Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
tebi nije bitno, meni jest. jer na kraju krajeva od toga zavisi nečiji život. mi ne znamo što je točno izliječilo te primjere koje navodiš, a istovremeno zaboravljamo na sve one koji se nisu izliječile sokom, dodirom ili magnetnim rukavicama, molitvom i čime sve ne.

i ne, ne mislim da su ti ljudi frknuti, nego očajni. i da traže bilo kakvu slamku spasa. ali u svemu tome ne mislim da im treba srušiti dostojanstvo time da im se nude pseudoznanstvene gluposti.

načelno, ne volim zaglupljivanje ljudi. i mogu itekako prihvatiti da si još mnogo stvari ne možemo racionalno objasniti - ali onda to priznamo, a ne tražimo odgovor u bracinim plavim očima ili sjedenju na nekom stolcu u nekoj crkvi u italiji (koje dovodi do plodnosti žena čiji muževi imaju problem s neplodnosti :rolleyes: ). čemu uopće ulupavanje novca u istraživanja o raku i lijekovima protiv raka kad očigledno baba manda zna napraviti sok koji će izliječiti rak ili meki torabi zna dodirnuti nečije sise i nestane rak. svašta sam se naslušala i vidjela vezano na tu temu, pa mi je uopće mučno pričati o tome. kao što je nedavno na tv bila emisija o vodi gdje su baljezgali da ako gledamo vodu na lijep način ona će biti dobra, a na loš način, onda će biti loša (takav nekakav bullshit u prime timeu na htv).

u biti, sve pet. ti imaš svoj modus, ja svoj.
vidiš, to je sasvim jedan drugačiji pogled na istu temu. ja ih nikad nisam doživjela očajnima. niti sam imala dojam da im netko ruši dostojanstvo.
u svemu ima iznimaka i ekstrema i ljudi koji za lovu žele prodati apsolutno svašta.
s jedne i s druge strane.

danas sam slušala na radiju neki singl o tabletama protiv bolova...zaboravite na bol...uzmite....blablabla ( nešto na p...) ....to nije zaglupljivanje ?

ja bih kod izbora liječenja za sebe odabrala vjerovatno nešto što bi tebi izgledalo kao očajnički čin, a on to u svojoj suštini ne bi bio.

u svakom slučaju, ne volim ekstreme, ali s niti jedne strane.

tvoj jedini ispravan izbor kako sam shvatila bila bi isključivo znanost?