Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Punkcija za vrijeme vikenda

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Punkcija za vrijeme vikenda

Drage moje zanima me ima li tko iskustva s tim šta se događa u pojedinim klinikama ako punkcija padne pod vikend? Ja sam na sv.duhu trenutno na gonalima i po mojoj računici 12 dc mi pada pod nedjelju, znači li to da će mi propasti sve?????

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj Jim prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje zanima me ima li tko iskustva s tim šta se događa u pojedinim klinikama ako punkcija padne pod vikend? Ja sam na sv.duhu trenutno na gonalima i po mojoj računici 12 dc mi pada pod nedjelju, znači li to da će mi propasti sve?????
    Dok ti ne odgovore iskusniji... Ja sam tek krenula, u Rijeci se sve radi i vikendom i blagdanom i svakako. Osim kratak period u toku ljeta, vrijeme godišnjih. Jedino što te "dopadne" doktor koji je dežuran, ali to je najmanje bitno.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I punkcije i transferi se rade preko vikenda. (Ja sam svoje postupke odradila u dvije klinike i znala bi imati punkcije i transfere koji bi bili u subotu ili nedjelju.)

Dulcinea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

U Petrovoj se radi bez obzira na vikende i blagdane. Meni je jedan transfer bio na Uskrs! Ne znam kako je na Duhu ali sigurno nisi jedina i ne vjerujem da će ti postupak propasti. Dobit ćeš štopericu tako da se izbjegne vikend iako je po meni na taj način veća šansa da se dobiju nezrele ili prezrele stanice. U svakom slučaju želim ti puno sreće!

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Meni je punkcija trebala biti u nedjelju, ali kako VV ne radi nedjeljom to smo odradili u subotu... Na žalost 6 jajnih stanica je bilo nezrelo pa su mi ostale samo dvije, no tko zna možda bi i u nedjelju bilo tako.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

u ivf poliklinici kod dr. luđingera ja sam imala punkciju nedeljom,a za sv.sveti imala folikulometriju za ostale klinike neznam.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sd ne radi punkcije vikendom, samo folikulometrije i to po potrebi

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

U Petrovoj sve rade i vikendom: uzv, aspiraciju i transfer...ja imala u nedjelju

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tako kako se radi u Petrovoj bi trebalo biti posvukud. Ovo što radi S. Duh - da nemaju punkcija subotom i nedjeljom - je loše i može značiti potpuno krivi tajming za punkciju ( jako me to žalosti ali i ljuti, moram priznati da toga nisam bila uopće svjesna.

Da, mogu tako zeznuti cijeli ciklus te umjesto 9 jajnih stanica zrelih dobiti samo 2 jer su fulali za dan ili dva punkciju.

Možemo ovjde napisati koja bolnica što radi i kad:

S. Duh - nema punkcija i transfera subotom i nedjeljom
    VV- nema punkcija i transfera subotom i nedjeljom
    Petrova - punkcije i transferi se normalno rade vikendom
    Vinogradska - punkcije i transferi?
    Rijeka - punkcije i transferi se normalno rade vikendom
    Split - punkcije i transferi?

Mislim da svi privatnici rade punkcije i transfere normalno vikendom ako to jeste potrebno.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mali ispravak - VV radi subotom - punkcije, transfere i folikulometrije. Jedino bete ne vade subotom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku

VV- nema punkcija i nedjeljom - ima subotom

Mislim da svi privatnici rade punkcije i transfere normalno vikendom ako to jeste potrebno.
    ispravih samu sebe - crveno - jer sam upozorena da VV ne radi samo nedjeljom

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jel netko zna reći zašto na S. Duhu vikendom ne rade punkcije i transfere?

I zašto na Vuku ne rade nedjeljom?

Postoji li neki racionalni razlog za to?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zbog stednje ...

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

U Vinogradskoj se punkcije, transferi i folikulometrije rade i subotom i nedjeljom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

VV- nema punkcija i nedjeljom - ima subotom

Vinogradska - punkcije i transferi se normalno rade vikendom
    Osijek - punkcije i transferi?

i dalje mi nije jasno zašto VV i S. Duh ne rade punkcije i transfere vikendom, odnosno VV radi subotom ali nedjeljom ne. Ne može to biti štednja u pitanju ako Vg i Petrova mogu raditi kao i Rijeka!?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uf ovaj problem stvarno je zapravo zanemaren. A ja se sada prisjetila kako sam uvijek strepila na VV da li će mi punkcija padati u nedjelju, za transfer još ajde dan više ili manje... Jednom me sestra naprašila kad sam na početku T došla na UZV u subotu, kao tada rade samo najnužnije (oni su tada pokrivali i praćenje trudnoće prvih par tjedana, za razliku od Vg koja to ne nudi na MPO odjelu, osim dolaska na "prvo srce"). Srećom uvijek je bilo sredinom tjedna. U Vg takvih problema nije bilo, bila sam puno opuštenija, znala sam da će od 4 doktora uvijek netko biti na raspolaganju, što i jest bilo.

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

i dalje mi nije jasno zašto VV i S. Duh ne rade punkcije i transfere vikendom, odnosno VV radi subotom ali nedjeljom ne. Ne može to biti štednja u pitanju ako Vg i Petrova mogu raditi kao i Rijeka!?
    Mislim da je odgovor na VV u broju doktora; samo ih je dvoje i teško da bi mogli izvesti 7-tjedni radni tjedan.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Istina je da postoji nesrazmjer po broju doktora već kad se gleda VV i VG: u prvom slučaju ih je dvoje, u drugom četvero. Ali to nikako ne bi smio biti razlog za nerad vikendom u ovako specifičnoj grani medicine!

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

kada čitam iskustva iz drugih hrvatskih bolnica imam osjećaj da imam veliku sreću da sam iz Rijeke i da se liječim u riječkom KBC-u. Mislim da se riječki KBC,doktori, biolozi i sestri mogu svrstati uz bok mnogim privatnim klinikama..Meni nije palo na pamet da je moguće da se negdje ne rade postupci vikendom i praznicima..pa folikuli ne pitaju koji je dan u tjednu niti koji je danas praznik..

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Tako kako se radi u Petrovoj bi trebalo biti posvukud. Ovo što radi S. Duh - da nemaju punkcija subotom i nedjeljom - je loše i može značiti potpuno krivi tajming za punkciju ( jako me to žalosti ali i ljuti, moram priznati da toga nisam bila uopće svjesna.

Da, mogu tako zeznuti cijeli ciklus te umjesto 9 jajnih stanica zrelih dobiti samo 2 jer su fulali za dan ili dva punkciju.

Možemo ovjde napisati koja bolnica što radi i kad:

VV- nema punkcija i transfera subotom i nedjeljom

Kbc Split nedjeljom i praznikom samo rade transfere,a punkcije i folik.ne,subota normalno sve.

Aliki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Sveti Duh je, pored brojem liječnika, ograničen i puuuuno skromnijim budžetom. Riječ je o gradskoj bolnici i svi koji su išta pokušali gore obaviti, znaju da je to često nemoguća misija. Pola laboratorijskih pretraga ne možete obaviti jer nemaju reagensa ili se čeka jako dugo. Zato nemaju rad vikendom/blagdanom i zato se čeka po godinu dana na lijekove, kad govorimo o MPO-u.
    To, naravno, nekome tko je u postupku ne znači puno, ali, eto... Osobno sam odlučila riskirati zbog drugih stvari i prvi postupak ću obaviti gore uz nadu da me neće potrefiti baš vikend/praznik.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hm, ne mora to nužno imati veze s brojem liječnika - koliko ih je u ST, troje? I u RI ih je troje pa se sve dane sve radi.
    Koliko ih je na SD?

Aliki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Koliko ja znam - Bauman i Turudićka. I nisam ni rekla da ima sve veze s brojem liječnika, ali s novčićima kojih nema je slika upotpunjena. Status gradske i državne bolnice su dva različita svijeta, nažalost.

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne samo da je mali broj liječnika,nego vjerojatno i biologa, pa je samim time i rad vikendom ograničen. Naravno da sliku upotpunjuje nedostatak novca. Pa se nema ni za reagense, ni za lijekove, a liste čekanja beskrajno su duge... Sve jedno drugo veže. Neka me netko ispravi ako se varam.
    Posljednje uređivanje od amazonka : 26.03.2014. at 19:13

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, ne mora to nužno imati veze s brojem liječnika - koliko ih je u ST, troje? I u RI ih je troje pa se sve dane sve radi.
    Koliko ih je na SD?
    U Splitu rade 4 dr. i 2 biologa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj amazonka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne samo da je mali broj liječnika,nego vjerojatno i biologa, pa je samim time i rad vikendom ograničen. Naravno da sliku upotpunjuje nedostatak novca. Pa se nema ni za reagense, ni za lijekove, a liste čekanja beskrajno su duge... Sve jedno drugo veže. Neka me netko ispravi ako se varam.

ja i dalje vjerujem da je to stvar dobre volje, uviđanja nužnosti i potrebe rada SVAKI DAN, i dobre odnosno bolje organizacije, pa nek mene netko ispravi ili razuvjeri.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A vidiš, biologa se nisam ni sjetila - njihova dežurstva/smjene sigurno nisu ni tretirani kao liječnička
    Svejedno, i ja mislim identično kao Kadauna.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja mislim da svatko misli na sebe, ako dr i biolozi nisu dodatno plaćeni vikendom baš ih briga za nas, oni će iskalkulirati punkcije radnim danom a koliko će to ići na štetu js to ih nije briga jer si vjerovatno misle kao i svi: zašto bi radio/la ako nisam plaćen...iako je to posao gdje (po meni) ne smije postojati neradni dan .

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

eto još jedan od zahtjeva prema struci - ako nemaju već volje da radi svaki dan - sve dane - nek onda bar imaju centralni labos koji bi radio za više klinika/bolnica pa tako i rad 7days/week nije upitno više.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •