Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Sjećate li se mini golfa?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Sjećate li se mini golfa?

Možda će vas zanimati post kojeg sam prije tjedan dana objavio na svom blogu "Nepoznati Zagreb": "Sjećate li se mini golfa?"

U međuvremenu sam doznao za još jedno mini golf igralište u Zagrebu (u bloku gdje se nalazi "Tvornica", Šubićeva/Ulica Crvenog križa) i za jedno koje je nekad postojalo, a trenutno je stanje nepoznato (južno od Šalate) ... znate li vi za još neko, u tekstu ili ovdje nespomenuto?
    (u tekstu sam posjetio Jarun I, Jarun II, Zapruđe, Utrine, Svetice, Grad mladih)

Igrate li kad mini golf sa klincima?
    (mojima je to uvijek fora, možda baš zato što rijetko imamo priliku igrati ga ... )

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj, baš smo neki dan naletili na mini golf igralište kod bundeka, pa sam pokazala klincima, jako im je to bilo fora. sjećam se kad sam bila mala da je toga bilo svugdje, danas su ta igrališta ko ostaci nakon nuklearnog rata, neuništiva ali zahrđala

odakle vam pribor?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To u ZApruđu, kod Bundeka, je fakat najjadnije - što zbog vandaliziranih terena, što zbog psećih drekića koji su svugdje ...

Mi smo prošlo ljeto pronašli jednu mini golf lopticu uz igralište na moru (Cres, Martinščica) i time je riješen najveći problem, jer nju teško mogu mijenjati druge loptice - ili su prevelike ili prelagane (ping pong loptica) ... a sa štapovima se snalazimo, najčešće igramo sa dva iskrivljena dječja štapa za mini golf koje smo kupili, čini mi se, daaaavno, prije 8 godina, u Bratislavi, za neku siću.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

bilo ih je dosta u istri, živo me zanima koristi li se uopće još koje. i na silbi ima jedno, isto jako zapušteno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    joj, baš smo neki dan naletili na mini golf igralište kod bundeka, pa sam pokazala klincima, jako im je to bilo fora. sjećam se kad sam bila mala da je toga bilo svugdje, danas su ta igrališta ko ostaci nakon nuklearnog rata, neuništiva ali zahrđala

odakle vam pribor?
    Ovo isto igralište kod Bundeka su i moji dečki koristili gooodinama, jer ga se mm sjeća iz svog djetinjstva. Nije tak loše...

Inače, ima još jedno minigolf igralište na ŠRC Sveticama pored dvorane za atletiku (lijevo od zgrade ako gledamo od ulaza prema istoku).

Ali moram priznati da smo se time najviše bavili na moru - uz hotele i odmarališta toga još ima. Ali treba imati vlastite loptice i neki praktični štap (moji su rabili drške od metle i kišobrane jer nismo imali ništa originalno).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.03.2014. at 11:35

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Koriste se, ima ih dosta oko Poreča. Uglavnom se ta igrališta nalaze i kraj drugih sportskih sadržaja, uglavnom uz hotele, pa se može zakupiti termin.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Peterlin, pogledaj fotke u mojem tekstu (vidi link na početku teme), ovo na Bundeku sad izgleda jadno. ostala su bolja, a kažu da je ono u Utrinama nakon mog članka i uređeno.

Mi povremeno svratimo na moru do kampa Slatina uz Martinščicu, tamo mini golf igralište radi, nakon 2-3 godine blage zapuštenosti posljednjih godina ga ponovo čiste.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ima jedno i u dvorcu brezovica, na žalost isto zapušteno kao i
    cijeli dvorac uostalom,
    zadnje se sjećam da smo igrali prije 15 ak godina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme di me nađe...
    Obožavali smo u Crikvi igrati mini golf.
    Svoje sam vodila nekoliko puta u Pionirac. Zapušteno je, ali smo mi nogama malo raščistili lišće pa smo bacali neku lopticu koju smo imali pri ruci. Djeci je bilo zgodno.
    Sjećam se da sam prije nekoliko godina htjela kupiti štap i lopticu pa nisam nigdje pronašla...
    Palo je u zaborav. Sad si me podsjetio, mogla bih za vikend opet s njima.

Ponijet ću i metlu
    Javim dojmove.

A ja sam i za akciju čišćenja i uređenja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad je riječ o Bundeku, mi smo znali nositi metlu da si očistimo igralište!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ima netko ideju kako bi se moglo improvizirati štapove za mini golf? tatek, odličan blog post

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li po sportskim trgovinama štapova i loptica?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ima u Termama Tuhelj, moje dijete obožava igrati.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo, probajte http://www.gsp.hr/minigolf-oprema/lo...nigolf-u-boji/.
    Mi znamo na moru vrijeme kratiti uz minigolf .

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

fora. ali dosta skupo, nažalost...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima ih , ima u Istri Mi smo znali igrati u Rovinju točnije na otoku Katarina

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Na Verudeli u Puli ima igralište na kojem sam se kao mala igrala i utapala u moru tratinčica... bila sam lani sa Smjehuljicom... zapušteno, zahrđalo... a usred turističke zone, ispred akvarija...

Glavno da na 20 metara od toga cvijeta posao kioscima sa šarenom kineskom robom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas su ta igrališta ko ostaci nakon nuklearnog rata, neuništiva ali zahrđala

?
    a baš
    u tisnome, u kampu ima i jako često ga igramo. lipo u dubokom hladu, u kampu, zabavimo se i mi i klinci. ja baš volim mini golf.
    doduše, lani više nisu iznajmljivali palice, kao radi toga što nisu imali fiskalnu kasu

a u solarisu imaju modernu verziju, s gusarskim brodom i svim tim nekim điđama. isto je fora, slavili smo neki rođendan, svi klinci su uživali na tom mini golfu, ništa im to nije presporo.

al isto ja volem ove iz mog djetinjstva. koji završavaju s onim toboganom i košem. super blog tatek!
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 26.03.2014. at 12:41

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo tatek, današnje verzije mini golfa:
    http://www.solarisyachtmarina.com/sp...nture-minigolf
    i još svako malo opali top s gusarskog broda, topovska kugla kao padne u vodu i svih pošprica.
    moraš priznati da nije loše

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji su svi ludi za mini golfom bez obzira na starost
    i samo mogu potpisati cvijetu, već dugo godina ga igramo u kampu Lovišća, potegnemo svaki drugi dan iz Pirovca na mini golf
    prošli vikend je srednji kumio i molio da odemo u subotu na Lovišća samo radi mini golfa, ne moramo se nit ikupati
    i ovaj u solarisu je krasan ali to si priuštimo jednom tijekom ljetovanja

ja sam ga daaaavno igrala u Delnicama u sklopu nekog hotela i često u Sloveniji

i jako bi nas veselila informacija o nekom igralištu u okolici Zagreba, hajde do sat vremena vožnje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    i jako bi nas veselila informacija o nekom igralištu u okolici Zagreba, hajde do sat vremena vožnje
    Ponavljam Terme Tuhelj, ako idete npr. na kupanje.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kod nas je to bilo u šumic hotela Medena kod Trogira. Dali ste mi super ideju!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

E sjetila sam se da sam našem malom prijatelju prije 3-4godine uzela set za mini golf, nije koštao nešto puno, u Nirda, baš ću pogledat imaju li ga još i koliko košta. Mislim da nije bio skup, max 100kn

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajde vidi, zhabi, ima li i šta sadrži. i da nije plastični nego pravi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moji su svi ludi za mini golfom bez obzira na starost
    i samo mogu potpisati cvijetu, već dugo godina ga igramo u kampu Lovišća, potegnemo svaki drugi dan iz Pirovca na mini golf
    prošli vikend je srednji kumio i molio da odemo u subotu na Lovišća samo radi mini golfa, ne moramo se nit ikupati
    i ovaj u solarisu je krasan ali to si priuštimo jednom tijekom ljetovanja

ja sam ga daaaavno igrala u Delnicama u sklopu nekog hotela i često u Sloveniji

Evo tu sam našla popis (koliko je ažuran, nemam pojma): http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatsk...ir-u-minigolfu

Kaže u tekstu da u Zagrebu postoji samo pet terena za minigolf:

Zapruđe
    Utrina
    Šubićeva 12
    Grad mladih
    Jarun

Na toj listi čak nije onaj sa Svetica, ali možda nije dostupan zbog gradnje bazena (t →∞)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajde vidi, zhabi, ima li i šta sadrži. i da nije plastični nego pravi.
    Hocu, al skoro sam sto posto sigurna da je plasticni, provjerit cu uskoro pa se javim.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

plastični smo i mi imali. metalni je vjerojatno jako skup ako je nov. pasalo bi mi kad bih negdje našla rashodovani. možda na hreliću.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima i kod hotela Malin u Malinskoj.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jarun ima dva minigolf igrališta, a onaj na Sveticama je i nadalje dostupan (tko zna do kada ....), iako je najmanje i možda najnemaštovitije od svih.

Uostalom, pogledajte slikice uz post: "Sjećate li se mini golfa?"
    Ono igralište u Šubićevoj sam poslikao pred nekoliko dana, objavit ću uskoro post i o njemu!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I još: pokušajte naći minigolf palice u kineskim dućanima ili možda u Offertisimi - sigurno neće biti neka kvaliteta, ali će bar koštati tek par desetaka kuna (već dugo nisam bio u tim dućanima pa ne znam kak je sada, nekad ih se znalo naći)

i da, hvala na pohvalama za članak, drago mi je da vam se svidio!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo ih je dosta u istri, živo me zanima koristi li se uopće još koje.
    Mi ih koristimo cesto, ima ih na skoro pa svakoj plazi, odnosno u sumarku iza plaza .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nije taj kamp, mi igramo u kampu jazine

modra galica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Na Verudeli u Puli ima igralište na kojem sam se kao mala igrala i utapala u moru tratinčica... bila sam lani sa Smjehuljicom... zapušteno, zahrđalo... a usred turističke zone, ispred akvarija...

Glavno da na 20 metara od toga cvijeta posao kioscima sa šarenom kineskom robom.
    Super clanak, bas me razveselio!

Ima u Puli i na Zlatnim stjenama, takorec izmedu Borginjona i Piramide. Zapusteno, naravno, poput i obliznja 2 teniska terena (druga 2 su funkcionalna).
    Kad sam bila mala je akcija bila i penjanje na te betonske konstrukcije i kule, a dida nas je furao igrati
    Uh koja me nostalgija oprala...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nedavno bili u Poreču u Zelenoj Laguni - i imaju dobar mini golf. kod nas je najveći stručnjak za isti mm - on se kao dijete naigrao minigolfa i sada ga nitko živ ne može pobijediti. Mi nismo bili tamo jedini igrači - bilo je i dosta odraslih igrača - želim reći da su došli igrati zbog sebe a ne djece

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •