Mi nismo jedina država u Evropi koja nema reguliranu donaciju jajne stanice. Kako bi tek bilo da smo u Irskoj i Italiji?
Imale smo peh sa prof.Kurjakom. Malo je prekoračio službena ovlaštenja.

Osobno mislim da je zakonska regulativa nužna. Ne zbog procedure postupka već zbog sankcioniranja zloupotreba. To je jedno. Druga stvar,
nema logike da se muško sjeme donira, a žensko ne.
No pravno pitanje kao argument su postavili- tko je majka djeteta.
Glupost!Nitko ne može polemizirati oko ovoga, jer je RH potpisnik međunarodnih Konvencija koju je jako ozbiljno obvezuju da poštuje pravilo kako je majka djeteta (u slučaju sumnje) žena koja ga je rodila. Nitko u RH ne bi mogao imati problema oko utvrđivanja svog majčinstva u slučaju oplodnje stanicom druge žene.

Potpuno razumijem što prolazi žena koja želi dijete, koja voli svoga muža i koja ne želi odustati od toga da mu rodi genetski njegovo potomstvo, iako to sama ne može imati.

Primjetila sam da se stavovi žena koje imaju problem znatno razlikuju od stavova onih žena čiji partneri imaju loš nalaz spermiograma.

Ovakva razdijeljenost unutar male grupe ljudi sa problemom neplodnosti nije dobra kod priče o zakonu. Ne podržavam ju.

Ja osobno podupirem mogućnost da se uvede heterologna oplodnja ženskom jajnom stanicom. Sama bih dala svoju jajnu stanicu. Dobar sam genetski materijal, i ne bih nikoga zeznula. Potpisala bi da se odričem svih roditeljskih prava i nikada ne bih išla potražiti svoje biološko potomstvo jer mu činom donacije ne bih automatski postala majka. Zabranila bih i svakome iz svoje obitelji da, u slučaju moje smrti, traži to dijete.
Vjerujem da će u mojoj domovini ovo jednoga dana postati normalna stvar.

Nikome ne osporavam da je kršćanin i katolik, i da nikada ne bi radio MPO i da bi i u dobru i u zlu, zdravlju i bolesti, ap bila to i neplodnost ostao uz svoga bračnog partnera. Ali ako netko želi na MPO, ako donese takvu odluku, jako je glupo ograničiti ga u načinu postupaka zbog volje zakonodavca. Ili daš sve opcije ili ih ne daš. Nema polovičnih rješenja. U stilu, evo ti mercedes pod uvjetom da ga cijelo vrijeme voziš u rikverc.
Nisam niti za neke referendume. Kako o meni bolesnoj i o nas 10-15% može odlučivati cijela nacija. Pa to je nemoralno. Ajde da se odlučuje o nekim normalnim pitanjima, ali kako ćemo nekome dati da se liječi i pod kojim uvjetima je degutantno odlučivati voljom osoba koje nemaju te probleme.