Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Kisela stolica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, podižem staru temu da ne otvaram novu.

Beba 13 mjeseci, jede apsolutno sve. Već mjesecima stolice su mu svijetložute, kiselkaste, najčešće kašaste. Ajmo reći, u 90% slučajeva. Trbuh jako velik.

On sam jako dobro, i previše napreduje visok i debeljuškast. Ali ta stolica ga muči, sada je dobio i grozan osip po pelenskom području.

Pedijatrica je predložila da za početak eliminiramo iz prehrane kravlje mlijeko i jaja i da uvedemo Allernovu. Inače je malo ovisan o bočici i pije dosta mlijeka (završili smo s dojenjem, dudu neće). Kako će to proći, fakat ne znam.

Ima li netko slično iskustvo? Neki savjet? Hvala!
    Nemam savjet, ali imam isto iskustvo - kod mog starijeg pokazala se intolerancija na laktozu. Od rane dobi ne pije nefermentirano mlijeko. Fermentirano (jogurt, sireve) podnosi nešto bolje, ali isto mora dobro paziti da ne pretjera.

Za eliminaciju kiseline iz organizma pojačaj unos lužnatih namirnica: banane, avokado, krastavac (svježi), orašasti plodovi (orah, badem), povrće svježe i kuhano, žitarice - naročito zob (zobene pahuljice su zakon), heljda, proso...
    Istovremeno ograniči unos namirnica koje povećavaju kiselost organizma: mlijeko, jaja, crveno meso, rafinirani šećeri i drugi slatkiši, pekarski proizvodi od bijelog brašna...

Za brzo uklanjanje kiseline iz organizma nije loše tijekom nekoliko dana (ne dulje od tjedna, da se ne naruši pH organizma) koristiti sodu bikarbonu - u 1 dl vode (pola čaše) staviš najmanju žličicu sode bikarbone i miješaš dok se ne otopi u potpunosti. To se popije 1x dnevno. Osim toga, možeš i guzu oprati tom otopinom.

Evo malo tuđe pameti: https://www.krenizdravo.hr/prehrana/...lica-namirnica
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.12.2020. at 11:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •