-
Lara, jako je lijepo da se toliko trudis dati najbolje svom bebencetu :D
Moram te pitati neka pitanja da bismo dobili uvid u vasu situaciju:
1. Koliko je beba stara?
2. Koliko ima mokrih pelena dnevno?
3. Koliko kakica ima dnevno i koje boje?
4. Da li beba dobiva ikakvu drugu tekucinu osim tvog mlijeka (caj, voda, adaptirano mlijeko..)?
5. Da li beba koristi dudicu?
6. Da li su ti mozda ostecene ili bolne bradavice?
7. Da li je tebi dojenje ugodno ili ne?
8. Da li se izdajas i kada?
9. Koliko dugo beba doji na jednoj dojci? Malo mi opisi kako to izgleda kad doji. Da li je beba nervozna dok doji? Kad je prebacis na drugu dojku?
10. Zasto mislis da ti se smanjuje kolicina mlijeka?
Moram ti napomenuti da ce jedino bebino efektno sisanje povecati kolicinu mlijeka, jer tu funkcionira zakon ponude i potraznje - koliko beba sisa toliko se pravi. Hrana i pice nemaju utjecaja na kolicinu mlijeka.
Pretpostavljam da se izdajas posto spominjes kolicine mlijeka u mililitrima. Sto se kolicine izdojenog mlijeka tice, to nije stvarni pokazatelj kolicine mlijeka. Mnoge majke ne uspjevaju izdojiti neke impresivne kolicine mlijeka a djeca im doje godinu dana i duze. Bebe puno bolje izvlace mlijeko od izdajalice. Tako da to zaista nije dobar pokazatelj.
Evo, molim te mi odgovori na ova gore postavljena pitanja, znam da ih je dosta, ali moramo dobiti uvid u vasu situaciju, pa cemo onda krenuti dalje.
U medjuvremenu se pokusaj opustiti sto je vise moguce, jer nam stres ne ide u prilog, daj bebici da doji kad god trazi i koliko god dugo zeli. Znam da je stresno, ali znaj da su problemi u pocecima dojenja vise pravilo nego iznimka .
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma