Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: Povratak na posao i teška strepnja

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

To su ozbiljne stvari, nisu gluposti u pitanju. Da me zalije "slučajno" kavom nekako bih i kužila...ali je ovo već bolesno inaćenje. Toliko je usredotočena na to da me izignorira i ponizi da joj ne smeta niti što je u to upetljala nedužne male osobe. Niti posljedice koje bi mogle proizaći iz toga.
    Posljednje uređivanje od sirius : 04.04.2014. at 11:50

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku

Sad sve ovisi imaš li mogućnost pisane komunikacije. To bi zaista moglo olakšati stvar.
    Nažalost, kod nas se "dokumentiraju" samo već po protokolu određeni dokumenti na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi. Ostatak komunikacije je, nažalost, cijeli u usmenoj i neposrednoj komunikaciji. No,postoji valjda mogućnost da mi, eventualno,(kako je netko ovdje bio spomenuo)netko nešto što ne želi uraditi a dužan je po poslovnoj odgovornosti, mora potpisati, pa da se onda to evidentira gdje je relevantno. To da...To sam se prije bojala koristiti jer sam stalno mislila da ću time još dodatno podjariti situaciju. Da će ova još više pošandrcati kad vidi da joj tako direktno radim kontru....Ali morat ću. Radi djece. Radi sebe same. Makar me zatukla bejzbol palicom negdje u nekom podvožnjaku
    Posljednje uređivanje od Gingerbelly : 03.04.2014. at 09:24

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Urudzbirati nesto nije problem, papir trpi svasta.
    A i mail, ovako kako je Freya napisala je zbilja OK, ja cesto imam u CC oko nekih stvari i sefa. nek se zna da je moj dio obavljen iako me niko ni ne trazi da isto napisem.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Iz desetogodišnjeg radnog iskustva MM-a u sličnoj ustanovi moram, nažalost, potpisati poslednji trampolinin post. Verovatno ćeš u daljem radu često nailaziti na situacije u kojima ćeš morati da biraš da li ćeš na propuste u tuđem radu zažmuriti, reagovati samo polovično, ili ćeš založiti celu svoju reputaciju i karijeru, a bez nade da tuđe greške ispraviš .
    Problem nije alfa ženka, nego cela struktura kolektiva kojima odgovara takvo vođstvo, i koji će, čak i kad ova sadašnja ode u penziju, sa olakšanjem sebi iz svojih redova odabrati novu da ih predvodi, jednako kapricioznu kao i prethodna. Takav obrazac ponašanja ne možeš izmeniti, možeš se samo na neki način prilagoditi ili otići.
    Ako ne možeš da ispijaš kafice sa sociopatom (MM nije mogao), ostaje ti ono što je već predloženo-tvoja maksimalna profesionalna korektnost i stalno ostavljanje pismenih tragova o svom radu i saradnji sa tom gospođom. Vreme je na tvojoj strani, jer se ta gospođa neminovno bliži penziji, a ti sa godinama izgrađuješ sebi ugled i odnose na poslu.
    U međuvremenu, održavaj korektne odnose sa osobama koje ti se čine vredne poverenja, ali strogo u poslovnim granicama, izbegavaj iznošenje činjenica o svom porodičnom životu.
    Pokušaj da sebe postaviš drugačije pri povratku na posao-ipak, ti više nisi „balavica“, ti si majka dvoje dece, kao verovatno i većina tvojih koleginica, bez obzira na porodiljni ti si član tog kolektiva već godinama i u skladu sa tim se i postavi. Jer, „kolektiv“ je vrlo povodljiv i isključiv kao i svaka druga zajednica ljudi, i tvoj povratak ti zaista pruža priliku za novi početak.
    Napravi u svojoj glavi nekakav sistem kojim ćeš održavati ravnotežu raspoloženja-provodi minimalno vremena sa neprijatnim ljudima, a maksimalno se posveti delu posla koji voliš.Uvek posmatraj kroz vremensku perspektivu- međuljudski odnosi se menjaju, stariji članovi odlaze u penziju, mlađi dolaze, i za par godina možda će tvoj položaj u kolektivu biti bitno drugačiji.
    Sa druge strane, ja lično bih pokušala da postavim granice bezobraznoj komunikaciji nekakvim svojim sarkastičnim odgovorom, mada ne znam koliko bi to bilo mudro.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Gingerbelly, nisi razumjela, pitala sam je li moguće da svoju službenu komunikaciju sa tom rošpijom (ali i sa šeficom) svedeš na formalne mailove - molim, ovo, hvala, ja bih upozorila na ovo, hvala i sl. Da imaš pisani trag o tome kako ti radiš posao, o tome što tražiš, o tome na što upozoravaš i radnicu, ali i šeficu; ali i kakav feedback dobivaš na svoje mailove.

Bez pisanog traga ne možeš dokazivati ništa, sve ostaje na rekla kazala. Ako ti prekipi, možeš se žaliti šefu iznad šefice ili kome već treba, a da bi se išta napravilo, pa i tu ženu opomenulo (prvi korak u sankcijama prema ZOR-u), moraš imati dokaz.

Ja bih pokušala sve poslovno formalizirati mailom, a privatna komunikacija me ne bi tangirala. Ako me neće pozdraviti u gradu, zaboli me, ako će ušutiti svaki put kad ću proći kraj njih, dobro, ali ima da se napravi posao. Zamolit ću je jednom, pa drugi put. Treći put idem šefici. Ako šefica ništa ne poduzme, ponovo ću tražiti šeficu, a onda idem još jedan stupanj gore. Sve pismeno.
    Ono, bez emocija, bez straha, bez onoga tko je kome što rekao, hladne glave, tu smo da radimo, tko neće raditi, ciao.

POTPIS.
    Masu puta sam se na vlastitoj koži posvjedočila da je ovo uglavnom jedini način da zaštitim svoj rad i sebe kao pojedinca u kolektivu.
    "Ne moraš me voljeti ali moraš me cijeniti, kao i ja tebe, i moramo zajedno funkcionirati jer smo kotačići u mehanizmu koji nas plaća."

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Gingerbelly prvotno napisa Vidi poruku
    Odbila bi,presretna zbog tog prijedloga!!Svima bi s posebnim guštom pričala kako sam ju moljakala za društvo, da me primi pod milosrđe i sl...Sve to izvrnula bi ruglu, i našla dovitljiv način da me ismije. Gotovo sam sto posto sigurna u to.Da ne govorim koliko bi likovala što je "pobijedila" balavicu i stavila je na njeno mjesto...

S osmijehom (koliko god ti bljak bilo) je pozovi pred svjedocima na kavu, neformalno napomeni da bi željela porazgovarati o tome kako ćete po tvom povratku sa porodiljnog surađivati.
    Ako si ti njoj nadređena, imaš potpuno pravo na pozivanje na razgovor.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako sam dobro shvatila, ti si njoj nadređena odnosno nadzor? Da li bi ti odgovarala za njezine propuste ukoliko ona zaista u svojoj zločestoći prijeđe granicu ?
    Ako je tako, nema mjesta tvojem strahu niti milosti.
    Posljednje uređivanje od sirius : 04.04.2014. at 11:49

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

[ Drugim riječima,ako bi šefika zanijekala činjenicu da sam joj u više navrata ukazivala na neposluh gđe opake, i naravno, ukoliko bi dotična učinila isto, sve bi se prelomilo preko mojih leđa jer bih ispala nesposobna za voditeljstvo tog segmenta, i ona koja nije dala direktive kako i što činiti. Također, ispalo bi i da nisam uopće nadzirala uvjete rada. Šefiku ne znam privatno. Međutim iz priča prije zaposlenja, iz priča ostalih kolegica, kao i iz mog dosadašnjeg iskustva, došla sam do dojma da je ona jedna prilično korektna osoba. Ima svoje neke mušice, ali je (što je iznenađujuće obzirom na dugogodišnje prijateljstvo s dotičnom) uvijek prema meni bila ljubazna, fer i susretljiva. Nije bilo nikad da mi nije dala slobodni dan kad mi je trebao, da mi nije micala godišnji po potrebi, da me nije zvala kad je neko okupljanje...Pa sad...Ne znam. Ne mogu zamisliti da bi tu tako grozno utajila istinu drito u lice. Ali, znam...sve je moguće.
    Posljednje uređivanje od sirius : 04.04.2014. at 11:48

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja kao roditelj dva vrtićka djeteta i jednog školarca izgrizla bih se živa da se u grupi događa nešto opasno a nitko ne reagira. Pa bih makar voljela znati o čemu se radi da mogu reagirati ja. U krajnjoj nuždi_ispisom/preseljenjem.

Mislim da tebi nije toliki grč od te žene koliko od činjenice da si trebala stvar riješiti a propustila si to napraviti.

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    S osmijehom (koliko god ti bljak bilo) je pozovi pred svjedocima na kavu, neformalno napomeni da bi željela porazgovarati o tome kako ćete po tvom povratku sa porodiljnog surađivati.
    Ako si ti njoj nadređena, imaš potpuno pravo na pozivanje na razgovor.
    Da, ali vidiš da ona mene uopće ni najmanje ne doživljava kao nadređenu. Dotična je neposlušna i begenaje moje upute i inzistiranja čak i u mnogo ozbiljnijim stvarima i situacijama. Vjeruj mi, sto posto sam sigurna da bi pred svima, bez da i trepne, rekla kako ona i ja nemamo o čemu razgovarati. Mrtva hladna. Poklopila bi me ko lonac. A ja bih ispala kao zastrašena trtarošica koja se ulagivanjem htjela domoći njezine milosti i prekinuti njezino bezrazložno neprijateljstvo. To bi bila jedna vrlo mučna situacija.

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kao roditelj dva vrtićka djeteta i jednog školarca izgrizla bih se živa da se u grupi događa nešto opasno a nitko ne reagira. Pa bih makar voljela znati o čemu se radi da mogu reagirati ja. U krajnjoj nuždi_ispisom/preseljenjem.

Mislim da tebi nije toliki grč od te žene koliko od činjenice da si trebala stvar riješiti a propustila si to napraviti.
    Istina. Rekla sam da mi je strahovito žao zbog toga. I muči me savjest. Iskreno, previše sam se zastrašila da bih reagirala kako treba. Mislila sam da će mi pomoći prijavljivanje problema šefici...i čekala sam, i čekala...ali od tog nije bilo ništa. Trebala sam ići dalje.Reći roditeljima. No eto. Nisam. Pogriješila sam. Sad kad gledam unatrag, i pod cijenu otkaza (koji bi mi možda nakon toga i namjestili iz ozlojeđenosti jer sam osramotila "kuću") ne bih to ponovila.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imaš sto scenarija SbbKbb.

Nemoj se njima zamarati nego radi. Stručno i odgovorno.

I nije bitno kako ona tebe doživljava nego kako ti sebe doživljavaš.
    Da, ali vidiš da ona mene uopće ni najmanje ne doživljava kao nadređenu. Dotična je neposlušna i begenaje moje upute i inzistiranja čak i u mnogo ozbiljnijim stvarima i situacijama. Vjeruj mi, sto posto sam sigurna da bi pred svima, bez da i trepne, rekla kako ona i ja nemamo o čemu razgovarati. Mrtva hladna. Poklopila bi me ko lonac. A ja bih ispala kao zastrašena trtarošica koja se ulagivanjem htjela domoći njezine milosti i prekinuti njezino bezrazložno neprijateljstvo. To bi bila jedna vrlo mučna situacija.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Njezino osorno ponašanje je njezina sramota, a ti bi imala svjedoke da si pokušala ostvariti (kvalitetan) kontakt, makar samo sa pozivom na kavu odnosno čašicu razgovora. Možda ti samu sebe vidiš kao zastrašenu trtarošicu?

Sve poslovne dogovore sa njom radi pismenim putem, makar i naknadno odnosno nakon što je odrađeno napišeš mail. Prema današnjem razgovoru, dogovoru itd podsjećam na to i to... Zaštiti sebe.
    Očito moraš postati debelokožac, naravno ako se vidiš i dalje na tom radnom mjestu.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Takvo razmišljanje baš i nije ”voditeljsko” razmišljanje. Ti si voditelj, glavna, ti trebaš pozvati na red/razgovor/odgovornost. Ona ne može odbiti bez posljedica. Ti si dužna učiniti sve sa svoje strane da kolektiv dobro funkcionira!
    Kad ti to postane jasno biti će te briga što netko misli (ili ti misliš da oni misle), i tek ćeš tada raditi svoj posao kako treba.
    I naravno, sve dokumentiraj ! Na vrijeme ukaži svom šefu na problem- na neutralan, objektivan način .
    Ovo vaše prepucavanje mi se više čini na osobnoj razini, nego profesionalnoj.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja mislim da ta zena zasluzuje ili otkaz ili suspenziju neke vrste,zar bi itko trebao imati griznju savjesti da joj to "priusti"

Toliko je sposobnih zena svih generacija koje bi rado popunile njezino mjesto

Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku

Na žalost, danas je u Hrvatskoj sposobnost na vrlo niskoj cijeni. Ponekad je čak i mana.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nazalost

To treba promjeniti pa krenimo redom LOL od ove azdaje

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja mislim da ta zena zasluzuje ili otkaz ili suspenziju neke vrste,zar bi itko trebao imati griznju savjesti da joj to "priusti"

Kako bi se ti osjecala da dobijes suspenziju na temelju toga jer te voditelj "ne voli"?
    Gingerb nije napravila bas puno (po onome sto pise) oko toga da upozori (s pisanim tragom) doticnu, nije isla visoj odgovornoj (sefiki) da joj ukaze na problem, nije raspravila problem s gdjom niti nadleznima...nista od toga. Ginger tek treba sve to uciniti,pokrenuti i pokusati razrijesitit situaciju.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih gospođu pozvala na kavu i kolače.

i probala vidjeti može li išta popraviti u komunikaciji.

eto
    Ovo je o.k. savjet, ja sam prije 10-ak godina tako "slomila" led oko jedne slične persone. Dan danas smo si "dobre", ono... izgrlji me i izljubi kad me vidi (doduše rijetko ali se srećemo poslovno).
    S druge strane sam toj istoj osobi rekla, nakon što je prokomentirala sva važna kako "nju na poslu svi vole" da meni to nije važno, da se na posao ne dolazim voljeti jer za to imam doma svoju obitelj koja me voli bezrezervno, a na posao
    dolazim raditi i kome sam dobra - o.k., drago mi je, a kome nisam - o.k., bit ću korektna i odraditi kolegijalno i profesionalno svoj posao...

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma koja kava, ma koji kolači!?
    Žena je, prema opisu, čisto zlo koje se hrani tuđom energijom. Dok god se osjeća da joj nitko ništa ne može i da njeno ponašanje prolazi bez posljedica, nastavit će tako. Nikakav pokušaj približavanja, podilaženja i sl. ne bi završio pozitivnim ishodom po Gingerbelly. Trebaš održavati jasnu, korektnu, profesionalnu i nedvosmislenu komunikaciju. Inzistirati na ovlastima koje proizlaze iz tvoje uloge i tražiti da ona izvrši ono što se od njenog opisa radnog mjesta očekuje. Imate vjerojatno i neki kolegij gdje možeš otvoriti problem poteškoća u radu s dotičnom i potkrijepiti to konkretnim primjerima uskraćivanja suradnje, koji za posljedicu imaju ometanje tebe u izvršavanju svog posla.
    U krajnjem slučaju u kolektivnom ugovoru ili nekom dokumentu koje regulira vašu domenu zasigurno postoje odredbe koje se odnose na zaštitu radnika od mobbinga i kome se možeš obratiti. Jer ovo je mobbing. Kao jedna od mogućnosti jest uputiti prijavu nadležnoj instanci. Možda se gđa malo "pribere" pod rizikom sankcija. Razmisli i o tome.
    Posljednje uređivanje od reny123 : 03.04.2014. at 19:53

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zar ovo nebi bio dovoljan razlog za suspenziju....ili otkaz
    Pa onda bi i voditeljici trebalo dati otkaz, jer je vidjela sto se dogadja i nije reagirala (ako nije-sorry, sad se ne sijecam vise sto je pisano ) a odgovorna je i nadredjena.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Lulu-mama Naravno da je i voditeljica odgovorna,priznala je i Gingerb da je trebala bolje odreagirati i vecina se s tim slaze

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Gingerb je trazila savjete. I dobila ih je nekoliko jako korisnih (po mom misljenju). Da li ce ih primjeniti ili ne, to je samo na njoj.
    U svakom slucaju: SRETNO sa rjesavanjem situacije!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

...
    Jedino što mi se iz tvojih dasadašnjih postova čini da si ipak dovoljna jaka i sposobna, da doradiš svoj posao nabolje i najkorektnije što možeš, a na međuljudske odnose ćeš se morati ili priviknuti i stvoriti sama u sebi neki balans ili promjeniti posao.
    Posljednje uređivanje od sirius : 04.04.2014. at 11:45

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Problem nije alfa ženka, nego cela struktura kolektiva kojima odgovara takvo vođstvo, i koji će, čak i kad ova sadašnja ode u penziju, sa olakšanjem sebi iz svojih redova odabrati novu da ih predvodi, jednako kapricioznu kao i prethodna. Takav obrazac ponašanja ne možeš izmeniti, možeš se samo na neki način prilagoditi ili otići.
    Sad vidim ovaj post, da, točno to, to sam htjela reći i ja.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma koja kava, ma koji kolači!?
    Žena je, prema opisu, čisto zlo koje se hrani tuđom energijom. Dok god se osjeća da joj nitko ništa ne može i da njeno ponašanje prolazi bez posljedica, nastavit će tako. Nikakav pokušaj približavanja, podilaženja i sl. ne bi završio pozitivnim ishodom po Gingerbelly. Trebaš održavati jasnu, korektnu, profesionalnu i nedvosmislenu komunikaciju. Inzistirati na ovlastima koje proizlaze iz tvoje uloge i tražiti da ona izvrši ono što se od njenog opisa radnog mjesta očekuje. Imate vjerojatno i neki kolegij gdje možeš otvoriti problem poteškoća u radu s dotičnom i potkrijepiti to konkretnim primjerima uskraćivanja suradnje, koji za posljedicu imaju ometanje tebe u izvršavanju svog posla.
    U krajnjem slučaju u kolektivnom ugovoru ili nekom dokumentu koje regulira vašu domenu zasigurno postoje odredbe koje se odnose na zaštitu radnika od mobbinga i kome se možeš obratiti. Jer ovo je mobbing. Kao jedna od mogućnosti jest uputiti prijavu nadležnoj instanci. Možda se gđa malo "pribere" pod rizikom sankcija. Razmisli i o tome.
    U potpunosti se slažem s ovim postom.
    Ne bi mi padalo na pamet zvati na kavu ovakvu osobu, a ne vidim i čemu. Sve fino i profesionalno, obavljaj svoj posao savjesno i najbolje što možeš, zbog toga si tu, a ako ne ide, iskoristi sve mehanizme koji ti se nude, bez pardona.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    U potpunosti se slažem s ovim postom.
    Ne bi mi padalo na pamet zvati na kavu ovakvu osobu, a ne vidim i čemu. Sve fino i profesionalno, obavljaj svoj posao savjesno i najbolje što možeš, zbog toga si tu, a ako ne ide, iskoristi sve mehanizme koji ti se nude, bez pardona.
    potpisujem, i Zuskin savjet - pismena komunikacija.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Bojim se samo da će blokirati i pismenu komunakciju, kako blokira i usmenu, ali vrijedi barem pokušati.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naravno, ali ginger ostaje trag o komunikaciji, to je bit
    i problematična gospođa će toga biti svjesna

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove