-
Ona nije uopce dobivala ad bocicom, samo moje mlijeko, i u pravilu bi imala 3-4 podoja tijekom jutra i onda u ostatku dana nekih cca 300-400 ml izdojenog na bocicu, umjesto podoja. Znaci cijelo vrijeme je moje mlijeko, samo sam se prestala izdajati i pocela forsirati cicu, jer se navikla na bocicu. Prestala je dobivati moje mlijeko na bocicu umjesto podoja.
Znam da je broj podoja mali, ali ona izmedju ovih podoja jednostavno ne zeli cicu. Nikako. Njoj cica nije mazenje, uspavljivanje, ona cica cca 10 minuta, sama pusti, i nema sanse da ju joj vise uvalim jer krece histerija. I zato ne forsiram, pa ne znam jel grijesim ili ne. U pravilu se unervozi prije spavanja, jedva ju uspavam i ako dobro odspava onda prihvaca cicu odmah dok se jos razbudjuje, ali to u pravilu nije u razmacima manjim od 2.30-3 sata. Meni se to cini malo dug razmak u odnosu na duzinu podoja, mozda grijesim. Dal kad odbije cicu ju pustam da place (ako je ocito gladna jer je proslo 3-4 sata), ili joj ipak dam bocicu? I ako ju dam, kao sinoc, kako cu je se rijesiti?
Ovakav nam je jucer bio ritam, copy/paste-am biljesku iz moba:
Podoj 5.30
Podoj 7.30
Pelena obilno popisana
Podoj 8.30 -kratki
Podoj 10.40
Pelena popisana
Izdojeno 11.20 -40 ml
Podoj 13.15 -kratko
Pelena popisana
Podoj 15.30-15.35
Podoj 17.40-17.50
Pelena popisana
Oko 21.00 izdojeno 120 ml (nije htjela cicu, spavalo joj se, a nisam ju htjela uspavat gladnu, ako nije jela vec cca 3 sata. Bocicu je odmah prihvatila.)
Pelena popisana
Slijedeci podoj je bio nocas oko 4, na moju inicijativu, kad je bez pogovora jela oko 10 min, a nakon toga u 7.30.
Jutros sam nabavila dobru vagu, osjetljivu, i po njoj sad ima 5.350 gr, sto je 70 gr vise nego u utorak. Posto su vage razlicite, izvagat cu ju kroz par dana da vidim dal ima bar minimalnog prirasta.
Kompresije radim kad mirno cica pa se pred kraj uspori taj tempo i ona relativno uspava, al u vecini slucajeva ona halapljivo cica 10-ak min, i pusti cicu (nekad se pocne dosta grcit i prdit pa ju pusti, pokusava ponovno uhvatit pa opet pusti u grcu), i to je to od podoja. Patronazna tvrdi da se ne grci jer da ne postoje grcevi nakon 3 mjeseca, nego joj smeta moje mlijeko. Mislim sviknut cu...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma