Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Ima li nezaposleni otac pravo na roditeljski dopust

Datum pristupanja
    May 2012

Početno Ima li nezaposleni otac pravo na roditeljski dopust

Dobar dan, molim vas za pomoć, nisam uspjela pronaći odgovor među postovima.

Uskoro trebam roditi, a zbog financijskih razloga smo mm i ja planirali da ja počnem raditi s bebinih 6 mj., i da zatim on ide na roditeljski 8 mjeseci (6+2). No, on je upravo ostao bez posla, i sad je na otkaznom roku.

Može li on kao nezaposlena osoba dobivati porodiljnu naknadu, ako je imao 2,5 god. neprekinutog radnog staža 8 mj. prije odlaska na roditeljski?

Hvala vam!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim da ne

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Probaj ovdje izvući odgovor: http://www.zakon.hr/z/214/Zakon-o-ro...skim-potporama

Koliko se meni čini, imat će pravo, jer se spominje prenos sa majke na oca bez obzira na radnopravni status. Ali, najbolje je da pitaš direktno u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, oni bi ti trebali reći točno.
    Nadam se da će se javiti i netko tko zna kako to sad ide .

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja se sad ne sjećam točno gdje sam to vidjela, ali mislim da ima, ako se prijavi kao nezaposlena osoba u roku od mjesec dana nakon otkaza, i onda im se redovito javlja, tj ostane u evidenciji. Mislim da onda dobiva 1600kn, kao i nezaposlena majka. Dalje nisam gledala jer moj nije više u evidenciji.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A i možda se zaposli, barem na kratko, do 6. mj. bebine starosti, pa onda otvori porodiljni...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •