Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam je li joj kakica kisela, ali smrdi tako. Ako ne primijetim istu sekundu kada se pokaka, a u pelenama je i potrbuške, kakica se zna zalijepit za prednji dio, i onda koža sva pocrveni, kao opekotina. Mazali smo sa Sudocremom i prođe. Ali se ponavlja. Nismo spremni za bespelenaštvo, uglavnom jer ona ne pokazuje apsolutno nikakve znakove kada se misli pokenjati. Imamo tuticu i stavila bih je tamo, ali ista stvar. Nemam blagog pojma kada će se pokakati. I onda odem iz sobe, u kuhinju pripremiti doručak ili nešto. Vratim se, a kakica smrdi, i onda sve ispočetka. Posipala sam kakicu sodom bikarbonom da vidim hoće li biti reakcije, ali nije bilo. Ići ću po lakmus papir.

Kaka je normalne konzistencije. Nije proljev.
Možeš po lakmus, ali možeš i po probiotik, bilo koji, samo da je za bebe. Reći će ti u ljekarni koji možeš uzeti. To će uravnotežiti crijevnu floru i problem riješen. Nije to zaprqvo ništ strašno, ali izaziva pelenski osip.

Tutica ti je dobra ideja. Svakq ti čast. Vidim puno roditelja iz okruženja koji predugo čekaju s tim pa se bore s osipima, muče s presvlačenjem i pranjem itd. Probaj staviti curu uvijek u isto vrijeme, štajaznam, ujutro ili nakon obroka. Sad ti je idealan tr2nutak dok se još ne diže. Ritqm se uspostavi prilično brzo. Moj stariji je skužio od prve i to slučajno, kad smo ga fore radi stavili na tuticu. Iako još ni blizu nije govorio, a ni hodao samostalno, puzao je do kahlice i pokazivao da mu treba. Spasio si je zadnjicu s tim. Nismo forsirali skidanje pelene, ali taj od jako rane dobi nije htio kakati u nju. Pišanje je drugo i nije sad bitno. Mlađem je trebao koji mjesec dulje, ali isto je brzo išlo. I to gotovo bez ikakvog truda. Sretno!