Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Pita od jabuka s uljem

  1. #1
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno Pita od jabuka s uljem

    Imam super recept za prefinu pitu od jabuka. često ju radim, odlična je, brza i jednostavna.
    Tijesto:
    - 2 jaja
    - 10 dkg ulja
    - 3 žlce mlijeka
    - prašak za pecivo
    - 10 dkg šećera
    - 35 dkg brašna
    Nadjev:
    - 3/4 kg jabuka
    - 5 dkg šećera
    - malo cimeta

    Pjenasto izmiješanim jajima, ulju i šećeru dodamo brašno s praškom za pecivo i mlijeko. Brzo umijesimo tijesto i razdijelimo ga na 2 dijela. Polovicu tijesta razvaljamo na krpu u veličini dna lima za pečenje. Rubove tijesta podignemo uz stijenke lma da nadjev ne iscuri. Tijesto obložimo nadjevom i pokrijemo drugom polovicom razvaljanog tijesta iste veličine. Namažemo uljem i pečemo oko 45-50 min na 180.
    Nadjev: Naribane jabuke izmiješamo sa šećerom i cimetom i pospemo potijestu ( može se i lagano prodinstati, ali i ne mora ).

    Eh, sad, ja doma imam u škrinji puno šljiva...
    Zna li netko bi li umjesto jabuka na ovo mogle ći šljive i kako? ( nisam nikada radila pitu od šljiva )

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, sad, ja doma imam u škrinji puno šljiva...
    Zna li netko bi li umjesto jabuka na ovo mogle ći šljive i kako? ( nisam nikada radila pitu od šljiva )
    Evo, ovdje je nešto slično, pa usporedi: http://www.natanjiru.com/2012/11/soc...-sljivama.html

  3. #3
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    zašto ne bi moglo?
    ako su smrznute sa košćicom onda ih baci u zakuhalu vodu, ne kuhati, samo baciti u zakuhalu vodu i čim malo otpuste vaditi košćicu
    baci šljive prodinstati na maslac, dodaj, ako treba šećera (ja stavim samo vanili šećera) i začina koji ti pašu
    ako su smrznute otkuštene onda samo tako smrznute na maslac

  4. #4
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Moram li ih prije bacanja u zakuhalu vodu odmrznuti ili ne?

  5. #5
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ne, tako ih brzo odmrzneš

  6. #6
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Upravo spekla. Pomijesala i šljive i jabuke ( još mi samo fale kruške ) i okus je odličan!!! Preporučam svima jer je stvarno brzo gotovo

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •