Imam super recept za prefinu pitu od jabuka. često ju radim, odlična je, brza i jednostavna.
Tijesto:
- 2 jaja
- 10 dkg ulja
- 3 žlce mlijeka
- prašak za pecivo
- 10 dkg šećera
- 35 dkg brašna
Nadjev:
- 3/4 kg jabuka
- 5 dkg šećera
- malo cimeta
Pjenasto izmiješanim jajima, ulju i šećeru dodamo brašno s praškom za pecivo i mlijeko. Brzo umijesimo tijesto i razdijelimo ga na 2 dijela. Polovicu tijesta razvaljamo na krpu u veličini dna lima za pečenje. Rubove tijesta podignemo uz stijenke lma da nadjev ne iscuri. Tijesto obložimo nadjevom i pokrijemo drugom polovicom razvaljanog tijesta iste veličine. Namažemo uljem i pečemo oko 45-50 min na 180.
Nadjev: Naribane jabuke izmiješamo sa šećerom i cimetom i pospemo potijestu ( može se i lagano prodinstati, ali i ne mora ).
Eh, sad, ja doma imam u škrinji puno šljiva...
Zna li netko bi li umjesto jabuka na ovo mogle ći šljive i kako? ( nisam nikada radila pitu od šljiva)