Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Moj se sincic boji kupanja...

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno Moj se sincic boji kupanja...

Moj sincic se panicno boji kupanja, kad ga skinem on shvati sto ga ceka sav se zacrveni i rasplace, kad ga trebam spustit u kadicu grcevito me uhvati za majicu, kupanje traje jako kratko tek toliko da ga operem i osvjezim, naravno uz njegov plac. Cim ga izvadim zamotam ga cjelog u rucnik da mu se samo glavica vidi i on se onda smiri. Zasto je to tako i sto da radim da mu se to kupanje napokon svidi? Njemu je skoro 2 mj, i u pocetku se nije bojao kupanja, ali sad je to strasno, a voljela bi da uziva. Ako tko ima kakav savjet, prijedlog sto da napravim bila bi zahvalna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si probala da se kupa s nekim od vas velikim?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije to rijetkost... Dok su sasvim mali - ne kuže. Kad počnu razumijevati, dolazi i strah... Većina djece zavoli kupanje tek kad počnu sjediti. Prije toga - boje se duboke vode, ne vole pretoplu/prehladnu vodu, ne vole skidanje odjeće... ima puno razloga. Moj mlađi nije volio veliku kadu, pa sam ga dugo dugo kupala u maloj (stavila malu kadu u veliku).

Probaj ovako kako jelena kaže - u veliku kadu s još nekim. Uostalom kupanje nije imperativ - opereš ga i gotovo, pa za tjedan dana probaj ponovno i tako dalje...

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jel mu možda hladno? Starija je tako urlala dok nisam skužila da joj je bilo hladno iako je bila ok temperatura, napravila sam saunu u kupaoni i sav plač nestao.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nama je kupanje bio stres jer je ova toliko urlala i otimala se pa smo je počeli izbegavati kupati.
    Kad sam se žalila frendici, uvalila nam je tummy tub i rekla probajte.
    Onog trena kad smo malu uvalili u to, na licu je imala nirvana izraz. Svaki put smo odvaljivali od smijeha kako bi se smirila i opustila. Nakon par mjeseci, to je prerasla, a onda joj kadica više nije smetala.
    Vidi na google fotke i filmiće klinaca u tummy tub, svi izgledaju isto

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mojoj prvoj je pomoglo kad sam joj dala da siki u kadici. Panika prosla kao rukom odnesena.

Drugoj ni to ne pomaze, ona jednostavno nije takav sisavac-ovisnik da je sika moze tako potkupiti.
    I jednu i drugu smo u pocetku kupali jaako rijetko, svakih 2-3 tjedna, ja taj plac jednostavno ne mogu slusati cesce.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Možda se nečeg prepao u vodi i sad se boji.. Tako je bilo kod nas, prvih par kupanja dok je bio mali je prošlo dosta zbunjeno, uz malo plača i to je to..
    Onda je skužio da se kupa i uživao je sve dok ga voda nije pošpricala po licu, tad se jako prepao, počeo plakat i nakon toga je kupanje bilo muka.

Onda sam ga jednu večer malo zbunila Odnjela sam kadicu u sobu u kojoj najviše boravi, tj.promijenila sam mjesto kupanja. Pokazala sam mu kadicu i počela je nervoza ali sam ga dugo umirivala, šaptala mu i mazila ga.. Kad se dovoljno smirio natočila sam vodu, dragi mu je dao prste u ruku za sigurnost a ovaj ga je panicno drzao, ja sam mu naslonila svoje lice o njegovo , nastavila mu šaptat i lagano ga spustila u vodu i još neko vrijeme ostala sa licem na njegovom da zna da sam tu.. Malo je zaplakao, stao, pogledao oko sebe, a onda otvorio šakice i počeo se meškoljit po vodi ko nikad sad se kupamo uz smiješak i meškoljenje, samo mu voda ne smije na lice

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

H. je imao paničan strah od kupanja, dok nisam skužila da je njemu smetao taj šok suho-mokro. Pa sam ga prvo lagano rukom močila i tek onda ubacila u malu kadicu (s puno pretoplom vodom za moj ukus).
    I dan danas je takav, i kad se kupa u kadi i u moru, ulazi kap penzić

Tako malim bebama svašta može biti, jedino kako mogu izraziti nezadovoljstvo je plač.

Ja ne bih inzistirala na kupanju, tek bih svako malo probala s različitim pristupom. Jednom će se naviknuti, i sasvim sigurno uživati u kadi.

thunder buddy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Potpisujem Jelenu. Naša curka, praktički od rođenja, uživa u kupanju s tatom u velikoj kadi. I dubokoj vodi

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nazalost zajednicko kupanje nije opcija jer imamo samo tus kabinu sa vratima, nema kade pogledala sam na netu za taj tumy tube i bas mi je interesantno, mada mislim da bi se moj prestravio od tolike vode, ali danas sam u trgovini vidjela ogromnu teglu za cvjece zamalo dosla u napast da ju kupim i nalijem vodu no malo razmisljajuci kasnije dosla sam na ideju da ga necu kupati danas, nego sam napravila sljedece... uzela sam lavor i napunila ga vodom po meni idealnom temperaturom, ali koja nisam mjerila, bebacu sam skinula pelenu, a gornji dio nisam mu skidala, kad je vidio da sam pripremila rucnik malo se prestravio ali sam ga umirila, oprala sam mu samo guzu i noge u lavoru, a ja sam jako ponosna na njega jer nije plakao pri dodiru s vodom, pokusat cu tako nekoliko puta pa ce valjda shvatiti da mu voda nije neprijatelj.
    Lako je moguce da ga je ranije za vrijeme kupanja voda poprskala po licu kao sto je Apsu napisala, te da je i to jedan od uzroka sto se sad boji, ali nastojat cemo se rijesiti straha.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moja je isto urlala dok nismo digli temp za jedan stupanj preko one "preporučene". valjda joj je bilo hladno. sad je prešla na drugu stranu i kupa se u poluhladnoj vodi.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    moja je isto urlala dok nismo digli temp za jedan stupanj preko one "preporučene". valjda joj je bilo hladno. sad je prešla na drugu stranu i kupa se u poluhladnoj vodi.
    tko bi njima vise udovoljio, taman se naviknes na jedan sistem, a oni vec promjene pricu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    tko bi njima vise udovoljio, taman se naviknes na jedan sistem, a oni vec promjene pricu.
    He he he.... bit ce toga jos! Zapravo, to je trajno stanje. Ja i dalje ne vidim kraja, a gle u potpisu koliki su mi klinci...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tummy tub!
    spasio me s blizancima.
    starija je urlikala jer joj se nije svidio polozaj u normalnoj kadici, i tko zna što još....svako kupanje je bila živa frustracija.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

moje je iskustvo da neka djeca jednostavno vole kupanje, a druga jednostavno ne vole.
    s ovima koji ne vole stvarno treba imati živaca, ali se i to s vremenom malo ublaži.
    ali ne prestaje.
    barem je tak kod mene doma.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi smo od ultra mrziteljice kade i kupanja uvođenjem tummy tuba dobili bebu koja skoro pa meditira u vodi, a kad je prerasla tummy tub, onda je kada postala omiljeno mjesto. Voda joj je od tada velika ljubav, svaki dan bi se igrala u vodi i s vodom, kasnije nikad nismo imali problema s kupanjem u moru, ni lani, ni preklani. Jednostavno bi zaplutala u kolutu i ponovo meditirala.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne znam što je tummy tub i ne da mi se tražiti sada na googleu, ali mi imamo tu neku special kadu koja je napravljena, da tako kažem, "anatomski", znači bebača legneš unutra i on je fiksiran, drži ga ta kada... i stvarno je lud za kupanjem. Ta kada ima na sebi i mjerač temperature, pa mi pokazuje koja je temp vode. Velika je, pa će se moći kupati u njoj i kao veliki, a ima i nosače da se pričvrsti na našu kadu, uglavnom, vrijedi svake lipe.
    Znam kolika je temp vode, ali svejedno uvijek dobro zagrijem kupaonicu, ručnik i robicu koju će obući nakon kupanja i prvo ga rukom lagano smočim i tek onda u kadu, da mu ne bude šok kada tek uđe u vodu. Pokušaj tako!

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što je tummy tub i ne da mi se tražiti sada na googleu, ali mi imamo tu neku special kadu koja je napravljena, da tako kažem, "anatomski", znači bebača legneš unutra i on je fiksiran, drži ga ta kada... i stvarno je lud za kupanjem. Ta kada ima na sebi i mjerač temperature, pa mi pokazuje koja je temp vode. Velika je, pa će se moći kupati u njoj i kao veliki, a ima i nosače da se pričvrsti na našu kadu, uglavnom, vrijedi svake lipe.
    Znam kolika je temp vode, ali svejedno uvijek dobro zagrijem kupaonicu, ručnik i robicu koju će obući nakon kupanja i prvo ga rukom lagano smočim i tek onda u kadu, da mu ne bude šok kada tek uđe u vodu. Pokušaj tako!
    I mi imamo ovakvu kadu i odlicna je!!
    Stariji se obozavao kupati u njoj, a i mališa od 3 mjeseca ide njegovim stopama

Sent from my iPhone using Tapatalk

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sinoc sam ga opet stavila u lavor, napunila ga punog vodom i to ne onom preporucenom temperaturom, nego nesto blazom, njega sam do pola umocila unutra i on je uzivao nekoliko minuta. Danas cemo pokusat ponovo s kadicom na isti taj sistem, mozda mu voda sad vise nije toliko strasna pa javim..
    I znam da lavor zvuci vjerojatno smjesno, ali ocajna vremena ( u ovom slucajnu ocajna mama ) zahtjevaju ocajne mjere

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u slučaju samo tuš kade možete opet skupa, stojećki naslonjen na tebe pa s drugom tuširaš, ili čučnuti se

lavor nije smješan, zakaj bi.

inače moje starije smo kupali u kadici , prvog u sobi, klinku u kuhinji, ali maloga smo odma uvalili u kadu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja je bas volila hladniju vodu. Isto je urlala u kadici s toplom vodom,od prvog dana. S druge strane u velikoj kadi s nekim od nas i hladnijom vodom joj je bilo vec puno bolje, a najvise je voljela bas tusiranje. Uglavnom, ne da smo pazili da joj lice ostane suho nego je uvijek bila mokra od glave do pete. I postala veliki ljubitelj kupanja.

treba eksperimentirati i vidjeti sto im vise pase. Ja ne bi odustala od kupanja posve, ipak stize ljeto, vrucine, treba naci nacin da se bebu bez drame malo opere jer ce se sigurno znojiti...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    Sinoc sam ga opet stavila u lavor, napunila ga punog vodom i to ne onom preporucenom temperaturom, nego nesto blazom, njega sam do pola umocila unutra i on je uzivao nekoliko minuta. Danas cemo pokusat ponovo s kadicom na isti taj sistem, mozda mu voda sad vise nije toliko strasna pa javim..
    I znam da lavor zvuci vjerojatno smjesno, ali ocajna vremena ( u ovom slucajnu ocajna mama ) zahtjevaju ocajne mjere
    Bravo za lavor! Moji su ga obožavali i ljeti na balkonu!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moje su urlale ako sam ih stavljala na leđa u kadicu... Kad sam ih u vodu umočila potrbuške, počele su uživati.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja svoje cure nikad nisam stavljala skroz gole u kadu
    Skinem sve i zamotam u tetru
    I onda lagano mocim nju i i tetru i lagano odmotavam
    Tako im nije preveliki sok iz suhog i obucenog u mokro i golo
    Kupanac je u maloj kadci, a kad se to preraste, onda ih kupam u velikoj, al uz pomoc onog nastavka u kojem su u polulezecem polozaju
    Sa sve tri je tako dobro funcioniralo
    S tim da ova najmanja voli malo topliju vodu i okolinu, plakala je samo kad joj je bilo hladno

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mi smo uspjeli, vec dvije veceri uzivamo u kupanju u kadici, s tim da moram staviti malo hladniju vodu, nikako onu od 37 stupnjeva jer mu je to prevruce i polozaj potrbuske (dosad smo uvijek koristili polozaj na ledima) i on suti, brcka se, uziva

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •