-
donacija sjemena - kako?
Vidim da je tema od Vetice netragom nestala. (zasto?)
Zato bih htjela cuti ako netko zna - sto je zapravo zakonski dozvoljeno oko donacije sperme?
Da li je zakon iz 1978. o MPO na snazi? Moze li se naci na webu?
Da li donatori bas moraju biti anonimni ili se moze donirati za neki specificni par? (Recimo, ovdje u US se cesto donacija jajnih stanica bas tako radi, cesto iz obitelji ili prijateljica. Za takvu donaciju sperme nisam cula jer uglavnom ljudi idu preko banke, ali to u Hr sad nije moguce.)
Da li se smije traziti donatora putem oglasa, a ako ne, zasto ne? (Mislim, ovdje na svakom collegeu ima oglasa o tome kako se traze donacije j.s. i kolika je naknada.)
Da li postoje dva razlicita zakona o MPO u pripremi, jedan liberalan, a drugi po uzoru na talijanski koji bi zabranio heterolognu, kako se pisalo po medijima prosle godine?
Posto sam vidjela na forumu da jos neke cure idu u Prag bas zbog donacije, pitam se da li se to stanje moze izmijeniti - mozda bas kroz informiranost o zakonskim pravima. Ponekad se i za zakonsko pravo treba boriti. Ali ako nema zakonskih zapreka da se to obavi u Hr, zasto ti parovi ne bi svoje zakonsko pravo mogli ostvariti u drzavi u kojoj placaju porez i zdravstvenu zastitu? Mene ta nepravda dira u srce (iako nisam osobno u takvoj situaciji) kao sto me pogadja u srce taj talijanski zakon cija je jedina posljedica da podijeli ljude na one koji si mogu priustiti otici u susjednu drzavu i one koji si to ne mogu priustiti. Ima li jos netko tko se tako osjeca?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma