-
Osoblje foruma
Mi smo, nakon poduzeg mozganja, odlucili cijepiti po kalendaru, ali smo ga ipak malo prilagodili. Nije primio nista u rodilistu, nego tek nakon par mjeseci, a razdvojili smo i sve povece nakupine cijepiva koje su se dale razdvojiti. Neka cijepiva su, s ove strane bare, daleko bolja u nekoj kombinaciji, nego kad se daju svako za sebe pa smo onda te neke ipak odradili X-u-jedan. Procitala sam sve sto se procitati dalo, u nekim okvirima koji su meni ok (ne volim cudnovate stranice o tzv. zdravom zivotu koje uglavnom iskljucivo pisu o vodi koja pamti) i zakljucila da zapravo nitko nista ne zna sa stopostotnom sigurnoscu (niti blizu), ali da opet nema razloga da skroz umrem od straha i preskocim cijepljenje. Izmedju ostalog, otprilike u trenutku kad smo mi donosili odluku o pocetku cijepljenja, prijateljicinom jednogodisnjem sinu je bio dijagnosticiran gadan oblik leukemije i automatski zabranjeno i svo cijepljenje, a i kontakt s drugom djecom pa nam je i to nekako pomoglo pri odlucivanju.
Ne vjerujem slijepo nikome, najmanje pedijatru, ali super mi je sto se s njim da razgovarati i dogovarati, a i sto ne forsira ama bas nista. Je on pro-cijepljenje, ali nikad nam nije s tim bas sjeo na glavu (malo je nutkao, moram priznati, ali sto sad, to mu je posao
). Ono sto mi se svakako svidja su informacije o cijepivima koje svaki put spremno cekaju u paketicu papira koji ide kuci s nama: http://www.cdc.gov/vaccines/hcp/vis/...l?s_cid=cs_000 Nije to sad ne znam kakvo znanje, ali recimo da mi je bitno procitati cak i vjerojatnost temperature, kao npr ovdje. Zapravo nije da sam jednom odgodila upravo zato sto mi nije odgovarala mogucnost da dobije temperaturu kad sam, recimo, morala nekamo putovati. No nikad mu nista nije bilo... i nekako se ne osjecam da smo bas ludi sretnici, vec mozda ipak da nije cijepivo toliki bauk.
S druge strane, razumijem i strah, svakako, pogotovo kod dijete s imunoloskim problemima, autoimunim pogotovo. Stvarno se puno toga ne zna. (A nije ni meni svejedno kad cijepim... samo racunam da nece grom u koprive, s obzirom da je inace sve ok.)
Posljednje uređivanje od Kaae : 05.04.2014. at 00:57
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma