-
meni je pomoglo tusiranje prije dojenja, sto toplija voda
onda fino dojim, pa je nakon dojenja isla formula (bocicu je davao dragi kad je doma). za izdajanje su mi na laktaciji savjetovali da ne izdajam duze od 15-20 minuta (imam izdajalicu koja istovremeno izdaja obje strane) ali kao treba izdajati sto cesce. dosli smo do toga da poneki dan izguramo bez formule, poneki dan ide jedna bocica a krenuli smo sa 4-5 bocica formule
pokusaj se za dojenje sto udobnije namjestiti, ja mrtva hladna provedem dan u krevetu jer mi je trenutno faza da mi je najudobnije dojiti lezecki. lezim na boku, malog poduprem rolicom napravljenom od rucnika, ili ga mazim po ledjima i drzim uz sebe. vrlo cesto ga ostavim samo u peleni tako da smo koza na kozu
ako dojis sjedeci podboci se dobro sa jastucima tako da bebica lezi na jastuku a ne na tebi
od kucanskih poslova ne radim nista, eventualno ako nesto radim to je kad je dragi doma pa on animira malog ali uglavnom on obavlja nabavku, kuhanje i ciscenje jer mi ne pada na pamet opterecivati se jos i time u ovoj fazi
meni u preporukama s laktacije stoji da trebam popiti 2 litre vode dnevno, oko pola litre mljeka (kombiniram sve zivo, i kravlje i kozje i sojino i rizino, kako kad mi dodje), stoji da trebam oko 5 snita kruha, oko 200 grama povrca, 2 komada voca i 120 grama mesa (ja sam vegeterijanka pa umjesto mesa jedem zamjenu)
uz sve to (a jedem vise i vca i povrca i pijem vise tekucine jos pijem i caj za dojenje i koristim weleda ulje za dojenje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma