se nema ni za reagense, ni za lijekove, a liste čekanja beskrajno su duge... Sve jedno drugo veže. Neka me netko ispravi ako se varam.
Posljednje uređivanje od amazonka : 26.03.2014. at 19:13
A vidiš, biologa se nisam ni sjetila - njihova dežurstva/smjene sigurno nisu ni tretirani kao liječnička
Svejedno, i ja mislim identično kao Kadauna.
Ja mislim da svatko misli na sebe, ako dr i biolozi nisu dodatno plaćeni vikendom baš ih briga za nas, oni će iskalkulirati punkcije radnim danom a koliko će to ići na štetu js to ih nije briga jer si vjerovatno misle kao i svi: zašto bi radio/la ako nisam plaćen...iako je to posao gdje (po meni) ne smije postojati neradni dan.
eto još jedan od zahtjeva prema struci - ako nemaju već volje da radi svaki dan - sve dane - nek onda bar imaju centralni labos koji bi radio za više klinika/bolnica pa tako i rad 7days/week nije upitno više.