Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kreativno prezentiranje

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno Kreativno prezentiranje

huh...mislim da tema nije nikom previse draga, al mozda se nadje netko sa idejom...
    Ovako, na faxu moramo odrzati prezentaciju na osnovu dva texta, a tema je Leitfaden Interview. Ne znam kako se leitfaden kaze na Hrvatskom pa evo opis: to je interview gdje se postavljaju "otvorena" pitanja koja bi trebala potaci ispitanika na pricanje. Dakle ne na kratke odgovore, nego opis necega i nema predlozenih odgovora poput, da/ne/zadovoljan/nezadovoljan. Npr. jedno takvo pitanje moze biti "Ispricajte mi kako je to bilo kad ste...nesto". Dakle imas pripremljene teme za koje trebas informacije i to je sve.
    Tema naseg istrazivanja su mehanizmi koji odluciju o izboru skole (s tim da cemo se konkretnije pozabaviti socijalnim mehanizmima koje dovode do zanemarivanja/ prikracenosti djece iz nizih slojeva drustva). Malo sam sve to slampavo prevela, al kuzi se, ne?

I sad, da nasa muka bude jos veca, prof. ocekuju da ta dva texta prezentiramo KREATIVNO, tako da budu nezaboravni. Njihov primjer: prosle godine je jedna grupa napravila igrokaz. Dakle, PowerPoint mozemo skoro pa zaboraviti, on je vise sekundaran. I ja sad guglam, ali ne pronalazim nista.

Ima li netko ideju kako napraviti spektakl od toga?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    huh...mislim da tema nije nikom previse draga, al mozda se nadje netko sa idejom...
    Ovako, na faxu moramo odrzati prezentaciju na osnovu dva texta, a tema je Leitfaden Interview. Ne znam kako se leitfaden kaze na Hrvatskom pa evo opis: to je interview gdje se postavljaju "otvorena" pitanja koja bi trebala potaci ispitanika na pricanje. Dakle ne na kratke odgovore, nego opis necega i nema predlozenih odgovora poput, da/ne/zadovoljan/nezadovoljan. Npr. jedno takvo pitanje moze biti "Ispricajte mi kako je to bilo kad ste...nesto". Dakle imas pripremljene teme za koje trebas informacije i to je sve.
    Tema naseg istrazivanja su mehanizmi koji odluciju o izboru skole (s tim da cemo se konkretnije pozabaviti socijalnim mehanizmima koje dovode do zanemarivanja/ prikracenosti djece iz nizih slojeva drustva). Malo sam sve to slampavo prevela, al kuzi se, ne?

I sad, da nasa muka bude jos veca, prof. ocekuju da ta dva texta prezentiramo KREATIVNO, tako da budu nezaboravni. Njihov primjer: prosle godine je jedna grupa napravila igrokaz. Dakle, PowerPoint mozemo skoro pa zaboraviti, on je vise sekundaran. I ja sad guglam, ali ne pronalazim nista.

Ima li netko ideju kako napraviti spektakl od toga?
    Pa sad... bas se i ne kuzi. Ti podrazumijevas neke stvari jer si duboko u temi, a mi ovdje jadni nemamo pojma o tome.

Da vidimo da li sam dobro shvatila - to sto ti je zadatak mozda bi bio „vodjeni intervju“ , slican kao kad vodis dijete na profesionalnu orijentaciju. Ovako – buduci da si napisala „moramo“, pretpostavljam da je u igri timski rad. To znaci da ce i drugi ljudi doprinositi... Ako sam krivo shvatila, pa si sama u toj prici – to ima prednosti i nedostatke... Meni bi bilo lakse da se ne moram ni s kim dogovarati, ali neke stvari je spretnije odraditi u grupi.

Meni ovo poticanje na pripovijedanje asocira na psihoanaliticki kauc, he he he...Uostalom, u Austriji si, ako dobro pamtim – mozes malo zaigrati na Freuda, he he he... Napravi lutku s njegovim likom(ginjolu, koja ide na ruku) i udri... nek Professor potakne na pripovijedanje. To je moja prva slobodna asocijacija...

A sad ozbiljno - ne moras odbaciti Power Point kao sredstvo. Prezentacije mogu biti i dosadne i vrlo atraktivne. Ne poznajem temu ni priblizno, tj. ne znam sto tamo moras napraviti, kome se obracas, tko ti je publika, koga ispitujes, pa daj to malo doradi – da znamo o cemu se radi, mozda ce biti vise kvalitetnih ideja. U ppt prezentaciju moze se staviti animacija, film, glazba, efekti, razno... ali meni je prva asocijacija bila ova lutka, pa nek ostane, iako mi se sad to cini bedasto i djetinjasto...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.04.2014. at 10:16

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A da ti za pocetak napravis nesto po svome gustu ne misleci na ono sto mislis da su profesorova ocekivanja?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Malo sam njuskala i nasla ovdje bas kreativne prezentacije u ppt - na njemackom je: http://prezi.com/tjzkio8p4nsp/unkonv...tionsmethoden/

Jos su mi pale na pamet umne mape - Edward de Bono - 6 sesira, a moze i Tony Buzan - mentalne mape.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na zadnjoj prezentaciji koja je možda naoko i bila štura što se tiče PP, čovjek koji je prezentirao bio je jako blagoglagoljiv, a slike su istrčavale iz glavne slike.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Vodjeni intervju bi bio dobar prijevod
    Ma znam da premalo objasnjeno Peterlin, sorry, znam da je presturo da bi izazvalo bujicu ideja. Nema veze sta profesor hoce, on ne postavlja nikakve druge okvire osim da mora biti dinamicno, da drzi paznju i da ljudima ostane u sjecanju. A posto moja grupa nije bas najvrijednija (da poludis), morat cemo sve u zadnji cas. Googlala sam i ja Prezi jer je dinamican i lude se kreacije mogu napraviti, i imam dobru ideju sto i kako bi mogli napraviti, ali ne bi stigli. No ipak cu pitati kolegu koji se smatra tehnicki nadarenim, da li bi se usudio.
    Za vecinu nas (ima nas 6 u grupi) je nesto sa lutkicama neprihvatljivo jer smo previse ustogljeni. Grupa se sastoji od dviju starijih gospodja ca 65 i 50, jedne striptizete, dva introvertirana decka i mene. I postoji napetost na svim frontovima, ma katastrofa. Jedna je malo "mentalno sporija", druga je pobrala svu pamet svijeta, striptizeta isto, a jos je i svadljiva, decke bas boli briga i tak...
    Nasla sam se jucer sa bivsom seficom koja sad ima social media firmu, pa mi je predlozila info graphics i to mi se svidja. Peterlin poguglaj si to, za slucaj da tvoji decki to vec nisu otkrili. Koristilo bi im za skolu. Ima i besplatan software kojim se rade te grafike, zove se...cek da vidim...piktochart. Jaaaako lijepe stvari se mogu napraviti zahvaljujuci hrpi grafika za svakojake teme.
    Samo sad da vidim sto na to kaze moja sarena grupa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ooo, vidis, na infographics sam zaboravila jer to koriste moja djeca, ja slabo... Znaju oni za to, bez brige... Ne mogu ja uhvatiti njihov tempo baratanja tehnikom.

Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

ma kak sam uopce mogla doci na ideju da bi mogli ne znati za to. Od danas se trpam u staro zeljezo! Kad bolje razmislim, odavno sam ja vec tamo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    ma kak sam uopce mogla doci na ideju da bi mogli ne znati za to. Od danas se trpam u staro zeljezo! Kad bolje razmislim, odavno sam ja vec tamo
    Pitala sam ih koje alate jos koriste, pa su mi rekli za program Cinema 4d (nikad cula za to): http://en.wikipedia.org/wiki/Cinema_4D

Iduci put kad budes trebala kreativne ideje, stvarno pitaj srednjoskolce i mladje ! A ja brisem s ovog topica, jer se osjecam ovako:

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pa bolje da ih onda ne pitam ako ce mi predlagati Cinema 4D!!!! Znam jako dobro sta taj program moze i da ga Imam u malom prstu, prezentacija bi mi definitvno bila nesto sto se pamti. Da Imam jos jedan zivot, mozda bi ucila raditi u njemu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

peterlin, postoji li i besplatna verzija Cineme i dal može sve prezentirati

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

inforgrafike su super pomoćni alat ali na njima se ne može temeljiti prezentacija, osim ako ih ne izrađuješ na licu mjesta
    Napravit lijepo infografiku na licu mjesta. Osimislite kako će izgledati (to morate unaprijed znati), i slažite dijelove ko puzzle...nešto ispričaš pa smjestiš (karticu/crtež/sliku/tablicu) na pravo mjesto, i tako dalje... Svaki podatak ćeš tako dvaput, minimalno dvaput, proći, ispričat ćeš i imati vizualan prikaz (koji će, btw. biti cijelo vrijeme dostupan), to je teže zaboraviti nego da samo čuješ ili samo vidiš nešto.

valjda sam dobro objasnila šta mislim, ili da nacrtam?! hehe

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin, postoji li i besplatna verzija Cineme i dal može sve prezentirati
    NEmam pojma...ali to je njima igračka, a ne znam je li prikladno za ozbiljniju upotrebu. Moji imaju neku demo verziju. Eh, sad, da li je s bug-ovog cd-a ili od jarana - ne znam.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.04.2014. at 21:12

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam nabavila z-brush od jarana, samo sto se MD jos nije njime pozabavio, a mene ne zanima. Jelena, taj moze isto sto i cinema, barem sto se tice stvari koje trebaju obicni smrtnici koji ne zele kreirati Shreka.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kuzim sta mislis. Gospon tehnicki- nadaren je rekao da ce danas pogledati program, pa cemo vidjeti za sto se smatra sposobnim. Al ako si to sto si napisala zamislim kao slike koje se nadopunjavaju da daljnjim elementima, mislim da bi tih elemenata koji se moraju povuci na sliku bilo puno previse, pa bi se nas tehnicar pogubio. Bit ce ca 24 grafika.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ovo gore je islo puntici

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sad sam vidjela, zanimljivo... jeste već prezentirali?
    Ne znam koja ti je tema, al tehnika (o kojoj ja nemam pojma) je uvijek samo u službi, samo sredstvo, kontekst stvari koji pomaže, al ne nosi priču. Meni pada na pamet - mjesto radnje, gdje bi ste tako različita skupina ljudi mogla naći zajedno... samo ako su primorani ... u nekoj čekaonici, u frizeraju, na nužnoj terapiji, a netko započne temu (onaj tko vodi intervju) - to može biti obični komentar o tome kako n.pr. dugo čekaju na red pa krene svatko sa svojom glavom to objašnjavat na svoj način iz kojeg proizlazi ovo i ono... a grafika ako se to može izvest nek prati govor - vizualno nekim efektima kojima ti odražavaš nešto n pr. svoj stav (slaganja/neslaganja) upućen publici ii opće prihvaćenom mišljenju ili prije toga ispitaš publiku pa njihovo, ili što misliš da bi profesor na to rekao (možeš ubacit i njegov glas kao isfraziran) i baš dobro iskoristiš to što ova misli da je popila svu pamet svijeta i ove rezervirane, pa usput istražiš koliko je tko uzurpirao vremena i svašta. Društvene teme su jako zanimljive.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •